Gratis reisvoorstel aanvragen

Vier vrienden op avontuur in Bali

Landkaart met overzicht van deze reis

Bestemming: A. Bali (IndonesiŽ)
Periode: april 2010
Vervoer: Vliegtuig, Scooters, Boot
Accommodatie: Villa, Bungalows

Foto van deze vakantie

Helaas heeft het even geduurd met spannende verhalen over het leven van Koen in Bali. Daarvoor bieden wij even onze excuses aan, want het is voornamelijk onze schuld dat Koen zijn verhalen niet heeft bijgewerkt. Nu vraagt iedereen zich af, wie hebben ervoor gezorgd dat Koen geen tijd heeft om verhalen te plaatsen?

Nou wij zijn Martin, Frans en Henk. Een paar goede vrienden van Koen die vanuit Nederland de lange overtocht naar Bali gemaakt hebben. Samen met Koen hebben wij een aantal weken mogen vertoeven op dit schitterende eiland en zijn omgeving. Voor ons was het een bezoek om nooit te vergeten. Jammer genoeg komt er aan dit bezoek al bijna een eind. Inmiddels zijn we dit verhaal aan het schrijven op een donderdagmiddag in Bali. Morgenavond zal ons vliegtuig naar Nederland alweer vertrekken. Met het vertrek van ons zal er voor Koen ook weer een drukke periode afgesloten worden. Toch wel vermoeiend allemaal van die gasten op bezoek. In het vervolg van dit verhaal delen wij onze avonturen van twee weken Bali.

Vanaf Schiphol begint de lange vlucht naar Bali. Na heel wat uren vliegen landen we op het vliegveld van Denpasar, Indonesië. Op het vliegveld zien we Ben, de vader van Koen lopen. We konden nog even kort met hem spreken door een glazen wand. Ben had de weken voor ons een bezoek gebracht aan zijn zoon Koen. Jammer voor hem, maar zijn avontuur in Bali zit er bijna op. Die van ons gaat gelukkig nu echt beginnen!

Bij de uitgang van het vliegveld was het een warboel aan Balinese mensen met bordjes. 'Mister Johnson', 'Miss De Bruin' en 'Nikos from Greece', verschillende personen werden opgewacht. Wij zochten naar Koen, die ons op zou wachten. Op eens zagen we hem, verscholen tussen de mensenmassa. Samen met een Balinese man, in een shirt van AZ, stond hij ons op te wachten. Koen stelde ons voor aan de Balinese man, genaamd Nyoman. Hij was onze chauffeur voor de reis naar Singaraja. Hij had ook nog een klein jongetje bij zich, dat bleek zijn zoontje te zijn. Onderweg naar Singaraja kregen we al een voorproefje van de indrukwekkende schoonheid die Bali te bieden heeft. Dit belooft wat voor de komende weken!

Onze eerste dagen in Bali stonden vooral in het teken van de vele nieuwe indrukken van het land. We werden werkelijk overrompeld, vielen van de ene verbazing in de andere. Dingen die ons nog verbaasde, daar was Koen inmiddels al lang aan gewend. We moesten alle drie vooral wennen aan de warmte hier op Bali. Ook het eten, dat was hier in Singaraja heel anders dan het Nederlandse eten. En op de derde plaats kwam het verkeer. Koen scheurde al als een volleerd Balinese coureur al slingerend door de massa heen. Dat was voor ons wel even flink aanpassen, maar ja we moesten wel. Zonder scooter bereik je niks hier in Bali, want dan ben je totaal geïsoleerd. Henk had niet veel vertrouwen in zijn rij-kunsten in de drukke massa, en besloot voor zijn eigen veiligheid maar bij Koen achterop de scooter te kruipen. Frans en Martin laten zich niet kennen, zij zijn inmiddels ook volleerde deelnemers aan het verkeer in Bali geworden.

Weer drie extra deelnemers aan het al o zo drukke verkeer in Bali. Vier vrienden, op drie scooters, op avontuur door Bali. Maar hoe verloopt het avontuur van deze vier vrienden in Bali?

De watervallen om maar eens te beginnen. We brachten een bezoek aan de Alin Alin, de Sekempul en de Munduk. Vooral de tweede zorgde voor veel indruk bij ons. Onder deze waterval kon je namelijk zwemmen. Voor ons was dit een unieke ervaring. Iedereen stond versteld van de enorme krachten van het water. Voor Koen was het al de derde keer dat hij de watervallen bezocht, maar hij vond het nog steeds super tof. Onderweg terug naar boven hebben we nog even gestopt om een aantal specerijen voor het thuisfront in te slaan. Stiekem was de korte pauze puur eigen belang, om even bij te komen en te genieten van een koel drankje. Mag ook wel bij deze temperaturen.

Naast van alles bezoeken zijn we in de eerste week ook nog sportief geweest. We hebben wel twee avonden achter elkaar gevoetbald. Het is niet overdreven dat Koen hier in een wereld terecht is gekomen waar hij als voetballiefhebber zijn hart kan ophalen. Singaraja beschikt namelijk over een overdekt voetbal paradijs met drie kleine kunstgras velden. Op deze velden wordt er altijd fanatiek gevoetbald. De kleine Balinese voetballers zijn bijna allemaal gekleed als ware professionele voetballers in tenues van de clubs uit Europa. Vooral de clubs uit Engeland zijn populair, Manchester United in het bijzonder. Hier in Bali worden dan ook de verrichtingen van deze clubs op de voet gevolgd. En dat is hier ook prima mogelijk. Zo hebben wij bijvoorbeeld kunnen genieten van de halve finale van de Champions League live op een groot scherm ergens in een park in Singaraja.

Vorige week woensdag begon voor ons iets speciaals. Wij noemen het onze vakantie binnen de vakantie. Ook Koen keek hier erg naar uit. We gingen met zijn vieren een aantal dagen op vakantie naar de Gili Eilanden, ten westen van Lombok. Onze reis ging naar het eiland Gili Trawangan om precies te zijn. Ook voor Koen was dit een nieuwe bijzondere ervaring. De reis naar Gili Trawangan ging via Ubud. In Ubud verblijven we een nacht in de home-stay. Koen was hier ook al met zijn vader geweest. Onze reis kreeg een vervolg na een Balinese dans, weer een Champions League halve finale en wat aankopen voor thuis. We gingen naar Padang Bay, om vanaf daar met een boot naar de Gili Eilanden te gaan.

De boottocht naar Gili Trawangan duurde vier uur. Het waren vier gezellige uren op zee. Samen met een jong Nederlands stelletje, twee Duitse meiden en een verdwaalde Amerikaanse vrouw zaten we op de boot. Het was zo gezellig, dat iedereen het zelfs jammer vond dat er een einde kwam aan de boottocht. De afvalbak vol met blikjes Bintang toonde aan dat het gezellig geweest was!

Boottocht
Boottocht


We hebben lang nagedacht over hoe Gili Trawangan te omschrijven. Helaas, niet gelukt. Paradijselijk klinkt zo overdreven en mooi zo algemeen. Misschien was het wel onwerkelijk? Wie zal het zeggen. In ieder geval was het een leuke tijd. Op Gili Trawangan gingen Koen en Frans op voor hun PADI, het officiële brevet om te duiken. Na drie dagen van studeren, toetsen maken, oefeningen in het zwembad en de zee hebben zowel Koen als Frans hun PADI succesvol weten te behalen. Jongens, namens Henk en Martin: “gefeliciteerd!”.

Behalve het duiken had het eiland nog veel meer te bieden. Gili Trawangan had wel iets weg van een populaire vakantiebestemming in Europa. Zo'n eiland waar je van alle talen hoort. Hier op Gili Trawangan hoorde je ook van alle talen. Engels, Duits, af en toe wat Nederlands en Zweeds werd er gesproken door alle mooie blonde meisjes!

De Gili Eilanden bestaan in totaal uit drie eilanden. Gili Trawangan, waar wij ons bevonden, was de grootste van de drie. Toch was het prima te doen om het hele eiland in een half uurtje rond te fietsen. Daarom hadden we een aantal mountainbikes gehuurd om het eiland nader te verkennen. Heel vermakelijk, maar wel erg zwaar door het mulle strandzand, wat in grote hoeveelheid aanwezig was. Naast het zware werk hebben de mountainbikes ons ook geleid naar prachtige zonsondergangen. Naast het fietsen was er ook veel plek voor rust. Van deze rust genoten we op het resort van Dream Divers. Hier hadden we twee bungalows tot onze beschikking. Het veelal jonge personeel van het resort was erg aardig. In de dagen op het resort heeft Koen een nieuwe liefde gevonden. Nee niet schrikken, het is geen Indonesisch meisje, maar het schaakspel. Het blijkt al vrij snel dat de Indonesiërs erg goed zijn in dit spelletje. Koen slaagt er maar zelden in een potje te winnen.

Zoals altijd komt er aan alle mooie dingen een einde. Helaas ook aan ons bezoek aan de Gili Eilanden. In tegenstelling tot de heenreis gingen we nu met een super snelle boot. De gezelligheid van de heenreis werd ingewisseld voor een gevoel dat je in een iets te ruige kermisattractie plaats genomen hebt. Ondanks dit gevoel was het toch wel erg gaaf om met zulke snelheden over het water te bewegen. Het ging veel sneller dan de heenreis, en we bereikten Padang Bay al aan het begin van de middag. Na de spectaculaire tocht over het water, volgde er voor ons nog een helse tocht door de bergen. Gelukkig zijn we overal al rijdend boven gekomen, maar daar is ook alles mee gezegd. De wegen waren dramatisch te noemen. Koen had een tip gekregen van zijn Tsjechische vriend Ondra over een restaurant. Een bezoek aan dit restaurant maakte weer veel goed. Het restaurant had een fantastisch uitzicht en een wel heel verleidelijk buffet!

Tja, en toen zat ons avontuur aan Bali er al bijna weer op. Althans voor ons, Koen zal hier nog wel tijdje verblijven. Af en toe komen er roepingen van Koen voorbij dat hij misschien nog wel wat langer zal blijven. Wie weet, we zullen het wel zien. In zijn vorige verhaal heeft Koen vermeld dat het zijn wens was om tegen deze tijd een PADI rijker te zijn. Die doelstelling heeft hij tenminste gehaald. Nu is het ook te hopen dat Koen goed op zichzelf zal letten en dan ook de laatste maanden van zijn verblijf in het prachtige Bali, zonder Nederlands bezoek, nog even heerlijk kan genieten!

Oh trouwens, wist je dat;
* we ook een bezoek gebracht hebben aan de cold spring?
* we allemaal dolfijnen gezien hebben?
* als je bij Koen achterop zit nog een aardige les aardrijkskunde mee krijgt?
* de after sun hard heeft moeten werken?
* Martin een lekke band met de scooter heeft gehad?
* het voor Frans uniek is een vakantie gehad te hebben zonder noemenswaardige ongelukken?
* de poging van Henk voor het behalen van de PADI maar één ochtend geduurd heeft?
* Martin de komende anderhalve maand gaat bijkomen van de afgelopen drie weken?!
Avontuur Bali
Avontuur Bali


Heb je interesse in een reis naar IndonesiŽ? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar IndonesiŽ, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Vakantieverhalen / reisverslagen

Gerelateerde artikelen