Schrijf een ervaring over TUIfly en maak kans op mooie prijzen!

TUIfly

Url: http://www.tui.nl/vliegtickets/
Aangesloten bij: ANVR / SGR / Calamiteitenfonds
Type reizen: luchtvaartmaatschappij

Logo van TUIfly
TUIfly won in 2015 de Reisgraag award

TUIfly is een luchtvaartmaatschappij die in april 2005 is opgericht en onderdeel is van de internationale reisorganisatie TUI Group. De luchtvaartmaatschappij maakt deel uit van het internationale TUIfly team. Deze internationale vloot bestaat uit ruim 155 toestellen. TUIfly zet zich actief in voor het milieu door zoveel mogelijk CO2-uitstoot tegen te gaan, gebruik te maken van biobrandstof en te kiezen voor duurzame producten.

In oktober 2015 is de Nederlandse naam Arke veranderd in TUI. TUIfly voert de vakantievluchten uit en vliegt voor alle onderdelen van TUI Nederland. De luchtvaartmaatschappij vliegt naar meer dan 60 bestemmingen binnen en buiten Europa. Zo vliegt TUIfly naar diverse bestemmingen in Europa, Noord-Amerika, het Caraïbisch gebied, Afrika en het Midden-Oosten.

Bij TUIfly draait het om het reiscomfort van de passagier. Het is mogelijk om op alle vluchten zelf de gewenste zitcomfort en service te kiezen. Er kan gekozen worden uit vier klassen: Economy, Comfort, Premium Comfort Class en Star Class. Afhankelijk van de klasse kunnen passagiers gratis of tegen betaling gebruik maken van een aantal extra services. Zo is online inchecken met stoelreservering (tegen betaling) een mogelijkheid, voor passagiers van de Star Class is dit gratis. Het is dan ook mogelijk om alvast een stoel te reserveren bij het raam, een plekje met extra beenruimte te kiezen of meerdere stoelen naast elkaar te reserveren. Er zijn per vlucht ook een aantal DuoSeats beschikbaar. Wie graag een plek wilt zonder buren kan een DuoSeat reserveren. Dit houdt in dat de stoel naast je dan leeg blijft. Indien de DuoSeat niet beschikbaar is ontvang je voor vertrek een e-mail en krijg je het geld terug.

Ga je naar een verre bestemming of kom je terug van een verre bestemming dan kun je een gratis warme maaltijd met een glaasje water verwachten. Vluchten binnen Europa hebben deze service niet, maar er kunnen tegen betaling wel drankjes en snacks besteld worden. Voor passagiers in Premium Comfort Class of Star Class is deze service gratis. Verder is het ook mogelijk om naast het standaard entertainment programma te kiezen voor het persoonlijk entertainment programma die je van tevoren kunt reserveren. Deze service is inbegrepen voor Star Class en Premium Comfort Class passagiers en alleen mogelijk voor vluchten van en naar verre bestemmingen.

Heb je vliegangst? TUI biedt je samen met Stichting Valk de mogelijkheid om deze angst te overwinnen met een cursus. Met behulp van sessies met een luchtvaartpsycholoog, een training waarin je leert om te gaan met de angst en een aantal oefeningen werk je naar het volgende doel: een vlucht maken binnen Europa met TUIfly.

op 15 april 2018 bestemming: Bonaire / Kralendijk, reisperiode: april 2018

De reis was in een woord teleurstellend zowel de heen als terugreis 2uur en 45min vertraging en geen vlucht met een dreamliner zoals in de brochure vermeld maar met airtanker het leek ook echt op een tanker ! oude zooi volgens eigen personeel tui is het standaard tussen de 2 en 3uur vertraging maar geen 3uur want dan moeten ze betalen dus laatste 10min voor vertrek alle hens aan dek om toch zsm te vertrekken schandalig hoe ze met hun klanten omgaan maar nu in ieder geval 2 minder ! ... Lees meer

  • Algemeen 4
op 1 april 2018 bestemming: Curaçao / Amstelveen, reisperiode: maart 2018

4 weken voor vertrek te horen gekregen dat we terug vlogen van Curacao naar Amsterdam nachtvlucht met de airtanker......geen enkele goede recentie te vinden en ook geen starclass die wij eigenlijk geboekt hadden. Om geboekt naar KLM comfort Class heen en terug, kost je wel wat meer maar helemaal top en geen vertragingen met KLM ....nooit mee Tui beloven maar maken het niet waar ... Lees meer

  • Algemeen 1
op 30 maart 2018 bestemming: Turkije / Antalya, reisperiode: maart 2018

Geboekt via kras met 25 kg per persoon xtra . Bij het inchecken moest ik toch nog xtra betalen voor mijn golftas 20 euro per vlucht. Staat nergens in de kras papieren dat je daarvoor moet betalen. Het betalen voor naast mekaar zitten a 14 euro per vlucht is ook belachelijk. Heb nu al me buik vol van dat tui. De mensen met de duurste stoelen moeten als laatst aan boord. Wat een service zeg! Nog nooit meegemaakt. Ik vlieg nooit meer met tui en zal ook nooit meer boeken via kras of tui. ... Lees meer

  • Algemeen 1

Meer ervaringen

Nieuws

Vakantieverhalen / reisverslagen