Schrijf een ervaring over TUIfly en maak kans op mooie prijzen!

TUIfly

Url: https://www.tui.nl/vliegtickets/
Aangesloten bij: ANVR / SGR / Calamiteitenfonds
Type reizen: luchtvaartmaatschappij

Logo van TUIfly
TUIfly won in 2015 de Reisgraag award

De luchtvaartmaatschappij TUI fly is een onderdeel van TUI Group en is opgericht in 2005. Sindsdien is de maatschappij gegroeid en biedt vliegtickets aan naar meer dan zestig bestemmingen wereldwijd. Je kunt onder andere vliegen naar Amerika, Afrika, het Caribisch gebied en Europa. TUI fly vliegt met drie verschillende vliegtuigen. Er wordt gevlogen met de Boeing 737-800, de Boeing 767-300 en de Boeing 787 Dreamliner.

Als je een verre vlucht boekt krijg je een warme maaltijd en snack. Daarnaast wordt er koffie, thee en frisdrank geschonken op de vluchten. Entertainment is ook inbegrepen. Vluchten binnen Europa bieden deze service niet maar tegen betaling kunnen er wel drankjes en snacks worden besteld.

Het zitcomfort verschilt per concept waarmee je vliegt. Je hebt de keuze uit Economy stoelen, Comfort stoelen en Deluxe stoelen. De Deluxe stoelen zijn enkel te boeken met de Boeing 787 Dreamliner. Bij TUI fly is altijd een stuk handbagage inbegrepen die maximaal tien kilo mag wegen. De maximale afmeting voor de handbagage is 55 x 40 x 25 centimeter. Ruimbagage is bij de maatschappij gemakkelijk bij te boeken.

TUI fly zet zich in voor het klimaat door de uitstoot van haar vliegtuigen zo laag mogelijk te houden. De maatschappij richt zich op de onderwerpen: CO2-uitstoot, afval, duurzame producten en biobrandstof.

Tijdens de vluchten met TUI fly kun je gebruik maken van TUI Cloud. Je kunt dan je smartphone, laptop of tablet verbinden met het TUI netwerk. Heb je moeite met vliegen? TUI fly werkt samen met de stichting VALK. Dit therapeutische instituut helpt mensen al twintig jaar om van hun vliegangst af te komen. Door middel van virtual reality en oefeningen in een stilstaand vliegtuig werk je toe naar je doel om te vliegen.

op 26 juni 2019 bestemming: Curaçao / Willemstad, reisperiode: juni 2019

Drinken moet je zelf halen, stewardessen doen dat niet (geen idee wat ze dan wel doen, maar volgens mij betaal je voor zulke service), gevolg iedereen loopt met drank door het vliegtuig, terwijl je het beste in je riem kan zitten i.v.m onverwachte turbulentie.
Een wijntje o.i.d. bij de maaltijd moet je betalen.
9 uur lang krijsende baby wordt niets aan gedaan, bij KLM/ Aziatische maatschappijen zou zo'n kindje met moeder allang mee naar achteren genomen zijn o.i.d.
Stoel-oorflappen waren kapot, handdoek omheen geknoopt (van Tui uit geen andere oplossing), extra deken om te slapen is dan in heel het vliegtuig niet aanwezig.
Verder zit je ontzettend krap, maar goed dat is bekend bij Nederlandse maatschappijen. ... Lees meer

  • Algemeen 4
op 9 juni 2019 bestemming: Kaapverdië / Sal, reisperiode: mei 2019

Op heen reis 2 ipv 1 tussenlandingen en 2 dagen voor vertrek geboekte stoelen geanuleerd en andere toe gewezen gekregen voor terug vlucht weer de stoelen heanileerd en niet gekregen waar voor was betaald tijdens de tankstop heeft de bemanning het te druk met elkaar om de juiste veiligheidsprocedure uit te voeren er zal maar wat fout gaan tijdens het tanken. ... Lees meer

  • Algemeen 1
op 9 juni 2019 bestemming: Curaçao / Willemstad, reisperiode: juni 2019

Tui verplicht je gewoon dat je betaald voor je stoelresevering als je naast elkaar wil zitten. Er was nog genoeg ruimte in het toestel binnen 24 uur voor vertrek maar we worden nier naast elkaar gezet. ... Lees meer

  • Algemeen 3

Meer ervaringen

Nieuws

Vakantieverhalen / reisverslagen