Barlavento

De wateren van Barlavento in KaapverdiŽ
De wateren van Barlavento in KaapverdiŽ

De Barlavento archipel is de meeste noordelijke eilandengroep van Kaapverdië. Het wordt ook wel de bovenwindse eilandengroep genoemd. Ongeveer 34 procent van de bevolking van Kaapverdië woont op de bovenwindse eilanden. De eilanden zijn weer op te delen in twee groepen. In het westen liggen de vulkanische, rotsachtige en landbouwkundige eilanden Santa Luzia, São Nicolau, São Vicente, Santo Antão, Razo en Branco. In het oosten liggen de twee eilanden Boa Vista en Sal, waar de economie voornamelijk draait om zoutwinning. Deze eilanden zijn juist weer vrij vlak en woestijnachtig. Toerisme wordt ook steeds belangrijker voor de eilandengroep.

Heb je weinig kennis van KaapverdiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Barlavento
Plaatsen in de buurt van Barlavento (KaapverdiŽ) :
 • Boa Vista (7 km)
 • Sal Rei (19 km)
 • Santa Maria (64 km)
 • Sal (77 km)
 • Maio (98 km)
 • Sotavento (137 km)
 • Santiago (140 km)
 • Praia (144 km)
 • S„o Nicolau (169 km)
 • Fogo (209 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Barlavento

  Boottochten (Barlavento)

  Boottochten
  Boottochten
  Kaart met locatie Boottochten

  Op de wateren van Barlavento worden diverse boottochten georganiseerd. Je kan ervoor kiezen een boottocht te maken met een zeilboot, catamaran of een authentieke houten boot. Naast dat het uitzicht vanaf de boten adembenemend is, heb je ook de mogelijkheid om te genieten van de zon en de onderwaterwereld van Barlavento te ontdekken. Het is zelfs mogelijk om walvissen te spotten, omdat deze dieren rondzwemmen in de wateren van Barlavento. Je kan ook een boottocht van het ene naar het andere eiland te maken.

  Fietsen en paardrijden (Barlavento)

  Fietsen en paardrijden
  Fietsen en paardrijden
  Kaart met locatie Fietsen en paardrijden

  Fietsen en paardrijden zijn populaire bezigheden die je op het eiland São Vicente kunt doen. Het aantal fietsers neemt ook steeds meer toe op het eiland, doordat er meer geasfalteerde wegen komen. In de mourada, het historische centrum,  is het zelfs de gewoonste zaak van de wereld om de fiets te pakken. Hier worden veel fietsen verhuurd. Paardrijden is een goede manier op de rest van het eiland te ontdekken. Hier zal je het vulkanische landschap tegenkomen, maar ook de mooie stranden van São Vicente zijn een goede plek om op paard te rijden. 

  Vogels spotten (Barlavento)

  Vogels spotten
  Vogels spotten
  Kaart met locatie Vogels spotten

  Barlavento is de perfecte plek voor het spotten van vogels. Op diverse eilanden, en dan vooral op Sal, zijn diverse vogelsoorten te vinden. Op Sal heb je de zoutpannen, waar vele soorten vogels voorkomen. Er worden regelmatig visarenden, reigers, strandplevieren, steltlopers, torenvalken, grijskopijsvogels en de roodsnavelkeerkringvogel gespot. Er zijn ook boeken uitgebracht waarin de vogels van de Kaapverdische eilanden worden besproken.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van KaapverdiŽ bekijken.

  Vervoer

  Er zijn verschillende internationale vliegvelden op de Barlavento archipel, zoals Amílcar Cabral op het eiland Sal en Rabil Airport op Boa Vista. Het vliegveld São Pedro ligt ten zuiden van Mindelo op het eiland São Vicente. Vanuit hier kan je verder reizen met de bus of de taxi. Over het algemeen zijn taxi's en bussen vrij duur op de eilanden, omdat er maar weinig vervoersmiddelen zijn. Een goedkoper vervoersmiddel zijn de zogenaamde alguer-busjes. Dit zijn autobusjes waar ongeveer tien personen in kunnen en dat bijvoorbeeld wordt uitgevoerd op de route van en naar Porto Novo op Santo Antão. Op Sal heb je tevens één geasfalteerde snelweg, die van Espargos naar Santa Maria loopt. Ook kom je langs de luchthaven.

  Geschiedenis

  In de 15e eeuw werd Kaapverdië ontdekt door de Portugezen en wel door de ontdekkingsreiziger Diogo Gomes. Hiervoor waren de eilanden onbewoond. De diverse eilanden van de Barlavento archipel hebben een verschillende geschiedenis. Santo Antão werd bijvoorbeeld ontdekt in 1496 en kreeg zijn huidige naam in 1500. In 1548 kwamen de eerste bewoners op het eiland. De eilanden werden toen voornamelijk gebruikt als tussenstop tussen het Afrikaanse vasteland en Amerika, waar aan slavenhandel werd gedaan.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Barlavento