Coventry

De St. Michael Cathedral in Coventry
De St. Michael Cathedral in Coventry

De stad Coventry ligt in de West Midlands in Engeland. Coventy ligt in het gelijknamige district en staat op de tiende plaats van de grootste steden van Engeland. Momenteel heeft Coventry bijna 317.000 inwoners. Het overgrote merendeel van de inwoners woont in het stadscentrum. Coventry ligt op iets meer dan 150 kilometer van Londen. Muziek, sport en drama spelen een grote rol in de levens van de inwoners. De afgelopen tien jaar is de stad mooi gerenoveerd. Samen met haar vele bezienswaardigheden en leuke excursiemogelijkheden is Coventry een zeer geschikte bestemming voor toeristen.

Heb je weinig kennis van Engeland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Coventry
Plaatsen in de buurt van Coventry (Engeland) :
 • Stratford-upon-Avon (27 km)
 • Birmingham (28 km)
 • Leicester (36 km)
 • Derby (56 km)
 • Oxford (74 km)
 • Bath (128 km)
 • Manchester (129 km)
 • Bristol (129 km)
 • Londen (138 km)
 • Liverpool (149 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Coventry

  Belgrade Theatre (Coventry)

  Belgrade Theatre
  Belgrade Theatre
  Kaart met locatie Belgrade Theatre

  Belgrade Theatre is een theater in Coventry. Het is het eerste stadstheater van de stad en werd gebouwd aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Er kwam toen meer plaats voor entertainment vrij. Het gebouw is een monumentaal gebouw. De Belgrade heeft zijn naam te danken aan de Servische hoofdstad Belgrado, als bedankje voor het schenken van hout uit de stad. Dit hout werd op grote school gebruikt voor de bouw van de aula. In het theater zijn verschillende internationale en nationale theaterstukken te zien.

  Coventry Transport Museum (Coventry)

  Coventry Transport Museum
  Coventry Transport Museum
  Kaart met locatie Coventry Transport Museum

  Het Coventry Transport Museum heeft de grootste collectie aan Britse voertuigen ter wereld en ligt in Coventry. Dit was vroeger namelijk het centrum van de Britse auto-industrie. Je kan er meer dan 240 auto's bewonderen, 200 fietsen en wel 100 motoren. Toegang tot het museum is gratis. Daarnaast heeft het museum een groot archief met een scala aan historische voorwerpen. In 2014 is er in de Old Grammar School een ruimte bijgekomen voor onderwijs, tentoonstellingen en evenementen.

  Herbert Art Gallery and Museum
  Herbert Art Gallery and Museum
  Kaart met locatie Herbert Art Gallery and Museum

  In het Herbert Art Gallery and Museum leer je meer over de stad, cultuur, geschiedenis en kunst. Het is een museum met een groot leercentrum en de faculteit van de creatieve kunsten is er gevestigd. Het museum is vernoemd naar Sir Alfred Herbert, een industrieel medewerker en filantroop. De bouw begon in 1939, waarbij de bouw onderbroken werd door de Tweede Wereldoorlog. Uiteindelijk werd het geopend in 1960.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Engeland bekijken.

  Vervoer

  Coventry Airport ligt in het dorp Baginton op 3 kilometer afstand van het stadscentrum van Coventry. Vanaf dit vliegveld gaan er vluchten naar Maastricht. Naar Coventry reizen vanaf het vliegveld van Londen kan ook, vanaf Londen is het ongeveer een uur rijden naar Coventry. In heel Engeland is er een goede infrastructuur. Je kunt makkelijk reizen per trein, bus of taxi.

  Geschiedenis

  De stad Coventry is in 1043 gesticht door de adellijke Leofric. Leofric was de graaf van Mercia. In die tijd was Leofric een van de meest machtige mannen van heel Engeland. Na haar stichting groeide Coventry van een kleine nederzetting in de Bronstijd uit tot een bruisende handelsstad. Tijdens de middeleeuwen was Coventry een van de meest belangrijkste steden van Engeland. De stad stond vooral bekend vanwege de handel in kleding. In de 18e en 19e eeuw werden er vooral horloges en klokken gemaakt in de stad. Aan het eind van de 19e eeuw werden er veel fietsen geproduceerd in Coventry. In het begin van de 20e eeuw werd de productie van fietsen verruild voor die van automotoren. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd Coventry gebombardeerd. Coventry was de eerste stad die een zusterstad (Stalingrad) had tijdens de Tweede Wereldoorlog. Momenteel heeft Coventry meer dan 25 zustersteden.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Coventry