Schrijf een ervaring over TUIfly en maak kans op mooie prijzen!

TUIfly

Url: http://www.tui.nl/vliegtickets/
Aangesloten bij: ANVR / SGR / Calamiteitenfonds
Type reizen: luchtvaartmaatschappij

Logo van TUIfly
TUIfly won in 2015 de Reisgraag award

TUIfly is een luchtvaartmaatschappij die in april 2005 is opgericht en onderdeel is van de internationale reisorganisatie TUI Group. De luchtvaartmaatschappij maakt deel uit van het internationale TUIfly team. Deze internationale vloot bestaat uit ruim 155 toestellen. TUIfly zet zich actief in voor het milieu door zoveel mogelijk CO2-uitstoot tegen te gaan, gebruik te maken van biobrandstof en te kiezen voor duurzame producten.

In oktober 2015 is de Nederlandse naam Arke veranderd in TUI. TUIfly voert de vakantievluchten uit en vliegt voor alle onderdelen van TUI Nederland. De luchtvaartmaatschappij vliegt naar meer dan 60 bestemmingen binnen en buiten Europa. Zo vliegt TUIfly naar diverse bestemmingen in Europa, Noord-Amerika, het Caraïbisch gebied, Afrika en het Midden-Oosten.

Bij TUIfly draait het om het reiscomfort van de passagier. Het is mogelijk om op alle vluchten zelf de gewenste zitcomfort en service te kiezen. Er kan gekozen worden uit vier klassen: Economy, Comfort, Premium Comfort Class en Star Class. Afhankelijk van de klasse kunnen passagiers gratis of tegen betaling gebruik maken van een aantal extra services. Zo is online inchecken met stoelreservering (tegen betaling) een mogelijkheid, voor passagiers van de Star Class is dit gratis. Het is dan ook mogelijk om alvast een stoel te reserveren bij het raam, een plekje met extra beenruimte te kiezen of meerdere stoelen naast elkaar te reserveren. Er zijn per vlucht ook een aantal DuoSeats beschikbaar. Wie graag een plek wilt zonder buren kan een DuoSeat reserveren. Dit houdt in dat de stoel naast je dan leeg blijft. Indien de DuoSeat niet beschikbaar is ontvang je voor vertrek een e-mail en krijg je het geld terug.

Ga je naar een verre bestemming of kom je terug van een verre bestemming dan kun je een gratis warme maaltijd met een glaasje water verwachten. Vluchten binnen Europa hebben deze service niet, maar er kunnen tegen betaling wel drankjes en snacks besteld worden. Voor passagiers in Premium Comfort Class of Star Class is deze service gratis. Verder is het ook mogelijk om naast het standaard entertainment programma te kiezen voor het persoonlijk entertainment programma die je van tevoren kunt reserveren. Deze service is inbegrepen voor Star Class en Premium Comfort Class passagiers en alleen mogelijk voor vluchten van en naar verre bestemmingen.

Heb je vliegangst? TUI biedt je samen met Stichting Valk de mogelijkheid om deze angst te overwinnen met een cursus. Met behulp van sessies met een luchtvaartpsycholoog, een training waarin je leert om te gaan met de angst en een aantal oefeningen werk je naar het volgende doel: een vlucht maken binnen Europa met TUIfly.

op 14 februari 2019 bestemming: Tanzania / Zanzibar, reisperiode: februari 2019

Zeer goede vlucht zonder vertraging met de dreamliner. Zaten heerlijk comfortabel op rij2 en werden perfect bediend. Twee maal eten en tussendoor nog wat snacks. Alle drankjes die je vroeg werden in glas uitgeserveerd ipv die milieuvervuilende en niet fijne plastic bekers. Entertainment systeem niet overvloedig veel keus maar wel voldoende. Wij zijn zeer tevreden. Vlogen de luxe klasse ... Lees meer

  • Algemeen 10
op 12 februari 2019 bestemming: KaapverdiŽ, reisperiode: februari 2018

We zijn nog niet vertrokken en hebben nu al veel gedoe!
We zijn op de datum wanneer je kon boeken voor de plek in het vliegtuig vroeg opgestaan en hadden een fijne comfortplek dichtbij het toilet geboekt.
Dit vanwege probleem
Van de blaas en iets minder goed ter been. Ook aangegeven bij het reisbureau . Schets onze verbazing dat we 2 dagen voor vertrek een wijziging in onze plek kregen zomaar ergens midden in het vliegtuig geplaatst. Niet omdat er wijziging in de vlucht was, dat werd ons in eerste instantie verteld.
We hebben uren naar tui gebeld om onze plek of een andere goede plek terug te krijgen. Nou ze spreken van oplosgarantie in de papieren , maar niets van dat is waar. We houden ons hart vast voor de reis omdat er totaal geen oplossing wordt aangedragen in het logge systeem. Vervolg van onze reis zullen we hier nog verder verslaan bij terugkomst🙄dit omdat we bij terugkomst ons beklag mochten doen ... Lees meer

  • Algemeen 1
op 8 februari 2019 bestemming: Verenigde Staten / Miami, reisperiode: januari 2019

Vlucht naar Miami
Eind januari 2019 naar Miami gevlogen via Orlando. Verschrikkelijke vlucht gehad, slecht eten, komen weinig met drank rond, onvriendelijk cabinepersoneel, konden geen Comfort meer boeken en hebben zeer krap gezeten. Bij terugkomst kon je niet meer kiezen wat je wilde eten , je moest maar nemen wat er over was gebleven! Kortom zeer slechte maatschappij, voor ons nooit meer Tuifly en de Dreamliner!
Zijn al 2 keer vanuit Keulen met Eurowings gevlogen en was perfect. Goede service, zeer vriendelijk personeel, lekker eten en ontelbare keren dat men je om drank komt vragen.
Dus denk na voor je hier boekt! ... Lees meer

  • Algemeen 1

Meer ervaringen

Nieuws

Vakantieverhalen / reisverslagen