Norwich

Katedraal Norwich Engeland
Katedraal Norwich Engeland

Norwich is een district en stad in het oosten van Engeland, in het graafschap Norfolk. De hoofdstad is East Anglia. Naast het fascinerende erfgoed wat de stad biedt, bieden ze ook alles wat je van een moderne citytrip mag verwachten. Historische gebouwen, kerken, kunstgaleries en musea zijn hier te bezichtigen. Ook kun je er fijn winkelen, een avondje stappen of uit eten. Voor een ontdekking van de Norfolk Broads, dorpen, kust, het platteland en markstadjes is dit de ideale uitvalsbasis. Norwich telde in 2014 ongeveer 140.452 inwoners. De oppervlakte van Norwich bedraagt 39 km².  Van de bevolking is bekend dat 16,8% ouder is dan 65 jaar. Tenslotte bedroeg de werkloosheid 4,1% van de beroepsbevolking. 

Heb je weinig kennis van Engeland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Norwich
Plaatsen in de buurt van Norwich (Engeland) :
 • Londen (158 km)
 • Leicester (164 km)
 • Derby (189 km)
 • Coventry (191 km)
 • Oxford (199 km)
 • Stratford-upon-Avon (209 km)
 • Birmingham (217 km)
 • York (217 km)
 • Brighton (222 km)
 • Leeds (230 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Norwich

  Bridewell museum (Norwich)

  Bridewell museum
  Bridewell museum
  Kaart met locatie Bridewell museum

  Het Bridewell museum is voorheen een gevangenis en schoenfabriek geweest. In oktober 1925 heeft het museum zijn deuren geopend. Je vindt hier historische objecten en machines en informatie over hoe de inwoners vroeger hun geld verdienden. Ook de voetbalclub van Norwich, die al meer dan 100 jaar bestaat, wordt herdacht in een speciale ruimte. Vanaf de middeleeuwen tot de dag van vandaag, wordt het verhaal van de inwoners van de stad tentoongesteld. Een groot renovatieproject is in 2012 begonnen waarbij liften zijn geïnstalleerd, waardoor het museum voor iedereen toegankelijk is geworden.

  Norwich Castle (Norwich)

  Norwich Castle
  Norwich Castle
  Kaart met locatie Norwich Castle

  Norwich Castle werd in 1067 gebouwd door Willem de Veroveraar. Vanaf 1220 werd deze tot een gevangenis omgebouwd. In 1887 werd het gekocht door Norwich en werd het een museum, die in 1894 open ging. Het kasteel is tegenwoordig nog steeds voor publiek opengesteld. Er zijn tentoonstellingen te bezichtigen, archeologische vondsten uit Norfolk te zien en er is informatie over de plaatselijke geschiedenis te vinden. Ook kan je diverse schilderkunst in het museum bezichtigen en is er een natuurafdeling.

  Norwich Cathedral (Norwich)

  Norwich Cathedral
  Norwich Cathedral
  Kaart met locatie Norwich Cathedral

  De Norwich Cathedral, in het Nederlands de Kathedraal van Norwich, is een Anglicaanse Kerk die in opdracht van bisschop Herbert de Losinga werd gebouwd. In 1145 werd de kathedraal voltooid in een overwegend Normandische bouwstijl. In 1465 werd er een toren van 96 meter hoog toegevoegd, hierdoor werd het toen de op een na hoogste kathedraal van Engeland. De kathedraal heeft een lengte van 140 meter.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Engeland bekijken.

  Vervoer

  Er zijn allerlei manieren om vanuit Nederland in Norwich te komen; met de auto, trein, boot of het vliegtuig. De luchthaven in Norwich heet Norwich National Airport. Vanuit Amsterdam gaan er rechtstreekse vluchten naar Norwich. Als je met de auto gaat moet je een deel van de route afleggen met een veerboot. In Norwich zelf kun je je verplaatsen met de trein of bus. Ook rijden er taxi's die je kunnen vervoeren naar verschillende plekken. 

  Geschiedenis

  Men vermoedt dat zich twee verschillende groepen in dit gebied vestigden, waarvan ieder aan een kant van de rivier. De ene vestiging werd Northwic genoemd en de andere Westvic. Kort na de vestiging van deze volkeren werd Norwich een welvarende handelsstad die zijn eigen munt sloeg. De oprichting van de steden Northwic (waar Norwich zijn naam aan te danken heeft), Westwic en de secundaire nederzetting van Thorpe vonden plaats in de 5e tot 7e eeuw. In 1171 heeft er een grote stadsbrand plaatsgevonden in Norwich. De eerste bewoners van Norwich waren waarschijnlijk de Angelsaksen in de 5e en de 6e eeuw. Op aandringen van Willem de Veroveraar werd Norwich Castle gebouwd in de periode van 1066 tot 1087.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Norwich