Castelo Branco

Brug in Castelo Branco, Portugal
Brug in Castelo Branco, Portugal

Castelo Branco ligt in het oosten van Portugal, op zo'n 50 km afstand van de grens met Spanje. De stad is bekend door de met zijde geborduurde katoenen bedspreien, die ook wel colchas genoemd worden. De patronen van deze colchas zijn overal in de stad terug te vinden. Zo ook in het plaveisel van de wegen, waar ze in een zwart-wit mozaïek zijn uitgebeeld. Daarnaast wordt er in Castelo Branco de beste olijfolie van Portugal geperst. Castelo Branco is een stad van gemiddeld formaat, waardoor het een fijne bestemming is voor een vakantie. De stad is niet te groot en er zijn hier verschillende bezienswaardigheden te vinden, waaronder de kathedraal Sé (of de kerk Igreja de São Miguel), het museum Francisco Tavares Proença Júnior, waar de beroemde colchas te bewonderen zijn en het Parque da Cidade, ofwel het stadspark.

Patricia '', Patricia - reisexpert Algarve gratis reisvoorstel >>

Landkaart Castelo Branco
Plaatsen in de buurt van Castelo Branco (Portugal) :
 • Portalegre (59 km)
 • Guarda (82 km)
 • Coimbra (90 km)
 • Viseu (99 km)
 • Aveiro (134 km)
 • Nazaré (137 km)
 • Évora (144 km)
 • Vila Real (165 km)
 • Porto (175 km)
 • Lissabon (188 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Castelo Branco

  Jardim do Paço Episcopal (Castelo Branco)

  Jardim do Paço Episcopal
  Jardim do Paço Episcopal
  Kaart met locatie Jardim do Paço Episcopal

  Jardim do Paço Episcopal, de tuinen van het 18e eeuwse bisschoppelijke paleis zijn een mooie plek om rond te wandelen. Je ziet er gesnoeide hagen en kleine granieten beelden die o.a. deugden en de seizoenen voorstellen. Er is tevens een museum is gevestigd.

  Parque Natural do Tejo Internacional (Castelo Branco)

  Rivier de Taag (in het Portugees: Tejo) is de grootste rivier die Portugal doorkruist. Hij ontspringt in Spanje en vormt 50 km lang de grens tussen Portugal en Spanje. Hier omheen ligt internationaal natuurpark Parque Natural do Tejo Internacional. Het natuurpark omvat delen van de gemeenten Castelo Branco en Idanha-a-Nova en ligt in een overgangszone tussen de bergen van Centro de Portugal en de vlaktes van de Alentejo. Doordat er ongeveer 154 vogelsoorten leven in het park is het een uitstekend gebied om vogels te spotten. Je vindt er o.a de zwarte ooievaar, dit is tevens het symbool van het park. Maar ook adelaars en oehoes hebben hun plek gevonden in het park. Als je op zoek bent naar een actieve vakantie zijn hier wandel- en fietsmogelijkheden en je kunt er bergbeklimmen of kanoën.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Portugal bekijken.

  Vervoer

  Castelo Branco heeft geen eigen vliegveld. De dichtstbijzijnde luchthaven die goed te bereiken is vanaf Nederland is Porto of Lissabon. Vanuit deze vliegvelden is het echter nog wel 2 à 3 uur rijden naar Castelo Branco. Daarnaast is Castelo Branco ook te bereiken per bus of per auto. De afstand vanaf Utrecht ligt rond de 2.000 km. Om jezelf door de stad zelf te verplaatsen kun je gebruik maken van het busnetwerk.

  Geschiedenis

  De stad Castelo Branco heeft in het verleden altijd een belangrijke rol gespeeld bij de verdediging van de grenzen van Portugal. De stad ligt namelijk op slechts 50 km afstand van de Spaanse grens. De verdedigingswerken die rondom het stadje gebouwd zijn, hebben in deze periode dan ook een belangrijke functie gehad. Ondanks deze sterke verdediging werd Castelo Branco tot twee keer toe volledig verwoest door de Spanjaarden en vervolgens nog een keer door de napoleontische troepen. Hierdoor zijn veel oude bouwwerken verloren gegaan. Het oude centrum van de stad heeft echter wel de gezellige, authentieke sfeer weten te behouden. De naam van de stad is afkomstig van de vesting die door koning Dinis werd gebouwd. Castelo Branco betekent in het Portugees 'Witte burcht', maar helaas is deze burcht in het verleden verwoest en kun je deze dus niet meer bewonderen in de stad.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Castelo Branco