Bragança

Kasteel van Bragança, Portugal
Kasteel van Bragança, Portugal

Bragança ligt het noorden van Portugal, aan de Spaanse grens. Het is een stad en gemeente in het gelijknamige Portugese district Bragança. De meest populaire bezienswaardigheid van de stad is de citadel van Bragança. In de ommuurde bovenstad vind je het kasteel van Bragança, die tot een van de beste bewaarde vestigingen in Portugal behoort. Het stadhuis van Bragança is ook zeker een bezoek waard, dit is het oudste stadhuis van Portugal. De regio is tot nu toe nog niet ontdekt door het massatoerisme, waardoor het een rustige vakantiebestemming is. Daarnaast ligt Bragança aan de rand van het Montesinho Natural Park. Dit natuurpark heeft een oppervlakte van zo'n 75.000 hectare en je vindt hier verschillende soorten landschappen. Door het park kun je prachtige wandelingen maken, waarbij je geniet van diverse en indrukwekkende uitzichten.

Heb je weinig kennis van Portugal? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Bragança
Plaatsen in de buurt van Bragança (Portugal) :
 • Vila Real (100 km)
 • Braga (142 km)
 • Guarda (147 km)
 • Viseu (160 km)
 • Porto (171 km)
 • Viana do Castelo (172 km)
 • Aveiro (205 km)
 • Coimbra (226 km)
 • Castelo Branco (229 km)
 • Portalegre (285 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Bragança

  Citadel Bragança (Bragança)

  Gelegen op een heuvel met uitzicht op het centrum van de stad, werd deze goed bewaarde citadel gebouwd door Benedictijnse monniken in de 12e eeuw. De citadel werd verbouwd en versterkt in de late 14e eeuw. Opvallende kenmerken zijn de versterkte muren onder de imposante donjon, de Domus Municipalis (stadhuis), de Santa Maria kerk en de indrukwekkende gotische schandpaal.

  Kathedraal van Bragança (Bragança)

  De Renaissance kathedraal van Bragança werd gebouwd in de 16e eeuw en bezet door priesters die een college wilde oprichten. Met een verguld altaar en gedetailleerde schilderijen op de panelen plafond van de sacristie, werd het in 1764 uitgeroepen tot een kathedraal.

  Parque Natural de Montesinho (Bragança)

  Parque Natural de Montesinho is een van de grootste beschermde gebieden in Portugal, welke zich uitstrekt over 75.000 hectare. Het park bereikt een hoogte van bijna 1.500 meter. De immense bossen zijn een leefgebied voor vele soorten dieren, waaronder wolven, wilde zwijnen en steenarenden. Ook zijn er nog veel kleine dorpen te vinden in het park. Het gebied is ideaal voor een mooie trekking.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Portugal bekijken.

  Vervoer

  Bragança beschikt over een eigen vliegveld, genaamd Bragança Airport. Helaas vertrekken er vanuit Nederland geen directe vluchten naar deze luchthaven. Daarnaast kun je ook naar het vliegveld van Porto vliegen, deze luchthaven is wel goed te bereiken vanuit Nederland. Vanaf Schiphol vertrekken dagelijks drie directe vluchten naar dit vliegveld en vanuit Eindhoven bestaat er ook een dagelijkse vlucht. De duur van deze vlucht is iets langer dan 2.30 uur. Vanuit Utrecht is het zo'n 1.800 km rijden naar Bragança. Dit is een behoorlijke afstand waar je meerdere dagen over doet. Deze reis is ook goed te combineren met enkele tussenstops in het noorden van Spanje. Zoals in de rest van Portugal is het openbaar vervoer goed geregeld in Bragança.

  Geschiedenis

  Over het verre verleden van Bragança is niet veel bekend. De stad staat vooral bekend om de overblijfselen uit de Middeleeuwen die je hier kunt vinden. De geschiedenis van de stad begint in de 12e eeuw naar Christus, het tijdperk waarin de stad werd gesticht. Allereerst werd er een grote muur, met daarop 18 torens, rondom de burcht gebouwd. Binnen de stadsmuren stond een aantal witte huizen en het indrukwekkende kasteel. Dit kasteel werd in opdracht van de toenmalige koning D. João gebouwd. Later werd Bragança verder uitgebreid naar het westelijke gedeelte buiten de stadsmuren. Hier bevinden zich enkele monumenten, waaronder de kathedraal Sé, de kerken Igreja de São Vicente en Igreja de Santa Clara.

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Bragança