Schrijf een ervaring over KLM en maak kans op mooie prijzen!

KLM

Url: https://www.klm.com/

Type reizen: luchtvaartmaatschappij

Logo van KLM
KLM won in 2016 de Reisgraag award KLM won in 2017 de Reisgraag award

KLM is de nationale luchtvaartmaatschappij van Nederland. De thuisbasis van KLM is Schiphol Amsterdam Airport. KLM is vandaag de dag de oudste luchtvaartmaatschappij die nog onder haar oorspronkelijke naam opereert. KLM werkt sinds de fusie in 2004 nauw samen met Air France onder de naam Air France KLM Group. KLM, Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is de kern van de KLM Groep, waarvan ook KLM Cityhopper, Martinair en Transavia deel uitmaken.

KLM werd opgericht in 1919 en de eerste vlucht vond een jaar later plaats op 17 mei 1920. Deze vlucht ging van Londen naar Schiphol. Op 1 oktober 1924 vertrok de eerste intercontinentale vlucht van KLM. Er werd van Amsterdam naar Batavia gevlogen. De reis duurde toen een paar weken, inmiddels ben je in 15 uur ter plaatse. In 1929 werd deze route Amsterdam-Batavia een lijndienst. De Atlantische Oceaan werd voor het eerst overgevlogen in 1934. Deze vlucht ging naar Curaçao. Als eerste Europese maatschappij na de oorlog begon KLM in 1946 met een lijndienst over de oceaan naar New York.

De vloot van KLM bestaat uit 119 vliegtuigen. KLM biedt Business Class, Economy Comfort Class en Economy Class aan in haar vliegtuigen. De Business Class is onder te verdelen in twee verschillende klassen: de Europe Business Class voor korte afstanden en de World Business Class voor de lange afstanden. Aan passagiers van de World Business Class deelt KLM delfts blauwe huisjes uit. Deze huisjes zijn replica's van bijzondere gebouwen in Nederland. Traditioneel zijn de huisjes gevuld met graanjenever, maar tegenwoordig worden ze afhankelijk van de bestemming ook zonder alcohol uitgedeeld. Ieder jaar wordt op 7 oktober een huisje aan de collectie toegevoegd.

op 16 juni 2019 bestemming: Curaçao / Willemstad, reisperiode: juni 2019

Vertrek aan beide kanten te laat! zonder opgaaf van reden of excuus, heen en terug stoel niet verstelbaar 9, 5 uur rechtop! retour; media systeem u/s. en veel te koud aan boord, ik begrijp dat de crew hard moet werken in uniform maar de passagiers zitten lang stil, en hebben het hierdoor erg koud, met uitstappen zie je wat een rommel men maakt, snap niet dat de crew niet al een deken/kussen ronde maakt zoals bij diverse andere airlines. De B747-400 is aan vervanging toe, begreep dat dit een B787 gaat worden, tevens nog steeds veel plastic als catering afval, en melk en suiker als set ? dus 4 x melk in afval.
Crew erg vriendelijk. ... Lees meer

  • Algemeen 6
op 14 juni 2019 bestemming: Verenigde Staten / New York, reisperiode: mei 2019

Terugreis vanuit New York door KLM geannuleerd. KLM beloofd s'morgens om 08.30 direct een andere vlucht te regelen. Helaas, s middag om 17.00 alles nog zelf moeten regelen. Jammer, wat een slechte service. ... Lees meer

  • Algemeen 2
op 31 mei 2019 bestemming: Filipijnen / Manilla, reisperiode: mei 2019

Ik moest door een traumatische ervaring per direct vanwege mijn veiligheid terug naar huis, dan boek je het ticket wat je hebt om en dan betaal je bijna net zo veel als de retourticket gekost had. Dit is zo duur omdat je zo snel mogelijk terug moet/wil. Dus i.p.v. dat KLM blij is dat ze op het laatste moment toch nog de laatste plekjes vol krijgen in het vliegtuig wordt de klant die om een ernstige rede per direct terug moet uitgebuit. Dit ook omdat mijn terugreis 2 weken later ook weer vrij komt en al betaald is, deze kunnen ze dan ook voor heel veel geld opnieuw verkopen. Dit betekend dat de KLM heel erg profiteert van de oprechte ellende van klanten!!!! Als je dan een klacht in dient krijg je een reactie terug waar zeaan het grootste gedeelte van je klachten voorbij gaan. Ze vinden het alleen erg vervelend maar zo is het nu eenmaal bij KLM ????? Ook is het een geautomatiseerd antwoord waar je dus vervolgens niet meer op kunt reageren!!! Heel fustrerend. En dan nog besluiten met , Wij hopen u snel weer een keer aan boord te mogen begroeten???? KLM NOOIT MEER !!!!!!! ... Lees meer

  • Algemeen 1

Meer ervaringen

Nieuws

Vakantieverhalen / reisverslagen