Schrijf een ervaring over TUIfly en maak kans op mooie prijzen!

TUIfly

Url: https://www.tui.nl/vliegtickets/
Aangesloten bij: ANVR / SGR / Calamiteitenfonds
Type reizen: luchtvaartmaatschappij

Logo van TUIfly
TUIfly won in 2015 de Reisgraag award

De luchtvaartmaatschappij TUI fly is een onderdeel van TUI Group en is opgericht in 2005. Sindsdien is de maatschappij gegroeid en biedt vliegtickets aan naar meer dan zestig bestemmingen wereldwijd. Je kunt onder andere vliegen naar Amerika, Afrika, het Caribisch gebied en Europa. TUI fly vliegt met drie verschillende vliegtuigen. Er wordt gevlogen met de Boeing 737-800, de Boeing 767-300 en de Boeing 787 Dreamliner.

Als je een verre vlucht boekt krijg je een warme maaltijd en snack. Daarnaast wordt er koffie, thee en frisdrank geschonken op de vluchten. Entertainment is ook inbegrepen. Vluchten binnen Europa bieden deze service niet maar tegen betaling kunnen er wel drankjes en snacks worden besteld.

Het zitcomfort verschilt per concept waarmee je vliegt. Je hebt de keuze uit Economy stoelen, Comfort stoelen en Deluxe stoelen. De Deluxe stoelen zijn enkel te boeken met de Boeing 787 Dreamliner. Bij TUI fly is altijd een stuk handbagage inbegrepen die maximaal tien kilo mag wegen. De maximale afmeting voor de handbagage is 55 x 40 x 25 centimeter. Ruimbagage is bij de maatschappij gemakkelijk bij te boeken.

TUI fly zet zich in voor het klimaat door de uitstoot van haar vliegtuigen zo laag mogelijk te houden. De maatschappij richt zich op de onderwerpen: CO2-uitstoot, afval, duurzame producten en biobrandstof.

Tijdens de vluchten met TUI fly kun je gebruik maken van TUI Cloud. Je kunt dan je smartphone, laptop of tablet verbinden met het TUI netwerk. Heb je moeite met vliegen? TUI fly werkt samen met de stichting VALK. Dit therapeutische instituut helpt mensen al twintig jaar om van hun vliegangst af te komen. Door middel van virtual reality en oefeningen in een stilstaand vliegtuig werk je toe naar je doel om te vliegen.

op 5 mei 2020 bestemming: Spanje / Málaga, reisperiode: december 2019

Ik vloog met tui fly deluxe dit was een top ervaring op de vluchten kregen we lekkere champagne en een top maaltijd met broodjes
drinken was a volonté en op de luchthaven kwam men koffer er als eerste uit ... Lees meer

  • Algemeen 10
op 5 april 2020 bestemming: Mexico / Rondreis, reisperiode: maart 2020

Door een treinspringer op 1 maart vlucht gemist op Schiphol. Trein bij Apeldoorn 21/2 uur stilgestaan. Ongeval was op het andere spoor en was al bekend in Apeldoorn. Toch reed de trein door en heeft doelloos stilgestaan. Terug naar station Apeldoorn Taxi naar Schiphol (€235,-). Half uur van tevoren aanwezig maar mochten niet meer mee. Noodnummers van TUI en Kras bijna niet bereikbaar. Geen medewerking en empathie. Eerst nog toezegging (schriftelijk en mondeling) dat luchthavenbelasting en res. kosten terugbetaald zouden worden. Geen coulance verder. nadat bekend was dat annuleringsverzekering uit coulance €1500,- heeft uitbetaald wil TUI/Kras helemaal niets meer betalen. Heeft met verzekering te maken en zou dan fraude zijn. Maar men kan toch los hiervan uit coulance uitbetalen? Zeer slechte medewerking terwijl men ook toegeeft zelf fouten te hebben gemaakt. Schade: ruim €2000,- verder nergens te verhalen. Iedereen verschuilt zich achter protocollen en regels. Geen enkele empathie van zowel NS, Kras als TUI. ... Lees meer

  • Algemeen 1
op 2 april 2020 bestemming: Curaçao, reisperiode: maart 2020

Heenweg hadden we een vlucht met de 787 Dreamliner. Dit was een dagvlucht en ik vond de stoelen en indeling van de 787 prettig. De catering was redelijk. Een van mijn reisgenoten had een vegetarische maaltijd, die ruim 10 minuten eerder werd afgeleverd. Gevolg was of alleen eten, of een koude maaltijd samen met de rest. Eten zelf was ok. Catering vond ik qua frequentie prima.

Terugvlucht met de 767 vanuit Curacao kan ik passagiers in Economy Class ten zeerste afraden als je groter bent dan 1.75. Vanwege de zeer krappe beenruimte - wij zaten met z'n vieren in het midden - is het zo goed als onmogelijk om fatsoenlijk te slapen. Helaas hadden we een nachtvlucht waardoor we zeer matig uitgerust op Schiphol landden. TUI, schrap alsjeblieft die 767 voor nachtvluchten, het is echt niet te doen. ... Lees meer

  • Algemeen 5

Meer ervaringen

Nieuws

Vakantieverhalen / reisverslagen