Schrijf een ervaring over KLM en maak kans op mooie prijzen!

KLM

Url: http://www.klm.com/

Type reizen: luchtvaartmaatschappij

Logo van KLM
KLM won in 2016 de Reisgraag award KLM won in 2017 de Reisgraag award

KLM is de grootste en bekendste luchtvaartmaatschappij van Nederland. KLM werkt sinds de fusie in 2004 nauw samen met Air France onder de naam Air France KLM Group. KLM, Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is de kern van de KLM Groep. KLM is vandaag de dag de oudste luchtvaartmaatschappij die nog onder haar oorspronkelijke naam opereert. KLM werd opgericht in 1919 en de eerste vlucht vond plaats op 17 mei 1920. Piloot Jerry Shaw vloog met een geleaste DeHavilland DH-16 van Londen naar Schiphol. Op 1 oktober 1924 vertrok de eerste intercontinentale vlucht. De route was Amsterdam-Batavia met een Fokker F-VII. De reis duurde een paar weken terwijl je nu in ongeveer 15 uur ter plaatse bent. Amsterdam-Batavia werd al in 1929 een echte lijndienst. In 1934 vloog KLM voor het eerst de Atlantische Oceaan over, naar Curaçao. Als eerste Europese maatschappij na de oorlog begon KLM in 1946 met een lijndienst over de oceaan naar New York. In 1960 kreeg KLM haar eerste straalvliegtuigen. Toestellen met straalmotoren waren niet alleen groter dan de vroegere types met propellers, maar ze vlogen ook sneller. Door die hogere snelheid namen de reistijden door de lucht flink af. Voor het eerst werd het mogelijk om vrijwel iedere plaats op aarde met een internationaal vliegveld binnen 24 uur te bereiken.

op 22 maart 2017 bestemming: Frankrijk / Bordeaux, reisperiode: maart 2017

Ik geef een cijfer 3, omdat ik geen boarding pas heb ontvangen. Op Schiphol werd mij verteld, dat ik te maken had, dat het vliegtuig overboekt was. Misschien kon ik dus niet mee. Uiteindelijk bleek er wel een plek te zijn. Ik zat achter de business klas en daar waren slecht 6 stoelen van de 18 bezet!
Ik vond dit een uiterst onplezierige ervaring!... Lees meer

  • Algemeen 3
op 15 maart 2017 bestemming: Verenigde Arabische Emiraten / Abu Dhabi, reisperiode: maart 2017

Doorsturen bagage eindbestemming en cannot do mentaliteit KLM personeel... Lees meer

  • Algemeen 2
op 14 maart 2017 bestemming: Rusland / Moskou, reisperiode: oktober 2014

Bij mijn KLM verdiend altijd goede woorden! En in 2014 eerste keer met KLM gevlogen! Super fijne vlucht gehad! Grote + voor KLM. KLM heeft Super Social Media Team! Waar werken super aardige en vriendelijke mensen!!! Mensen duidelijk uitleggen en helpen super!!!... Lees meer

  • Algemeen 10

Meer ervaringen

Nieuws

Vakantieverhalen / reisverslagen