Schrijf een ervaring over EasyJet en maak kans op mooie prijzen!

EasyJet

Url: https://www.easyjet.com/nl/

Type reizen: luchtvaartmaatschappij

Logo van EasyJet

EasyJet is een Britse lowbudget luchtvaartmaatschappij. In 1995 richtte de Griekse zakenman Stelios Haji-Ioannou EasyJet op. In het begin werd er enkel van Londen naar Glasgow en Edinburgh gevlogen. Vanaf 1996 voerde EasyJet haar eerste internationale vluchten van Londen naar Nice, Barcelona en Amsterdam. De vliegtuigmaatschappij is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste van het Verenigd Koninkrijk op basis van het aantal passagiers. Ook in Nederland wordt er veel gevlogen met EasyJet: in 2017 vloog de 50 miljoenste passagier vanaf Amsterdam.

EasyJet houdt de prijzen laag door kosten te besparen, bijvoorbeeld op de maaltijden aan boord. Hiervoor betalen passagiers aan boord. Bovendien werkt EasyJet niet met reisagenten en wordt een groot deel van de tickets via internet te verkopen. Kenmerkend is ook dat een klassensysteem ontbreekt: elk vliegtuig heeft alleen een Economy Class. De laatste sterke factor om de kosten te drukken zijn de omdraaitijden. Door streng te zijn tegen laatkomers en het vliegtuigpersoneel zelf verantwoordelijk te stellen voor de hygiëne binnen de cabine, blijft het toestel zo kort mogelijk op de grond.

EasyJet is een geduchte concurrent op de gehele luchtvaartmarkt. Het biedt vluchten aan tegen bodemprijzen. Doordat Easyjet, in tegenstelling tot andere budgetairlines als Ryanair, juist wel op de grote luchthavens is gevestigd is het een goedkoop alternatief voor de gerenommeerde duurdere maatschappijen.

op 25 juni 2020 bestemming: Engeland / london, reisperiode: juni 2020

Reis gaat niet door wegens corona. Infovoorziening via website Easyjet en account is lachwekkend slecht: geen enkele definitieve info of vlucht wel of niet doorgaat. ... Lees meer

  • Algemeen 1
op 18 juni 2020 bestemming: ItaliŽ / Milan, reisperiode: januari 2020

Deze reis K1HVSB2 is niet door gegaan van wegen COVID-19 uitbraak maar we willen EasyJet toch bedanken voor de geweldige service . We hebben ons reis kosten terug gekregen en hoop in de toekomst weer opnieuw het reis te boeken. Good luck.
Marion & Fred Siebelink ... Lees meer

  • Algemeen 9
op 29 mei 2020 bestemming: Engeland / Londen, reisperiode: maart 2020

Easyjet annuleerde mijn vlucht van Agadir naar Amsterdam van 17-3-2020. Ik kon hem omboeken. Ik boekte om naar London Gatwick op 24-3-2020. Ook deze werd door hen geannuleerd. In principe zou ik nu deze door hen geannuleerde vlucht ook weer moeten kunnen omboeken, of een voucher ontvangen, of geld terug. Wat hebben ze echter gedaan? Ik kan niet meer op mijn vlucht inloggen. Het referentie nr. in combinatie met mijn achternaam werkt niet meer. Mijn reis bestaat gewoon niet meer. Kortom de helft van mijn kosten en reis zijn in rook opgegaan. Ze zijn tot nu toe (dik 2 maanden later) nauwelijks te bereiken, en per mail wordt ik afgepoeierd, omdat ik de tickets via Cheaptickets heb gekocht. Nog steeds geen reden om mijn geannuleerde vlucht uit hun systeem te verwijderen toch? Ik heb ook nog een vlucht staan, die ik wel bij hen (easyjet) betaald heb, en die is ook door hen geannuleerd, en daar kan ik nog wel steeds op inloggen, en omboeken. Beide maatschappijen wijzen naar elkaar als verantwoordelijke, maar ondertussen is mijn vlucht wel verdwenen van de Easyjet site, en dat klopt niet. Vandaar mijn 1. ... Lees meer

  • Algemeen 1

Meer ervaringen

Nieuws