Schrijf een ervaring over TUIfly en maak kans op mooie prijzen!

TUIfly

Url: https://www.tui.nl/vliegtickets/
Aangesloten bij: ANVR / SGR / Calamiteitenfonds
Type reizen: luchtvaartmaatschappij

Logo van TUIfly
TUIfly won in 2015 de Reisgraag award

TUIfly is een luchtvaartmaatschappij die in april 2005 is opgericht en onderdeel is van de internationale reisorganisatie TUI Group. De luchtvaartmaatschappij maakt deel uit van het internationale TUIfly team. Deze internationale vloot bestaat uit ruim 155 toestellen. TUIfly zet zich actief in voor het milieu door zoveel mogelijk CO2-uitstoot tegen te gaan, gebruik te maken van biobrandstof en te kiezen voor duurzame producten.

In oktober 2015 is de Nederlandse naam Arke veranderd in TUI. TUIfly voert de vakantievluchten uit en vliegt voor alle onderdelen van TUI Nederland. De luchtvaartmaatschappij vliegt naar meer dan 60 bestemmingen binnen en buiten Europa. Zo vliegt TUIfly naar diverse bestemmingen in Europa, Noord-Amerika, het Caraïbisch gebied, Afrika en het Midden-Oosten.

Bij TUIfly draait het om het reiscomfort van de passagier. Het is mogelijk om op alle vluchten zelf de gewenste zitcomfort en service te kiezen. Er kan gekozen worden uit vier klassen: Economy, Comfort, Premium Comfort Class en Star Class. Afhankelijk van de klasse kunnen passagiers gratis of tegen betaling gebruik maken van een aantal extra services. Zo is online inchecken met stoelreservering (tegen betaling) een mogelijkheid, voor passagiers van de Star Class is dit gratis. Het is dan ook mogelijk om alvast een stoel te reserveren bij het raam, een plekje met extra beenruimte te kiezen of meerdere stoelen naast elkaar te reserveren. Er zijn per vlucht ook een aantal DuoSeats beschikbaar. Wie graag een plek wilt zonder buren kan een DuoSeat reserveren. Dit houdt in dat de stoel naast je dan leeg blijft. Indien de DuoSeat niet beschikbaar is ontvang je voor vertrek een e-mail en krijg je het geld terug.

Ga je naar een verre bestemming of kom je terug van een verre bestemming dan kun je een gratis warme maaltijd met een glaasje water verwachten. Vluchten binnen Europa hebben deze service niet, maar er kunnen tegen betaling wel drankjes en snacks besteld worden. Voor passagiers in Premium Comfort Class of Star Class is deze service gratis. Verder is het ook mogelijk om naast het standaard entertainment programma te kiezen voor het persoonlijk entertainment programma die je van tevoren kunt reserveren. Deze service is inbegrepen voor Star Class en Premium Comfort Class passagiers en alleen mogelijk voor vluchten van en naar verre bestemmingen.

Heb je vliegangst? TUI biedt je samen met Stichting Valk de mogelijkheid om deze angst te overwinnen met een cursus. Met behulp van sessies met een luchtvaartpsycholoog, een training waarin je leert om te gaan met de angst en een aantal oefeningen werk je naar het volgende doel: een vlucht maken binnen Europa met TUIfly.

op 19 april 2019 bestemming: Spanje / Málaga, reisperiode: april 2019

In het weekend van 21 april was er een stakingsdreiging in Spanje. Verschillende dagen die week contact gehad met TUI Belgie over het omboeken van de ticket (voor 50 euro per ticket). Twee dagen voor vertrek wil ik de ticket omboeken, wordt mij verteld dat dit tot 3 dagen voor vertrek kan. Niet 1 keer is mij dit aan de telefoon in de dagen daarvoor gezegd. Uitzondering worden niet gemaakt, ook niet bij navraag bij het afdelingshoofd. Gevraagd naar de reden dat dit niet kon werd (ook na aandringen dat dit enkel een financieel reden had) enkel gezegd "dat er vele redenen zijn waar u geen weet van heeft" en dat ik "geen luchtvaartexpert ben". Dit kost TUI niets anders dan een beetje moeite, maar toch willen ze dit niet doen om een klant tevreden te maken. Zeer slechte service wat mij betreft en daarom een 1. ... Lees meer

  • Algemeen 1
op 15 april 2019 bestemming: Spanje / Menorca, reisperiode: mei 2019

Rechtstreekse vlucht geboekt en daarna een goedkopere vlucht met tussenlanding gekregen!!!Schandalig!!! ... Lees meer

  • Algemeen 1
op 12 april 2019 bestemming: Mexico / Cancún, reisperiode: april 2019

Vliegen met tui is echt geen doen. De standaard beenruimte van tui is 74 cm in tegenstelling tot de standaard 81 cm die vrijwel alle maatschappijen aanhouden voor lange vluchten. Tui heeft 81 cm beenruimte maar verkoopt dit als comfort upgrade tegen een meerprijs. Geprobeerd dit bij te boeken, maar enkel nog de deluxe klasse vrij van €325 pp. helaas is dit onbetaalbaar voor mij, dus de terugvlucht volgende week zal een echte hel worden aangezien ik 2,07 meter lang ben. Ik ben een eigenaar van een reisbureau en reis dus ook ontzettend veel maar heb nog nooit zoiets meegemaakt. Zelfs niet in Afrika, Azië of zuid-Amerika. Ik raad dus aan om nooit met tui te vliegen op deze manier. Ontzettend jammer. ... Lees meer

  • Algemeen 1

Meer ervaringen

Nieuws

Vakantieverhalen / reisverslagen