Schrijf een ervaring over KLM en maak kans op mooie prijzen!

KLM

Url: https://www.klm.com/

Type reizen: luchtvaartmaatschappij

Logo van KLM
KLM won in 2016 de Reisgraag award KLM won in 2017 de Reisgraag award

KLM is de nationale luchtvaartmaatschappij van Nederland. De thuisbasis van KLM is Schiphol Amsterdam Airport. KLM is vandaag de dag de oudste luchtvaartmaatschappij die nog onder haar oorspronkelijke naam opereert. KLM werkt sinds de fusie in 2004 nauw samen met Air France onder de naam Air France KLM Group. KLM, Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is de kern van de KLM Groep, waarvan ook KLM Cityhopper, Martinair en Transavia deel uitmaken.

KLM werd opgericht in 1919 en de eerste vlucht vond een jaar later plaats op 17 mei 1920. Deze vlucht ging van Londen naar Schiphol. Op 1 oktober 1924 vertrok de eerste intercontinentale vlucht van KLM. Er werd van Amsterdam naar Batavia gevlogen. De reis duurde toen een paar weken, inmiddels ben je in 15 uur ter plaatse. In 1929 werd deze route Amsterdam-Batavia een lijndienst. De Atlantische Oceaan werd voor het eerst overgevlogen in 1934. Deze vlucht ging naar Curaçao. Als eerste Europese maatschappij na de oorlog begon KLM in 1946 met een lijndienst over de oceaan naar New York.

De vloot van KLM bestaat uit 119 vliegtuigen. KLM biedt Business Class, Economy Comfort Class en Economy Class aan in haar vliegtuigen. De Business Class is onder te verdelen in twee verschillende klassen: de Europe Business Class voor korte afstanden en de World Business Class voor de lange afstanden. Aan passagiers van de World Business Class deelt KLM delfts blauwe huisjes uit. Deze huisjes zijn replica's van bijzondere gebouwen in Nederland. Traditioneel zijn de huisjes gevuld met graanjenever, maar tegenwoordig worden ze afhankelijk van de bestemming ook zonder alcohol uitgedeeld. Ieder jaar wordt op 7 oktober een huisje aan de collectie toegevoegd.

op 8 september 2020 bestemming: Hongarije / budapest, reisperiode: september 2020

Hongarije gesloten wegens covid, heenreis niet mogelijk, dus terugreis met klm ook niet.
op geen enkele manier contact mogelijk
vlieg NOOIT meer met KLM,verspilling van belastinggeld,zouden er meer moeten doen! ... Lees meer

  • Algemeen 1
op 30 augustus 2020 bestemming: Ierland / Cork, reisperiode: juli 2020

KLM heeft vanwege COVID onze vlucht geannuleerd. Teruggave wordt om meerdere redenen onmogelijk gemaakt. Eerst geven ze aan dat wij de onjuiste gegevens hebben ingevuld wat pertinent niet klopt en daarna kom ik steeds in een ‘loop’ terecht. Ik blijf doorgaan met mijn eis van teruggave, maar zal NOOIT meer met de KLM vliegen. ... Lees meer

  • Algemeen 1
op 28 augustus 2020 bestemming: Spanje / Valencia, reisperiode: april 2020

Klm heeft mijn vlucht geannuleerd, ik wacht al ruim 5 maanden op mijn geld ... Lees meer

  • Algemeen 1

Meer ervaringen

Nieuws

Vakantieverhalen / reisverslagen