Belo Horizonte

Morro do Papagaio, Belo Horizonte
Morro do Papagaio, Belo Horizonte

Belo Horizonte ligt in de stedendriehoek Rio de Janeiro, São Paulo en Brasilia. Belo Horizonte is met zijn 2,5 miljoen inwoners de 4e stad van het land. Het is de hoofdstad van de staat Minas Gerais, wat 'algemene mijnen' betekent. Minas Gerais is de grootste producent van ijzer en edelstenen van Brazilië. In de volksmond wordt de stad ook wel Belzonte of BH. Belo Horizonte is als het ware op de tekentafel ontstaan. Het was de eerste Braziliaanse stad die zo is ontstaan. In de stad zie je veel hoge gebouwen, brede straten en lanen en zorgvuldig ontworpen voorsteden. De plattegrond is geïnspireerd op die van Washington, met rechte straten in dambordpatroon. De belangrijkste industrieën van Belo Horizonte zijn autofabricage, staal en staalproducten, landbouwproducten, mijnbouwproducten en textielproductie.

Vanessa 'BraziliŽ is een immens groot land dus je moet je goed bedenken wat je er wilt zien en beleven. In 1 reis lukt het niet om het hele land te ontdekken. Ik heb zelf het noordoosten bezocht. Deze streek heeft het allemaal: tropische stranden, bruisende steden, de kleurrijke bevolking en een rijke geschiedenis.', Vanessa - reisexpert BraziliŽ gratis reisvoorstel >>

Landkaart Belo Horizonte
Plaatsen in de buurt van Belo Horizonte (BraziliŽ) :
 • Rio de Janeiro (346 km)
 • Ilha Grande (359 km)
 • Bķzios (378 km)
 • S„o Paulo (491 km)
 • Brasilia (627 km)
 • Porto Seguro (644 km)
 • Salvador da Bahia (892 km)
 • Campo Grande (1116 km)
 • Foz do IguaÁu (1254 km)
 • Porto Alegre (1340 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Belo Horizonte

  De dierentuin van Belo Horizonte (Belo Horizonte)

  De dierentuin van Belo Horizonte
  De dierentuin van Belo Horizonte
  Kaart met locatie De dierentuin van Belo Horizonte

  In de wijk Pampulhas bevindt zich de dierentuin van Belo Horizonte. De dierentuin bestaat al meer dan vijftig jaar. In 1991 werd de botanische tuin van zo'n 10 hectare in het park opgericht. In totaal is de dierentuin 14 hectare groot en trekt jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers. In de dierentuin zijn de dieren op thema geordend en je kunt er in totaal ongeveer tweehonderd diersoorten terugvinden. Het park heeft vele mooie en bijzondere diersoorten zoals papegaaien, watervogels en leeuwen. Maar er is een dier die zeer populair is in de dierentuin, namelijk gorilla Idi. De gorilla heeft een luxe verblijf met daarin een eigen grot en waterval. De voorzieningen voor de dieren zijn er erg goed, de meeste dieren leven in de open lucht. Er zijn vrijwel overal diepe kuilen gemaakt of er staan stevige hekken. Zo kunnen de bezoekers mooie foto's nemen, zonder hinder van hekken en tralies.

  De S„o Francisco de Assis Kerk (Belo Horizonte)

  De S„o Francisco de Assis Kerk
  De S„o Francisco de Assis Kerk
  Kaart met locatie De S„o Francisco de Assis Kerk

  De São Francisco de Assis Kerk is zeker een bezoekje waard. Deze kerk is gelegen in Pampilha en is deel van een groot gebouw. De ontwerper van deze mooie kerk is Oscar Pampulha en was in 1943 klaar. Pas 16 jaar later werd de kerk ingewijd. De voormalige burgemeester Juscelimo Kubitschek wilde een nieuwe wijk in de stad creëren, zo ontstond Pampulha. Voor de bouw van de nieuwe wijk vroeg hij architect Oscar Niemeyer die met Burle Marx de stadswijk ontwierp. De kerk was zo revolutionair waardoor de katholieke leiders de kerk pas in 1959 wilde openen. Aartsbisschop Dom Antonio dos Santos Cabral vond de kerk niet gepast voor religieuze doeleinden. Dit kwam onder andere door de architecturale vorm en de populaire muurschildering achter het altaar van Cândido Portinari.

  Mineir„o (Belo Horizonte)

  Mineir„o
  Mineir„o
  Kaart met locatie Mineir„o

  Het Mineirão is een populair Braziliaans voetbalstadion en is voor de sportliefhebbers al helemaal leuk om eens te bezoeken. Het voetbalstadion is geopend in het jaar 1965 en het op een na grootste voetbalstadion van Brazilië. Er is plaats voor maar liefst 57.483 toeschouwers. Voor de voetbalclubs Cruzeiro EC en Clube Atlético Mineiro is dit stadion de thuishaven. Maar in dit stadion wordt niet alleen gevoetbald, er worden namelijk ook vele concerten gegeven. Beyoncé, Paul McCarthy, Elton John, The Black Eyes Peas en nog veel meer bekende namen hebben hier al opgetreden. Ook werd in dit stadion het Wereldkampioenschap Voetbal 2014 gehouden.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van BraziliŽ bekijken.

  Vervoer

  Belo Horizonte heeft 2 vliegvelden (Pampulha) vlak naast de stad, en Confins (officieel Aeroporto Internacional Tancredo Neves) op 50 km afstand. Het wegennet verbindt de stad met o.a. Rio de Janeiro, São Paulo en Brasilia.

  Geschiedenis

  De deelstaat Minas Gerais is in de 18e eeuw gevormd door kolonisten die op zoek waren naar edelstenen en goud. De hoofdsteden van Minas Gerais waren achtereenvolgens Mariana en Ouro Preto. Eind 19e eeuw bleek Ouro Preto niet verder te kunnen groeien. Daardoor werd er besloten dat Minas Gerais een nieuwe hoofdstad moest bouwen. Vanwege het klimaat en de ligging koos men voor Belo Horizonte. De ingenieur Aarão Reis ontwierp deze nieuwe stad en op 12 december 1897 werd het opgeleverd onder de naam Cidade de Minas (‘Minas Gerais Stad’). Deze naam bleek echter nauwelijks te worden gebruikt en in 1901 werd Belo Horizonte opnieuw de officiële naam. Het was de bedoeling om van Belo Horizonte een paradijselijke stad te maken, maar omdat veel inwoners van Brazilië in de stad willen wonen heeft dat grotestadsproblemen met zich meegebracht. Belo Horizonte heeft inmiddels zo'n 300 favelas (sloppenwijken) en achterstandsbuurten. En nog altijd breiden de favelas zich uit, vooral aan de rand van de stad.

  Weer

  Door de hoge ligging van de stad heerst er een vrij aangenaam klimaat.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Belo Horizonte