Schrijf een ervaring over EasyJet en maak kans op mooie prijzen!

EasyJet

Url: https://www.easyjet.com/nl/

Type reizen: luchtvaartmaatschappij

Logo van EasyJet

EasyJet is een Britse lowbudget luchtvaartmaatschappij. In 1995 richtte de Griekse zakenman Stelios Haji-Ioannou EasyJet op. In het begin werd er enkel van Londen naar Glasgow en Edinburgh gevlogen. Vanaf 1996 voerde EasyJet haar eerste internationale vluchten van Londen naar Nice, Barcelona en Amsterdam. De vliegtuigmaatschappij is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste van het Verenigd Koninkrijk op basis van het aantal passagiers. Ook in Nederland wordt er veel gevlogen met EasyJet: in 2017 vloog de 50 miljoenste passagier vanaf Amsterdam.

EasyJet houdt de prijzen laag door kosten te besparen, bijvoorbeeld op de maaltijden aan boord. Hiervoor betalen passagiers aan boord. Bovendien werkt EasyJet niet met reisagenten en wordt een groot deel van de tickets via internet te verkopen. Kenmerkend is ook dat een klassensysteem ontbreekt: elk vliegtuig heeft alleen een Economy Class. De laatste sterke factor om de kosten te drukken zijn de omdraaitijden. Door streng te zijn tegen laatkomers en het vliegtuigpersoneel zelf verantwoordelijk te stellen voor de hygiëne binnen de cabine, blijft het toestel zo kort mogelijk op de grond.

EasyJet is een geduchte concurrent op de gehele luchtvaartmarkt. Het biedt vluchten aan tegen bodemprijzen. Doordat Easyjet, in tegenstelling tot andere budgetairlines als Ryanair, juist wel op de grote luchthavens is gevestigd is het een goedkoop alternatief voor de gerenommeerde duurdere maatschappijen.

op 9 februari 2021 bestemming: , reisperiode: december 2019

Omdat deze vliegtuigmaatschappij als enige vliegt naar Belfast. Ik ga hier elk jaar heen om naar mijn familie in Antrim te vliegen en elke keer moet ik weer janken. ... Lees meer

  • Algemeen 10
op 9 november 2020 bestemming: Egypte / Hurghada, reisperiode: november 2020

Service kunnen ander nog wat van leren terugreis geannuleerd ivm met covid. Zelf een foutje gemaakt met het kiezen van voucher of refund. De klanten service heeft alles geregeld binnen een week geld terug bij de creditkaart maatschappij . Echt klasse in deze moeilijke tijd. Bedankt ... Lees meer

  • Algemeen 10
op 6 november 2020 bestemming: Denemarken / Kopenhagen, reisperiode: november 2020

EasyJet heeft intern de regels aangepast waardoor je op de dag van de vlucht ineens een negative COVID test moet laten zien. Hoewel doet fysiek onmogelijk is was dit door eigen belijd ineens een vereiste.
Resultaat, geen vlucht. Hoop stres en vliegen met klm zonder probleem. ... Lees meer

  • Algemeen 1

Meer ervaringen

Nieuws