Guarda

Kathedraal in Guarda, Oost-Portugal
Kathedraal in Guarda, Oost-Portugal

Met een hoogte van 1.056 m is Guarda de hoogste stad van heel Portugal. Guarda ligt tussen de bergen van de Serra da Estrela, waardoor je vanaf alle kanten een prachtig uitzicht over het berglandschap hebt. De stad ligt in het oosten van het land, dicht bij de grens met Spanje in de Beira-regio. Veel van de bouwwerken van de stad zijn afkomstig uit de Middeleeuwen. De stadsmuren en de enige overgebleven Torre de Ferreiros van het kasteel stammen uit dit tijdperk en zijn ware bezienswaardigheden. De Joodse wijk, die net buiten het stadscentrum ligt, bestaat uit kleine, smalle straatjes met granieten huizen. Tijdens een bezoek aan Guarda kun je deze prachtige Joodse wijk zeker niet overslaan. Ook rondom de stad liggen veel historische dorpjes en stadjes die je gemakkelijk kunt verkennen vanuit Guarda.

Heb je weinig kennis van Portugal? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Guarda
Plaatsen in de buurt van Guarda:

Ervaringen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Guarda

Kathedraal Sé da Guarda (Guarda)

Kathedraal Sé da Guarda
Kathedraal Sé da Guarda

De kathedraal Sé da Guarda is het bekendste historische gebouw van Guarda. De bouw duurde van 1390 tot het midden van de 16e eeuw, waardoor je Gothische en Manueline stijlen terugziet. Ook het interieur is erg bijzonder. In 1898 werd de kathedraal gerenoveerd waardoor er helaas een aantal unieke elementen zijn verwijderd.

Mountainbike route Guarda - Seia (Guarda)

Mountainbike route Guarda - Seia
Mountainbike route Guarda - Seia

In de omgeving van Guarda ligt een interessante mountainbike route (Guarda - Seia). In totaal is de route bijna 84 km en kent moeilijke klimmen en leuke afdalingen. Je fietst door natuurpark Serra da Estrela, het grootste natuurpark van Portugal.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Portugal bekijken.

Vervoer

Guarda heeft geen eigen vliegveld en is dus lastig per vliegtuig te bereiken. Per trein is de stad echter wel te bereiken. Guarda heeft een internationaal treinstation, die rechtstreeks verbonden is met de steden Pampilhosa en Vilar Formoso. Snelwegen A25 en A23 lopen langs de stad, waardoor Guarda ook gemakkelijk per auto te bereiken is. Vanaf Utrecht is het ongeveer 1.900 km rijden naar Guarda. Door de grote afstand zul je er echter wel enkele dagen over doen om de stad te bereiken. In de stad zelf kun je gebruikmaken van het busnetwerk om jezelf te verplaatsen.

Geschiedenis

Guarda heeft in het verleden meerdere malen gediend als een verdedigende stad. Deze functie begon al in de Romeinse tijd, toen de stad bescherming moest bieden tegen de omwonende Lusitaniërs. In de 1e eeuw na Christus kwam de stad te vervallen. Toen de stad opnieuw moest strijden, ditmaal tegen de Moren en de Castilianen, zag Sancho I eindelijk weer het belang in van Guarda. Zo werd er in het jaar 1199 een vestiging gebouwd en ontstond de stad. Ook tijdens de strijd tegen de Spaanse stad Léon is Guarda voor lange tijd de sterkste vesting geweest. De naam van de stad is hier dan ook van afgeleid: Guarda is namelijk Portugees voor 'bewaker'.

Heb je interesse in een reis naar Guarda? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Guarda, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar Portugal? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen

Bekijk onze reizen naar Guarda