Schrijf een ervaring over Vueling en maak kans op mooie prijzen!

Vueling

Url: https://www.vueling.com/nl

Type reizen: luchtvaartmaatschappij

Logo van Vueling

De Spaanse prijsvechter Vueling vindt haar oorsprong in Barcelona en bestaat sinds 2004. De maatschappij probeert de reiziger met veel gemak te bedienen, zonder extra kosten in rekening te brengen. Vueling streeft erna om het boeken van vluchten makkelijk en snel te maken, zonder nodeloze, ingewikkelde bijkomstigheden. Efficiëntie is de basis en alles kan altijd beter met minder middelen.

Het eerste witte Vueling vliegtuig met de kenmerkende grijze neus en gele motoren steeg op in juli 2004 in Barcelona met Ibiza als eindbestemming. Een jaar later stonden al zes landen te boek als eindbestemming, verdeeld over 26 routes. Vueling was de eerste Spaanse luchtvaartmaatschappij die haar vluchten aanbood via de telefoon. Tegenwoordig kan via de app snel en gemakkelijk een vlucht geboekt worden. Via deze app kunnen ook allerlei andere gegevens rondom de vluchten gecheckt worden, zo kan bijvoorbeeld het vliegtuig in de gaten worden gehouden om zo vertragingen te voorspellen. Ook kunnen vluchten via de app gratis omgezet worden naar vluchten op dezelfde dag.

Sinds Vueling een tweede hub heeft in Rome, biedt de luchtvaartmaatschappij meer dan 100 bestemmingen aan verdeeld over Europa, Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Al deze bijzondere bestemmingen zijn via Vueling te bereiken vanaf de vier bekende Nederlandse luchthavens: Schiphol, Eindhoven, Maastricht en Rotterdam.

op 28 maart 2021 bestemming: Spanje / Alicante, reisperiode: juni 2019

Ging niet door andere Corona. Wil geldbedrag terug, maar Vueling reageert gewoon iets.

  • Algemeen 1
op 16 maart 2021 bestemming: Spanje / Valencia, reisperiode: april 2020

Voucher gekregen na annulering door corona maar we willen geld terug. Lijkt meer dan kansloos : respectloos wie pakt dit aan !!?

  • Algemeen 1
op 13 maart 2021 bestemming: Nederland / Amsterdam, reisperiode: december 2020

Reis meerdere malen gecancelled en tot op heden geen geld v d vlucht terug! Meerdere keren geprobeerd te bellen, maar krijg steeds een bandje, vanwege zgn overbelaste , drukke werkzaamheden, gaarne op een andere latere tijdstip terug te bellen!!!

  • Algemeen 1
op 8 maart 2021 bestemming: Spanje / Alicante, reisperiode: mei 2020

Na bijna een jaar wachten nog steeds geen geld terug gezien na geannuleerde vlucht door covid 19. Zaak ligt bij gespecialiseerd advocatenbureau maar die komen er ook niet doorheen.

  • Algemeen 1
op 11 januari 2021 bestemming: Spanje / Alicante, reisperiode: juli 2020

Na 7 maanden nog geen terugbetaling gezien van geannuleerde vluchten

  • Algemeen 1
op 12 november 2020 bestemming: ItaliŽ / Florence, reisperiode: juli 2020

Onze ervaring: een 2de annulering nog net 2 weken voor vertrek waarbij een vlucht werd aan geboden waardoor onze reis van 6 dagen nog maar 4 dagen zou zijn. Andere opties waren er niet. Vervolgens via de website misleidt waarbij plots een voucher geaccepteerd was. waarom misleidt, op de website stond naast de nieuwe voorgestelde vlucht op een andere tab onze eerste en juiste vlucht met daaron alleen een acceptatieknop. Pas na het aanklikken van deze knop bleek dat we een voucher hadden geaccepteerd. Iets wat we dus niet wilde en een herstel mogelijkheid was er niet. 1 verkeerde klik (achteraf) en we zaten vast aan een voucher. Geprobeer in contact te komen met hun maar geen succes. Toen, plots op 29 Oktober een mail ontvangen waarin staat: If you prefer to request a cash refund, you can do so by calling this phone number: +31202623987 (free phone if calling from Holland).
Dit meerdere malen geprobeerd en na de zoveelste keer iemand aan de telefoon gekregen die zeer onbereidwillig was. Je bent al blij dat je iemand aan de lijn krijgt maar de wijze waarop gevraagd wordt naar de vluchtinformatie is direct zo ongeinteresseerd en verwijtend als de persoon je niet verstaat of begrijpt, dat dit al irritatie en frustatie oplevert. Nadat dit doorlopen is en men toegeeft dat je de juiste persoon bent, wordt er alleen nog maar aangeven dat de voucher destijds aangevraagd(!) is (ipv onder een 'valse' website per ongelijk aangeklikt is zonder dit op dat moment nog te kunnen aanpassen) en dus daarom niet meer refundabel is. In een poging uit te leggen wat er is gebeurd ontbreekt de persoon je, zegt nog een keer dat het niet refundabel is en dan ...wordt de verbrining gewoon verbroken. Een 2de keer een zeer klantonvriendelijk en irritante manier van handelen vanuit Vueling. Zeer slechte dienstverlening van Vueling dus. U begrijpt, ons zijn ze dus kwijt...

  • Algemeen 1
op 31 oktober 2020 bestemming: Spanje, reisperiode: augustus 2020

Na ruim 3 maanden nog steeds mijn 950 euro niet terug. Loze beloftes en onbeschofte medewerkers!

  • Algemeen 1
op 5 oktober 2020 bestemming: Spanje / Alicante, reisperiode: maart 2020

Mijn vlucht werd gecanseld , tot op heden na 10tallen foontjes naar een betaalnummer waar de lijn telkens automatisch afbreekt mails en noem maar op, heb ik nog steeds mijn centen niet terug gekregen. maar als je belt voor een nieuwe boeking krijg je wel onmiddelijk iemand aan de lijn. Vuelings een dikke 0 hopeloos bedrijf waar niemand je te woord staat voor problemen, wel voor een nieuwe boeking

  • Algemeen 1
op 2 oktober 2020 bestemming: Spanje / Alicante, reisperiode: september 2020

Vliegreis naar Alicante geboekt begin Februari 2020. Door code oranje niet naar Alicante. Zou eerst niks terugontvangen. Brief geschreven naar hoofdkantoor Vueling. Geen recht op een refund werd er vermeld. Maar door bemiddeling van reisbureau ineens bericht een flightcredit van het complete bedrag dat wij betaald hebben. Hebben goede ervaring met het vliegen van Vueling, charmante crew en de vliegtijden zijn super. Prima overdag heen en terug. Geen idioot vroege vluchten of laat in de avond, super!

  • Algemeen 10
op 21 september 2020 bestemming: Spanje, reisperiode: augustus 2020

Na anderhalve maand nog steeds mijn beloofde geld niet terug!

  • Algemeen 1

Meer ervaringen

Nieuws