Schrijf een ervaring over Activity International en maak kans op mooie prijzen!

Ervaringen Activity International

Pagina 1 van 4 met 36 resultaten

op 27 november 2016 bestemming: Zuid-Afrika / Hoedspruit, reisperiode: november 2016

Voldeed aan de vooraf veronderstelde verwachtingen.... Lees meer

 • Algemeen 8
op 24 september 2016 bestemming: Verenigde Staten / CaliforniŽ, reisperiode: september 2016

Mijn jaar als au pair in amerika was een super goed jaar en heb veel nieuwe vrienden gemaakt en super mooie plekken gezien. Maar mijn jaar heeft zeker ook diepte punten gehad. Zo heb ik bij een gezin gewoont die totaal misbruik van mij heeft gemaakt. Maar ik kan nu wel met trots zeggen dat ik het jaar daar volgehouden heb en van de kindjes ben gaan houden.... Lees meer

 • Algemeen 7
op 11 januari 2016 bestemming: Thailand, reisperiode: november 2015

Ik ben goed ingelicht over de projecten in Thailand en al mijn vragen werden uitgebreid beantwoord. De organisatie is erg persoonlijk! Ik ben alleen maar positief over A.I., ik heb geen negatieve ervaringen. Top!... Lees meer

 • Algemeen 9
op 26 november 2015 bestemming: Zuid-Afrika / St. Lucia, reisperiode: oktober 2015

Ik ben 4 weken lang naar Zuid-Afrika geweest om mee te helpen aan het medische project in St. Lucia. Vanaf het begin dat ik me heb aangemeld voor het vrijwilligerswerk tot en met het moment dat ik weer thuis kwam, ben ik goed begeleidt door de organisatie en kon ik er terecht met al mijn vragen.
Mijn verblijf in St. Lucia is fantastisch geweest. Tijdens de projecten zie je zowel de leuke als de minder leuke dingen, maar je krijgt er ontzettend veel dankbaarheid voor terug en het geeft een goed gevoel als je merkt dat je echt je steentje bij kan dragen. Ik had me ingeschreven voor het medische project, maar ik heb ook mee mogen helpen bij een paar andere projecten wanneer ik er om vroeg.

Daarnaast was het ook ontzettend leuk om met vrijwilligers van over de hele wereld mee samen te werken. Ik heb een heel leuke tijd met hen gehad en in de weekenden zijn we samen op excursies geweest, zoals een safari en een walvis tour.

Vrijwilligerswerk doen in Afrika is altijd al een droom van me geweest. Ik kan met trots vertellen dat ik deze droom heb verwezenlijkt! Ik kan niet wachten om ooit nog een keer terug te gaan en opnieuw dit avontuur aan te gaan! Het was een tijd om nooit te vergeten!... Lees meer

 • Algemeen 10
op 20 september 2015 bestemming: Costa Rica / Tortuguero, reisperiode: augustus 2015

Ik ben 2 weken in de jungle van Costa Rica geweest om als vrijwilliger bij te dragen aan het onderzoek naar de zeeschildpadden die daar aan land komen om hun eieren te leggen.
Voorafgaand aan deze reis heb ik een groepsreis gemaakt om het land te zien.
In de jungle van Tortuguero. Wat een onwijs toffe ervaring! Het is een stap uit je comfortzone, maar zo leuk! De basis zit in the middle of nowhere. Het is allemaal heel erg basis. Er is alleen stroom als de generator tussen 18:00 en 21:00 aan staat, je slaapt in een wiebelig stapelbed in een houten slaaphuis (met een groepje mensen), de toiletten werken alleen als je een emmer water doorspoelt (echt! je went hier aan) en de luchtvochtigheid is erg hoog. Zo hoog dat veel spullen niet goed drogen, waardoor alles muf gaat ruiken. In het begin ruik je alle stank/muffigheid van iedereen, maar met een week ben je er aan gewend.
In de eerste week krijg je voornamelijk trainingen. Daarnaast maak je ook regelmatig jungle wandelingen om te zien welke dieren er op een bepaald gedeelte van de jungle leven. Aan het eind van mijn eerste week mocht ik mee op 'night walk'. Om 20:00 vertrokken we. Het was al donker en het voelde ook echt als nacht. Van de basis naar het strand (50 m) mocht je je rode lampje aan. Eenmaal aangekomen op het strand, moest deze uit. Je kreeg even de tijd om aan de nacht te wennen en vervolgens gingen we echt op pad. Geregeld moesten we even stoppen, omdat de patrol leader een schildpad uit het water zag komen, een schildpad naar de zee zag gaan of een schildpadden spoor zag. Als we een schildpad hadden gevonden die bijna klaar was om eieren te leggen gingen we naar haar toe. 1 persoon mag de eieren tellen en gaat achter haar liggen. Tijdens het leggen word het nest gemeten. En na het leggen van de eieren werd het schild van de schildpad opgemeten, werd haar lichaam gecontroleerd en werd zij getagd. Alle informatie wordt opgeschreven.
Wanneer je de eieren van een schildpad telt, mag je haar een naam geven. Mijn schildpad heet 'Tessa', heeft 131 eieren gelegd en haar schild was zo'n 113 cm lang.

Naast werk met de schildpadden ga je ook geregeld de jungle in. Je leert veel dierennamen kennen en leert veel over ze. Ik heb onwijs veel diersoorten mogen zien, zoals luiaarden, 4/5 slangsoorten, kevers, kikkertjes, red eye tree frog, parasol mier, krokodil, jaguar (alleen hun geur gelukkig), soorten sprinkhanen, soorten leguanen/lizzards, heel veel vogels, etc. Teveel om op te noemen.
Ik ben 2 weken geweest, maar ik ontdekte dat dit eigenlijk te kort was. Ik had helaas niet de mogelijkheid om langer te blijven (in verband met werk), maar ik zou het aanraden om 4 weken of langer te gaan. Je komt dan steeds beter in je 'nieuwe' comfortzone en al je opgedane kennis van de dieren en de natuur om je heen kun je steeds beter gebruiken.

Een ontzettend gave ervaring die ik zeker zou aanraden!!... Lees meer

 • Algemeen 9
op 16 september 2015 bestemming: Zimbabwe / Victoria Falls, reisperiode: juli 2015

Afgelopen zomer ben ik voor de tweede keer op reis gegaan naar Zimbabwe via Activity International. Alweer twee jaar geleden werd ik verliefd op de natuur, lokale bevolking en projecten in Victoria Falls. Na lang twijfelen en veel ondersteuning en overleg gehad te hebben met de organisatie over de ideale bestemming, vloog ik op 5 mei 2013 voor het eerst naar Afrika. Eenmaal geland komen er veel nieuwe indrukken op je af. De cultuur, het klimaat en je bezigheden zijn allemaal anders dan thuis. Mede dankzij de voorbereidingstraining van Stichting Muses en de uitgebreide informatie van Activity was ik op veel situaties voorbereid. Ook tijdens mijn verblijf ben ik door de lokale partnerogranisatie African Impact heel goed begeleid. Wanneer het nodig was kon ik ook Activity vanuit Afrika goed bereiken! Mijn dank is groot aan Activity International & African Impact dat beide reizen zo geweldig waren, van voor- tot napret. Beide zijn sterk aan te raken voor avonturen in het buitenland. Niet enkel om het uitgebreide en bijzondere aanbod, maar vooral om de vriendelijkheid van de medewerkers en het prettige persoonlijk contact.... Lees meer

 • Algemeen 10
op 14 september 2015 bestemming: Zuid-Afrika / st. Lucia, reisperiode: januari 2013

Ik wist dat ik naar Afrika wilde, maar wat en waar wist ik echt nog niet. Ik ben op een dag gewoon op het kantoor van Activity International naar binnen gelopen en ik werd met open armen ontvangen. Ze namen gelijk alle tijd voor mij, terwijl ik niet eens een afspraak had. Na alle informatie die ik had gekregen kon ik goed nadenken over wat ik wilde. Wanneer ik vragen had kon ik altijd bellen, mailen of weer op het kantoor langskomen. Antwoorden kwamen altijd snel. Toen ik de keuze eenmaal had gemaakt kreeg ik goede informatie en ben ik ook nog naar een training van Muses geweest wat erg leuk en leerzaam was en ik zeker niet had willen missen. Dus al met al vind ik Activity International een erg goede reisorganisatie en ben ik blij dat ik mijn reis via hun heb geboekt.... Lees meer

 • Algemeen 9
op 8 september 2015 bestemming: Nepal / Kathmandu, reisperiode: maart 2015

Ik heb een geweldige tijd gehad tijdens mijn reis in Nepal!! Ontzettend leuke mensen ontmoet en fantastische ervaringen opgedaan... Lees meer

 • Algemeen 8
op 8 september 2015 bestemming: Ghana / Kumasi, reisperiode: juli 2012

Heel enthousiaste en fijne organisatie! Bij Activity International boekte ik inmiddels drie jaar geleden een (vrijwilligers)reis naar Ghana. Vanaf het moment van boeken, heeft zij mij uitstekend begeleid in de voorbereidingen voor vertrek. Activity heeft hierbij niet alleen oog voor de praktische zaken en leuke en goede tips, ook hielp zij bij de 'mentale' voorbereiding. Het contact met de organisatie is heel vriendelijk, persoonlijk en laagdrempelig.
In 2012 heb ik Ghana in mijn hart gesloten. Het programma in Ghana liep zoals was beloofd, het land was nog mooier dan men vooraf vertelde en heb de reis als een zeer waardevolle periode ervaren. Het programma in Ghana werd georganiseerd door een lokale partnerorganisatie. De partnerorganisatie wordt gerund door lokale mensen en is een echte Afrikaanse organisatie met veel ambitie. De partnerorganisatie is het directe aanspreekpunt, maar ook tijdens het verblijf in Ghana was Activity bereikbaar. Een heel fijn idee!
Na thuiskomst was er opnieuw contact met Activity: tijd voor een evaluatie... Niet een standaard enquÍte, maar direct contact met de contactpersoon van Activity, heel betrokken dus!
Activity is een persoonlijke en enthousiaste reisorganisatie die mij geholpen heeft mijn droomreis waar te maken. Een dikke vette aanrader!... Lees meer

 • Algemeen 10
op 7 september 2015 bestemming: IndonesiŽ / Bali, reisperiode: juli 2015

Na een vervelende start van mijn vier weken op Bali door verkeerde informatie, uiteindelijk toch goed opgelost door de organisatie door mij tegemoet te komen.... Lees meer

 • Algemeen 6
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • `
 • Volgende