Schrijf een ervaring over Adam Voyages en maak kans op mooie prijzen!

Adam Voyages

Url: https://www.adamvoyages.nl/
Aangesloten bij: GGTO
Type reizen: blue cruise

Logo van Adam Voyages
Adam Voyages won in 2012 de Reisgraag award Adam Voyages won in 2013 de Reisgraag award Adam Voyages won in 2014 de Reisgraag award Adam Voyages won in 2015 de Reisgraag award Adam Voyages won in 2016 de Reisgraag award

Adam Voyages is een reisorganisatie die sinds 1990 geheel verzorgde zeilvakanties aanbiedt. Bij deze vakanties vaar je met een traditioneel 8 tot 12-persoons zeilschip langs Italiaanse kust en Franse eilanden in de Middellandse Zee. Tijdens de reis varen er 4 professionele bemanningslieden mee die van alles doen op het schip. Ze zorgen voor het eten, doen de afwas, houden het schip schoon en besturen het schip. Hierdoor hoef je zelf niet te kunnen zeilen. Natuurlijk mag je altijd helpen met het hijsen van de zeilen, maar dit is geen verplichting. De bemanning zorgt voor de leukste verrassingen en laat de mooiste locaties zien, zoals prachtige baaien, kleine eilandjes en gezellige dorpjes.

Wanneer je op reis gaat met Adam Voyages vaar je met een groot en comfortabel schip mee. Zo heeft iedereen op het schip voldoende ruimte. Ook heb je een eigen luxe hut tot je beschikking. Zo kun je overdag gezellig met elkaar optrekken en in de avond even genieten van de rust in je kamer met eigen badkamer.

Het hoofdkantoor van Adam Voyages is te vinden in Zeewolde. De medewerkers zijn telefonisch of per mail te bereiken voor vragen of boekingen. Adam Voyages is aangesloten bij de GGTO (Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators).

op 15 oktober 2018 bestemming: Italië / Rome-Napels, reisperiode: september 2018

Omdat wij vorig jaar een onvergetelijke week hebben gehad door te zeilen met A’dam Voyages, zijn we dit jaar weer gegaan, nu met een ander gezelschap. Wij hebben weer zo’n geweldige week gehad! We waren als groep van 8 vrienden aan boord bij Fred, en hebben enorm genoten. We hebben van alles meegemaakt, van windstil tot metershoge golven. Ook ‘s nachts hebben we een keer gezeild, dat was echt heel bijzonder! En ook andere spectaculaire momenten, onderweg van Rome naar Napels. Ondertussen werden we door Fred enorm in de watten gelegd, het ontbrak ons aan niets. Echt héérlijk gegeten, voornamelijk Italiaanse gerechten, maar erg gevarieerd. Dit was zeker niet onze laatste trip aan boord, we gaan dit absoluut nog een keer doen. Van harte aan te bevelen dus!

  • Algemeen 10
op 20 juli 2018 bestemming: Italië / Lefkas/Leuca, reisperiode: mei 2018

De reis gekocht bij Adam Voyages, vol verwachting boekte ik 2 aparte weken, eind mei naar Lefkas, terugvlucht vanuit Bari Italïe en de 2e augustus Sardinië.
3 dagen voor mijn 1e week was er al gedoe en werd er afgezegd, veel stress maar uiteindelijk toch kunnen gaan.
Wat niemand wist, was dat het schip een nieuwe eigenaar heeft, tevens de kapitein die niet weet waar hij mee bezig is!
Zijn huis, zijn speeltje.....Floris werd New Horizons, wat ongeluk brengt om de naam van een schip te veranderen. En dat gebeurde ook tijdens mijn week op dag 6, eerder ramde bijna een schip in de haven door onkunde, een boei op zee en tenslotte stuurde hij het schip te dicht langs de kust van Corfu waarbij het op een rotsblok met een harde klap tot stilstand kwam.
We lagen vast en kwamen ook niet meer los, dus moesten we van boord vluchten naar een rots op de noordkust van Corfu
Een zeer angstig moment met paniek en zwemvesten aan de dinky in en zodoende de reis niet af kunnen maken, dus Italië nooit bereikt .
Een extra ticket moeten kopen om van Corfu naar NL te komen en kosten moeten maken om de laatste dagen te kunnen eten en drinken want de kapitein had voor het gemak maar een appartement ipv een hotel voor ons geboekt, bovendien kon het ticket vanaf Italïe ook de prullenbak in.
Achteraf blijkt hij ook zijn papieren niet op orde te hebben gehad, geen vergunning om betalende gasten aan boord te hebben, dus ook nog illegaal aan boord.
Dat neem ik Adam Voyages zeer kwalijk, hij wist dit en zei wijselijk?! niets.
Hoe ga je met goed betalende klanten om?
Geweldige zakelijke deal, verkoop je schip en breng vervolgens ‘je trouwe klanten’ onder bij een andere eigenaar/kapitein, trouwe klanten die van niets wisten en vol vertrouwen bij Adam Voyages boekten met de daarbij behorende jarenlange goede service en vakkundige, betrouwbare turkse bemanning.
Het eten aan boord was bar en bar slecht, zoals er de 1e ochtend kaakjes en koekjes met jam voor ontbijt werd geserveerd!
Een ‘gekookt’ ei zo erg te kort gekookt zodat het over je bord wegliep.
Dan weer geen mes of vork waardoor je telkens overal om moest vragen.
Oud brood, diepvriesvis van de Lidl en ga zo maar door.
Schoonmaken deden ze niet, waardoor je met je blote voeten door de etenskruimels liep......pfffff één grote chaos.
Heel jammer en het erge is dat ik ze zo vertouwde dat ik ook voor Sardinïe heb geboekt met bijbehorende vliegtickets : (

Al met al geen fijne vakantieweek maar veel irritatie met angstige taferelen en veel stress wat ook nog veel geld gekost heeft. Alleen al 5 vliegtickets!!!

Helaas voor Adam Voyages maar hij verkocht de reizen en is daardoor verantwoordelijk voor al die gedupeerden die zoveel moeite en geld (tickets) hebben uitgegeven aan een voor hun welverdiende vakantie!

Zeer triest hoe een zakelijk zo mooi lijkende deal uitliep op een zakelijk fiasco, waarbij zoveel hardwerkende mensen de dupe werden.

Reactie vanuit Adam Voyages
Het is juist dat het schip is vastgelopen op een onvoorziene rots; deze was niet op de zeekaarten aangegeven. Het schip is bijna 2 maanden in reparatie geweest en daarmee zijn we flink achter gaan lopen op ons geplande vaarschema en hebben we klanten moeten teleurstellen. We hebben deze klanten een alternatieve accommodatie aangeboden of de reissom terugbetaald.

Wat in de review van de schrijfster helaas ontbreekt, is het volgende:
We hebben bij het vastlopen van het schip de passagiers aan boord, conform onze voorwaarden, een alternatieve accommodatie (appartement) aangeboden en daarbovenop, zonder verplichting, de niet genoten vakantiedagen (vrijdag, zaterdag) ook vergoed, tevens hebben wij de vlucht naar Nederland vanaf een andere bestemming vergoed.

De schrijfster vergeet eveneens te vermelden, dat zij het besluit heeft genomen om het verblijf aan boord en de genoten drankjes etc. maar helemaal niet te betalen. Ze is dus gratis aan boord geweest van zaterdag t/m donderdag. Ze besluit eveneens haar 2e geplande reis niet te doen. Voor beide reizen heeft ze op eigen initiatief de vluchten geboekt. Wanneer je dan niet wil gaan, kan het ons niet kwalijk genomen worden dat daarmee het geld voor de vliegtickets verloren kan gaan.

Voorts gebruiken wij al ca 25 jaar de schepen, voorheen in Turkije, die daar voorhanden zijn en aan onze kwaliteitseisen voldoen. Dit waren gecharterde schepen en de laatste jaren ook een eigen schip van de organisatie. Het eigenaarschap van het schip doet niet terzake.

  • Algemeen 1
op 10 juli 2018 bestemming: Italië / Taormina, reisperiode: juni 2018

Helaas.... altijd prima gevaren met Adam Voyages in Turkije.... maar de nieuwe route langs Griekse en Italiaanse kust is een sof. Twee dagen (!) voor vertrek werd ik gebeld dat reis niet doorging. Schip is op rots gevaren. Geld vliegticket kan ik naar fluiten. AV is niet aangesloten bij ANVR of geschillencommissie, dus lastig om klacht in te dienen. Daar gaan mijn zuurverdiende vakantiecentjes...

  • Algemeen 1

Meer ervaringen

Nieuws