Schrijf een ervaring over Iberia en maak kans op mooie prijzen!

Iberia

Url: https://www.iberia.com/nl/

Type reizen: luchtvaartmaatschappij

Logo van Iberia

Iberia is de nationale luchtvaartmaatschappij van Spanje, met Madrid als thuisbasis. Vanuit hier kan er naar bijna elke uithoek van de wereld gevlogen worden. Binnenlandse vluchten in Spanje worden uitgevoerd door Air Nostrum, dat onderdeel is van Iberia.

Iberia is opgericht in 1927. De eerste vluchten gingen van Madrid naar Barcelona. Onder andere de toenmalige Spaanse koning was passagier. Met haar meer dan negentig jaar bestaan mag Iberia zich een van de oudste luchtvaartmaatschappijen ter wereld noemen.

In 2010 is de luchtvaartmaatschappij gefuseerd met British Airways wat, gekeken naar omzet, de op twee na grootste luchtvaartmaatschappij ter wereld heeft opgeleverd. Beide maatschappijen vliegen nog steeds wel onder hun eigen naam en kleuren.

De grote omvang van Iberia en het uitgebreide netwerk zorgen ervoor dat de luchtvaartmaatschappij zeker het overwegen waard is. Vanaf Nederland kun je bijvoorbeeld vliegen naar Madrid en Barcelona, maar verdere vluchten naar bijvoorbeeld Miami en Tanger behoren ook tot de mogelijkheden.

Naast vluchten kun je bij Iberia ook een hotel of huurauto reserveren. Op de website kun je eenvoudig alle vluchtdetails opzoeken, een vlucht boeken en inzien, inchecken en vluchtschema's bekijken. Je vindt er ook alle informatie die van pas kan komen voordat je op reis gaat. Denk hierbij aan informatie over documenten, alleenreizende minderjarigen en bagage.

op 15 januari 2021 bestemming: Spanje / Madrid, reisperiode: maart 2020

We vlogen niet vanwege corona. kunnen naar ons geld fluiten...ze zijn onbereikbaar. voorbeeld brief van kassa gestuurd. Kregen we gewoon retour. de vele e-mails worden nooit beantwoord en de telefoonservice slaat nergens op. We geven het maar op en maken negatieve reclame voor IBERIA ... Lees meer

  • Algemeen 1
op 3 januari 2021 bestemming: Spanje / Madrid, reisperiode: juni 2020

Reis geboekt van Düsseldorf naar Madrid. Deze werd ivm Corona geannuleerd en we kregen een aanbod dat als we met een voucher akkoord gingen, we 10 % bovenop onze reissom zouden krijgen. Mee ingestemd en enkele dagen later een voucher ontvangen in Zweedse kronen! Tot drie keer toe gebeld met IBERIA (hetgeen haast onmogelijk is) en gebrekkig sprekende medewerkers blijven beweren dat wij ook in Zweedse kronen betaald zouden hebben. Uitgelegd dat dat niet logisch is voor iemand die in Nederland woont, we hebben hier immers Euro's. Maar ze bleven bij hun standpunt, zijn ook niet per mail te bereiken en geven geen bevestiging dat gesprek heeft plaatsgevonden. Nu, inmiddels zo'n 8 maanden later niets meer van hun vernomen. Eens maar nooit meer! ... Lees meer

  • Algemeen 1
op 12 november 2020 bestemming: Spanje / Madrid, reisperiode: april 2020

Reis ging niet door vanwege Corona. Voucher geaccepteerd om luchtvaartmaatschappij te steunen. Nu het langer duurt willen we graag geld terug. 2x gebeld (28 minuten aan het lijntje gehouden voor 0,35 cent per minuut). Zeer onvriendelijke medewerkster vertelt heel triomfantelijk dat ze het geld niet terugbetalen.
Voor ons ook NOOIT meer Iberia ... Lees meer

  • Algemeen 1

Meer ervaringen