Schrijf een ervaring over Ryanair en maak kans op mooie prijzen!

Ryanair

Url: http://www.ryanair.com/nl

Type reizen: luchtvaartmaatschappij

Logo van Ryanair

Ryanair is de bekendste lowcost carrier ofwel prijsvechter voor vluchten binnen Europa. Het is een Iers bedrijf en werd in 1985 opgericht door de zakenman Tony Ryan. De vliegmaatschappij begon met een vlucht tussen de Ierse stad Waterford en Londen Gatwick in Engeland. Het jaar daarna werden de vluchten wel uitgebreid maar het bedrijf was niet winstgevend. In 1991 werd Michael O'Leary aangesteld en hij besloot Ryanair om te vormen tot een goedkope luchtvaartmaatschappij.

Ryanair is zeer succesvol omdat de basiskosten voor de vlucht heel laag zijn. Voor alle extra's zoals het inchecken van een koffer moet je bijbetalen. Ze houden de kosten laag door o.a. goede afspraken met de, vaak kleinere, luchthavens. Maar ook door de vloot, deze bestaat namelijk uit meer dan 250 identieke vliegtuigen, wat het onderhoud goedkoper en eenvoudiger maakt. In de nieuwe vliegtuigen is geen verstelbare rugleuning meer zodat er minder kosten zijn voor defecte stoelen.

Ryanair heeft vaak aanbiedingen waarbij je bijvoorbeeld voor €19,99 voor een enkele reis naar een leuke Europese stad kunt vliegen. Het loont dus om de website regelmatig in de gaten te houden.

Wil je op vakantie met Ryanair? Bekijk dan eerst eens onderstaande organisaties die mogelijk beter aan je wensen voldoen.

7,2
op basis van 153 reviews

2 consumenten awards

KLM won in 2017 de Reisgraag award
Lees meer
6,7
op basis van 40 reviews
Lees meer
op 9 januari 2018 bestemming: Malta / Valletta, reisperiode: december 2017

Op 2 december 2012 is de vlucht op Eindhoven door de mist 6 uur later vertrokken en dan wel via Duitsland. Slechte regeling, reizigers worden aan hun lot overgelaten. Géén vergoeding voor eten of drinken. Maar wel € 100 extra rekening voor inchecken, dat ik deze niet kon uitvoeren via de site. Oplichterij en manipuleren van de mensen daar zijn ze goed in. Een goedkope reis is toch duurder uitgevallen op deze manier. Ik zal nooit meer met Ryanair vliegen en zal dit ook aan iedereen vertellen en afraden. Gewoon een slechte vliegmaatschappij die profiteerd van misstanden van de reizigers. AUB let hier op alvorens u een reis boekt!

  • Algemeen 1
op 5 januari 2018 bestemming: Spanje / Málaga, reisperiode: december 2017

20 Dec reis geannuleerd door mist eerst volgende vlucht malaga 31 Dec Dus geen vakantie in Spanje Voor mij geen Ryanair meer

  • Algemeen 1
op 1 januari 2018 bestemming: Spanje / Valencia, reisperiode: december 2017

Omdat zonder pardon de heenreis 6 uur was verlaat, maar het kan nog erger de terugreis werd gecanceld en iedereen werd aan zijn lot overgelaten, geen excuus, geen reden, geen hulp, nee je zoekt het maar uit hoe je thuis komt. Nooit zal ik nog bij deze flut maatschappij een reis boeken.

  • Algemeen 2

Meer ervaringen

Nieuws

Vakantieverhalen / reisverslagen