Tanger

In het noorden van Marokko ligt de stad Tanger, aan de Straat van Gibraltar. Tanger is een steeds populairder wordende bestemming voor toeristen. Het aantal resorts en hotels neemt dan ook toe. De nieuwe haven Tanger-Med is een nieuw gebied waar onder andere een gerenoveerde toeristische infrastructuur is aangelegd.

Tanger was vroeger een inspiratiebron voor veel schilders, waaronder Henri Matisse en Kees van Dongen. Ook veel schrijvers ontdekten de stad aan het begin van de 20e eeuw. Tennessee Williams, Paul Bowles en Truman Capote werkten en woonden hier voor langere tijd.

Bijzonder aan Tanger is dat ze vijf verschillende soorten onderwijssystemen hebben. Het is namelijk mogelijk om onderwijs te volgen in het Frans, Arabisch, Amerikaans, Engels of Spaans.

Heb je weinig kennis van Marokko? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Tanger
Plaatsen in de buurt van Tanger:

Ervaringen

A.H. de Vries op 27 oktober 2012 plaats: Tanger, reisperiode: oktober 2012

voor een dagtrip vanuit spanje zeer de moeite waard aan te bevelen om een gids te nemen welke je door de Medina en Kasbah leidt aan te bevelen de boottocht vroegtijdig te bespreken

  • Algemeen 8
  • Cultuur 8
  • Restaurants 7
  • Bezienswaardigheden 9
Sophia Bouzitoun op 28 september 2014 plaats: Tanger, reisperiode: september 2010

geweldig strand,vriendelijke mensen,het is net of je in de efteling loopt,dan staatjes verkennen en in een heel moderne wereld komen,als je van een strandvakantie houd ben je hier op je plek,mooie hotels veel te doen ,ook s,avonds.

  • Algemeen 9
Lindsey op 22 september 2011 plaats: Tanger, reisperiode: april 2010

Tijdens een weekendje Marokko heb ik deze stad bezocht, maar helaas maar weinig van de stad zelf gezien. In een vrij korte tijd is de gids met ons snel door het centrum van de stad gelopen, waarna we 'gedropt' werden op de grote winkelstraat, waar we zo'n 20 minuten vrije tijd hadden om wat rond te kijken en souvenirs in te slaan. De mensen zijn over het algemeen wel aardig, alleen af en toe wat te opdringerig. Zo gaan ze je gerust in de loopbaan staan om je tegen te houden, zodat ze je kunnen laten zien wat ze allemaal bij zich hebben om te verkopen.

  • Algemeen 6
  • Cultuur 6
  • Bezienswaardigheden 6
  • Inwoners 7
  • Ligging 6

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Tanger

Asilah (Tanger)

Asilah
Asilah

Ten zuiden van Tanger ligt het stadje Asilah. De stad is vooral bekend geworden met de naam het 'witte stadje'. Dit komt door de witte kleur van de huizen in het centrum van Asilah. Het stadje trekt ieder jaar vele toeristen die de witte huizen en de kasbah komen bekijken. Asilah ligt aan de zee en heeft een rijke geschiedenis, die terug is te zien in het stadje.

Grand Souk in Tanger (Tanger)

De Grand Souk in Tanger is de grootste markt van de stad. Het is een echte typische Marokkaanse markt gelegen aan de rand van de Medina. De markt bestaat uit vele kleine straatjes en steegjes, net als de oude Medina in Casablanca. Doordat de markt tegen een helling opgebouwd is, zijn er veel straatjes die doodlopen. De markt is vaak het eindpunt van vele stadsbussen.

Grotten van Hercules (Tanger)

Grotten van Hercules
Grotten van Hercules

Op 14 kilometer afstand van Tanger liggen de grotten van Hercules. De grotten hebben een belangrijke archeologische waarde voor Marokko. Het mythische figuur Hercules zou hier na het vervullen van 12 opdrachten zijn gaan rusten. De ingang van de grotten ligt dicht bij de Atlantische Oceaan en zal bij vloed onderwater staan. Het uitzicht vanaf de grotten is prachtig. Het ontstaan van de grotten blijft voor iedereen een mysterie.

Medina (Tanger)

Medina
Medina

De medina van Tanger is het historische hart van de stad. De medina is vrij groot en er zijn erg veel winkeltjes, die vooral gericht zijn op de toeristen. Naast de toeristische winkeltjes zijn er ook genoeg winkels met nog echt handwerk te vinden. In een deel van de medina staan woonhuizen die prachtig gedecoreerd zijn met vrolijke kleuren. Bij een wandeling door de smalle, gekleurde en geurige straatjes maak je kennis met het echte Marokko.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Marokko bekijken.

Vervoer

Er ligt een veerverbinding tussen de Marokkaanse stad Tanger en de Spaanse steden Tarifa en Algeciras. Vanuit deze steden is het mogelijk om een dagtocht te maken naar Tanger. Maar ook tussen de grote Marokkaanse steden ligt een treinverbinding. In Tanger zelf wordt verder veel gebruik gemaakt van de bus en de taxi.

Geschiedenis

Rond de 5e en 6e eeuw voor Christus is Tanger waarschijnlijk gesticht. De Phoeniciërs deden dit en gaven de vesting de naam Tingis. Tijdens de Romeinse tijd werd Tingis zelfs de hoofdstad van de provincie Mauretania Tingitana. Van 532 tot 682 hoorde de stad bij het Byzantijnse Rijk. De Arabische verovering begon in de 7e eeuw in het noorden van Afrika. Ook Tanger viel hier onder en in 702 werd de stad weer veroverd. In de daarop volgende eeuwen namen Egyptische, Tunesische, Spaans-islamitische en Marokkaanse dynastieën het bestuur over. Na een belegering van in totaal 5 jaar kwam in 1684 Tanger weer in Marokkaanse handen.

Heb je interesse in een reis naar Tanger? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Tanger, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar Marokko? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen

Bekijk onze reizen naar Tanger