Schrijf een ervaring over KLM en maak kans op mooie prijzen!

KLM

Url: http://www.klm.com/

Type reizen: luchtvaartmaatschappij

Logo van KLM
KLM won in 2016 de Reisgraag award KLM won in 2017 de Reisgraag award

KLM is de grootste en bekendste luchtvaartmaatschappij van Nederland. KLM werkt sinds de fusie in 2004 nauw samen met Air France onder de naam Air France KLM Group. KLM, Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is de kern van de KLM Groep. KLM is vandaag de dag de oudste luchtvaartmaatschappij die nog onder haar oorspronkelijke naam opereert.

KLM werd opgericht in 1919 en de eerste vlucht vond plaats op 17 mei 1920. Piloot Jerry Shaw vloog met een geleaste DeHavilland DH-16 van Londen naar Schiphol. Op 1 oktober 1924 vertrok de eerste intercontinentale vlucht. De route was Amsterdam-Batavia met een Fokker F-VII. De reis duurde een paar weken terwijl je nu in ongeveer 15 uur ter plaatse bent. Amsterdam-Batavia werd al in 1929 een echte lijndienst. In 1934 vloog KLM voor het eerst de Atlantische Oceaan over, naar Curaçao. Als eerste Europese maatschappij na de oorlog begon KLM in 1946 met een lijndienst over de oceaan naar New York.

In 1960 kreeg KLM haar eerste straalvliegtuigen. Toestellen met straalmotoren waren niet alleen groter dan de vroegere types met propellers, maar ze vlogen ook sneller. Door die hogere snelheid namen de reistijden door de lucht flink af. Voor het eerst werd het mogelijk om vrijwel iedere plaats op aarde met een internationaal vliegveld binnen 24 uur te bereiken.

op 11 februari 2019 bestemming: ItaliŽ / Milaan, reisperiode: november 2018

Heenreis gemist en een andere vlucht geboekt. Bij de retourvlucht was het ticket geannuleerd. KLM verplicht mij een nieuw ticket voor dezelfde vlucht te kopen. Is ordinaire diefstal. ... Lees meer

  • Algemeen 1
op 5 januari 2019 bestemming: BraziliŽ / Fortaleza, reisperiode: december 2018

Goed avond
Wil heel graag aan de bemanning van de vluchten donderdag 27 december 2018 de donderdag 3 jan ( retour vlucht fotaleza) 2019 Mijn complimenten maken voor hun ongelovelijke. Inzet. We hebben geluk dat we veel mogen reizen. Maar niet altijd is het dan KLM. Ivm met de boekingskantoren Maar voor ons was het weer een geweldige ervaring. We hebben 1 klas gevlogen naar HawaÔ in 2012. We hebben comfort class gevlogen naar Cuba. We hebben. Nu toeristen classe gevlogen naar fotalezu. ( we waren toelaat met boeken van Daar geen neerste class ))Het waren al de 3 keren een geweldig goed verzorgde reis . Onze.complimenten
Groeten en fijn nieuwjaar Paul en Winia Deen
Rij 15 H J ... Lees meer

  • Algemeen 10
op 4 januari 2019 bestemming: Schotland / Edinburgh, reisperiode: december 2018

Dit cijfer geef ik voor het personeel van vlucht KL1293 van 29 december 2018 naar Edinburgh. Wat een aardige mensen en vooral Paul ( Paulette genoemd door zijn collega's). Door de service die Paul ons heeft gegeven is onze vakantie extra leuk begonnen! De persoonlijke aandacht en de vriendelijkheid maakte dat we ons heel bijzonder voelden. Geweldig om dit te mogen ervaren! We wilden heel graag weer terug vliegen met Paul op 3 januari, maar hij was helaas ingeroosterd op een andere vlucht.
Namens Sadhana, Marlou en Nadia. ... Lees meer

  • Algemeen 8

Meer ervaringen

Nieuws

Vakantieverhalen / reisverslagen