Schrijf een ervaring over Ryanair en maak kans op mooie prijzen!

Ryanair

Url: http://www.ryanair.com/nl

Type reizen: luchtvaartmaatschappij

Logo van Ryanair

Ryanair is de bekendste lowcost carrier ofwel prijsvechter voor vluchten binnen Europa. Het is een Iers bedrijf en werd in 1985 opgericht door de zakenman Tony Ryan. De vliegmaatschappij begon met een vlucht tussen de Ierse stad Waterford en Londen Gatwick in Engeland. Het jaar daarna werden de vluchten wel uitgebreid maar het bedrijf was niet winstgevend. In 1991 werd Michael O'Leary aangesteld en hij besloot Ryanair om te vormen tot een goedkope luchtvaartmaatschappij.

Ryanair is zeer succesvol omdat de basiskosten voor de vlucht heel laag zijn. Voor alle extra's zoals het inchecken van een koffer moet je bijbetalen. Ze houden de kosten laag door o.a. goede afspraken met de, vaak kleinere, luchthavens. Maar ook door de vloot, deze bestaat namelijk uit meer dan 250 identieke vliegtuigen, wat het onderhoud goedkoper en eenvoudiger maakt. In de nieuwe vliegtuigen is geen verstelbare rugleuning meer zodat er minder kosten zijn voor defecte stoelen.

Ryanair heeft vaak aanbiedingen waarbij je bijvoorbeeld voor €19,99 voor een enkele reis naar een leuke Europese stad kunt vliegen. Het loont dus om de website regelmatig in de gaten te houden.

7,0
op basis van 162 reviews

2 consumenten awards

KLM won in 2017 de Reisgraag award
Lees meer
6,4
op basis van 47 reviews
Lees meer
op 17 augustus 2018 bestemming: Spanje / Blanes, reisperiode: augustus 2018

We kregen kapotte bagage en zijn verder helemaal niet geholpen. Om niet eens te beginnen om in contact te komen met Ryanair wat dus onmogelijk is!

  • Algemeen 2
op 16 augustus 2018 bestemming: Spanje / Tenerife, reisperiode: augustus 2018

Het lukte thuis niet om online in te checken, dus dat zouden we dan wel op het vliegvels doen. Helaas, bij Ryanair is het dus niet mogelijk om aan de incheckbalie in te checken. Schijnt ergens met kleine lettertjes aangegeven te zijn.
Maar.... als we even 55 euro per persoon betalen is het plotseling geen probleem meer. Het inchecken duurt even lang als het controleren van de instapkaart, het afhandelen van de bagage en de persoonscontrole.
Oplichters, dieven zijn het die misbruik maken van de situatie van de reiziger. Je kan op dat moment geen kant uit.

  • Algemeen 1
op 16 augustus 2018 bestemming: Italië / Rome, reisperiode: augustus 2018

Vanwege zeer weinig beenruimte en op de heen reis konden onze koffers gratis mee op de terugweg kost het in 1 keer 50 eu extra, dan het eten op het vliegtuig gun je je hond nog niet zeer slecht voor mij de laatste keer met ryanair

  • Algemeen 2

Meer ervaringen

Nieuws

Vakantieverhalen / reisverslagen