Schrijf een ervaring over KLM en maak kans op mooie prijzen!

KLM

Url: http://www.klm.com/

Type reizen: luchtvaartmaatschappij

Logo van KLM
KLM won in 2016 de Reisgraag award KLM won in 2017 de Reisgraag award

KLM is de grootste en bekendste luchtvaartmaatschappij van Nederland. KLM werkt sinds de fusie in 2004 nauw samen met Air France onder de naam Air France KLM Group. KLM, Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is de kern van de KLM Groep. KLM is vandaag de dag de oudste luchtvaartmaatschappij die nog onder haar oorspronkelijke naam opereert.

KLM werd opgericht in 1919 en de eerste vlucht vond plaats op 17 mei 1920. Piloot Jerry Shaw vloog met een geleaste DeHavilland DH-16 van Londen naar Schiphol. Op 1 oktober 1924 vertrok de eerste intercontinentale vlucht. De route was Amsterdam-Batavia met een Fokker F-VII. De reis duurde een paar weken terwijl je nu in ongeveer 15 uur ter plaatse bent. Amsterdam-Batavia werd al in 1929 een echte lijndienst. In 1934 vloog KLM voor het eerst de Atlantische Oceaan over, naar Curaçao. Als eerste Europese maatschappij na de oorlog begon KLM in 1946 met een lijndienst over de oceaan naar New York.

In 1960 kreeg KLM haar eerste straalvliegtuigen. Toestellen met straalmotoren waren niet alleen groter dan de vroegere types met propellers, maar ze vlogen ook sneller. Door die hogere snelheid namen de reistijden door de lucht flink af. Voor het eerst werd het mogelijk om vrijwel iedere plaats op aarde met een internationaal vliegveld binnen 24 uur te bereiken.

op 20 oktober 2017 bestemming: Ecuador / Guayaquil, reisperiode: september 2017

Omdat de service op deze vlucht de perfectie benaderde.Het personeel was heel gedienstig en altijd bereid om vragen te beantwoorden of een extra glas water in te schenken. Op de terugvlucht waren er enkele dronken Russische medepassagiers die ook nog hadden gerookt op de toiletten.Het ervaren personeel kon een geforceerde landing(waarvan sprake wa) vermijden en 10 uur later landden we in Amsterdam waar een politiemacht de onruststokers stond op te wachten. ... Lees meer

  • Algemeen 9
op 18 oktober 2017 bestemming: IndonesiŽ / Ronsreis, reisperiode: augustus 2016

Prachtige rondreis door Bali met verschillende locaties. ... Lees meer

  • Algemeen 9
op 18 oktober 2017 bestemming: Engeland / Manchester, reisperiode: juli 2017

Vlucht verliep zonder problemen, hotel was prima en de stad nog leuker dan verwacht. ... Lees meer

  • Algemeen 10

Meer ervaringen

Nieuws

Vakantieverhalen / reisverslagen