Schrijf een ervaring over Ryanair en maak kans op mooie prijzen!

Ryanair

Url: http://www.ryanair.com/nl

Type reizen: luchtvaartmaatschappij

Logo van Ryanair

Ryanair is de bekendste lowcost carrier ofwel prijsvechter voor vluchten binnen Europa. Het is een Iers bedrijf en werd in 1985 opgericht door de zakenman Tony Ryan. De vliegmaatschappij begon met een vlucht tussen de Ierse stad Waterford en Londen Gatwick in Engeland. Het jaar daarna werden de vluchten wel uitgebreid maar het bedrijf was niet winstgevend. In 1991 werd Michael O'Leary aangesteld en hij besloot Ryanair om te vormen tot een goedkope luchtvaartmaatschappij.

Ryanair is zeer succesvol omdat de basiskosten voor de vlucht heel laag zijn. Voor alle extra's zoals het inchecken van een koffer moet je bijbetalen. Ze houden de kosten laag door o.a. goede afspraken met de, vaak kleinere, luchthavens. Maar ook door de vloot, deze bestaat namelijk uit meer dan 250 identieke vliegtuigen, wat het onderhoud goedkoper en eenvoudiger maakt. In de nieuwe vliegtuigen is geen verstelbare rugleuning meer zodat er minder kosten zijn voor defecte stoelen.

Ryanair heeft vaak aanbiedingen waarbij je bijvoorbeeld voor €19,99 voor een enkele reis naar een leuke Europese stad kunt vliegen. Het loont dus om de website regelmatig in de gaten te houden.

Wil je op vakantie met Ryanair? Bekijk dan eerst eens onderstaande organisaties die mogelijk beter aan je wensen voldoen.

7,1
op basis van 157 reviews

2 consumenten awards

KLM won in 2017 de Reisgraag award
Lees meer
6,5
op basis van 44 reviews
Lees meer
6,1
op basis van 11 reviews
Lees meer
op 14 mei 2018 bestemming: Nederland, reisperiode: mei 2018

Betalen om naast partner en kinderen te mogen zitten . Deze klacht heb ik al eerder voorbij zien komen. "Gratis" online inchecken. Dit moet vier dagen van te voren en dit is verplicht. Ryanair plaatst ons ondanks dat er voldoende plek is om met vier personen naast elkaar te zitten , ons alle vier zo ver mogelijk uit elkaar . Verdeelt over het gehele vliegtuig. Je krijgt dan de mogelijkheid om naast je partner of kind te mogen zitten als je bijbetaald. Wij hebben rond de 60 euro moeten bijbetalen om per twee naast elkaar te worden vervoerd . Niet eens met zijn vieren naast elkaar. Hele vervelende manier om mensen nog even extra te laten betalen . Zeer slechte service !!! Zeer slechte reclame voor Ryanair. Men wil transparantie in de vliegwereld . Dit is dus toch zo'n verborgen bedrag. Natuurlijk hoef je niet bij te betalen en is het je eigen keus . Maar je laat toch niet je kind van 13 achterin het vliegtuig zitten terwijl je zelf voorin zit? Dus ze verplichten je eigenlijk extra kosten te maken . En daar kom je pas achter vier dagen voor vertrek, tijdens het online gratis !!!! inchecken .

  • Algemeen 3
op 14 mei 2018 bestemming: Spanje / Gerona, reisperiode: mei 2018

Zonder informatie je meer dan 8 uur laten wachten

  • Algemeen 1
op 4 mei 2018 bestemming: Frankrijk / Beziers, reisperiode: juni 2018

Ongelovelijk gedrag van Ryanair. Binnen een uur 2 mailtjes, van verschillende afdeling met belangrijke wijzigingen in het vluchtschema. De eerste betreft vertrek op vrijdag ipv maandag.... in het tweede mailtje geven ze aan dat de terugvlucht is gecanceld! Belachelijk, misschien moeten ze iets anders gaan doen dan passengiers vervoeren

  • Algemeen 1

Meer ervaringen

Nieuws

Vakantieverhalen / reisverslagen