Seattle

South Lake Union in Seattle
South Lake Union in Seattle

Seattle is de grootste stad van de noordwestelijk gelegen staat Washington en speelt een belangrijke economische rol in het noordwesten van de Verenigde Staten. Seattle heeft ongeveer 582.000 inwoners. De stad is vernoemd naar het opperhoofd van de Suquamish- en Duwamish indianen, Seattle.

Heb je weinig kennis van Verenigde Staten? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Seattle
Plaatsen in de buurt van Seattle:

Ervaringen

Sandra op 7 oktober 2014 plaats: Seattle, reisperiode: oktober 2014

Seattle is een wereldstad waar je de tijd moet nemen alles te zien. zeker doen is de duck tour , hillarisch ! Ook de old market tour is absoluut interessant. Vanaf seattle kun je div eilanden bezoeken, zeker doen !! orkas island, withby island ( sorry vast verkeerd geschreven ) etc. Je kunt whale watching , noem maar op. super gaaf en ook adembenemend mooi. Of ga door naar vancouver island per watervliegtuig dat was zo gaaf!

 • Algemeen 9
 • Cultuur 9
 • Restaurants 9
 • Bezienswaardigheden 9
 • Inwoners 9
 • Ligging 9
Sandra op 5 oktober 2015 plaats: Seattle, reisperiode: mei 2014

Wereldstad met fantastische mogelijkheden voor een diversiteit aan sightseeing trips. De eilanden, walvisspotten, de stad zelf uiteraard. Geweldig.

 • Algemeen 9
 • Cultuur 9
 • Restaurants 8
 • Bezienswaardigheden 9
 • Inwoners 9
 • Ligging 9

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Seattle

Museum of Flight (Seattle)

Museum of Flight
Museum of Flight

Het Museum of Flight in Seattle is een groot luchtvaartmuseum. Per jaar komen er zo'n 500.000 bezoekers op het museum af. Er staan ongeveer 150 vliegtuigen in en rondom het museum opgesteld. Luchtvaart is belangrijk geweest voor Seattle aangezien de productie van de Boeing, die de economie van de stad deed opleven, hier plaatsvond. Je vindt het museum ongeveer tien kilometer ten zuiden van het centrum van Seattle en is gevestigd op het King County International Airport. Je kunt dit vliegveld ook kennen onder de naam Boeing Field.

Space Needle (Seattle)

Space Needle
Space Needle

De Space Needle is het symbool van Seattle. Het is een hoge toren van wel 184 meter. De Space Needle is geplaatst in het Seattle Center ter gelegenheid van de wereldtentoonstelling van 1962. Het is bestand tegen windkrachten tot 320 kilometer per uur en aardbevingen tot 9.5 op de Schaal van Richter. Daarnaast staan er 25 bliksemafleiders op het dak van het gebouw. Bij de Space Needle is een souvenirwinkel, een restaurant op hoogte en een observatieplatform. Je hebt vanaf de top een prachtig uitzicht op downtown Seattle, de Olympic Mountains, Mount Rainier, Elliott Bay, de Cascade Range en Mount Baker. Ook kun je de omliggende eilanden bewonderen. De toren is een herkenningspunt van de skyline van Seattle.

Woodland Park Zoo (Seattle)

Woodland Park Zoo
Woodland Park Zoo

Het Woodland Park Zoo is een dierentuin in Seattle dat al meer dan 110 jaar bestaat. Er zijn bijna 300 diersoorten en in totaal 1.100 dieren in de dierentuin te bezichtigen. Enkele voorbeelden van dieren die je in het Woodland Park Zoo kunt tegenkomen zijn beren, orang oetans, nijlpaarden, sneeuwluipaarden, flamingo's, lemuren, leeuwen en zebra's. De dierentuin ligt in de wijk Phinney Ridge.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Verenigde Staten bekijken.

Vervoer

Seattle heeft een eigen vliegveld, Seattle-Tacoma International Airport, dat je vanuit verschillende vliegvelden in Europa kunt bereiken. Vanuit een van de andere staten van Amerika kun je Seattle goed per trein bereiken. De stad is aangesloten op het uitgebreide Amtrak treinnetwerk.

Geschiedenis

In 1889 ontstond er een brand die de vrijwel volledig uit hout gebouwde stad veel schade aanbracht. Maar liefst 29 stadsblokken gingen verloren in de brand, waaronder het zakelijke district, alle treinstations en bijna alle scheepswerven. De wederopbouw van de stad zorgde door de komst van nieuwe technologieën voor nieuwe mogelijkheden en voorzag veel mensen van werk. Het inwonersaantal van Seattle steeg in één jaar tijd van 25.000 naar 40.000.

Vakantieverhalen / reisverslagen

Heb je interesse in een reis naar Seattle? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Seattle, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar Verenigde Staten? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen

Bekijk onze reizen naar Seattle