De St. Michael Cathedral in CoventryDe St. Michael Cathedral in Coventry

De stad Coventry ligt in de West Midlands in Engeland. Coventy ligt in het gelijknamige district en staat op de tiende plaats van de grootste steden van Engeland. Momenteel heeft Coventry bijna 317.000 inwoners. Het overgrote merendeel van de inwoners woont in het stadscentrum. Coventry ligt op iets meer dan 150 kilometer van Londen. Muziek, sport en drama spelen een grote rol in de levens van de inwoners. De afgelopen tien jaar is de stad mooi gerenoveerd. Samen met haar vele bezienswaardigheden en leuke excursiemogelijkheden is Coventry een zeer geschikte bestemming voor toeristen.

Vervoer

Coventry Airport ligt in het dorp Baginton op 3 kilometer afstand van het stadscentrum van Coventry. Vanaf dit vliegveld gaan er vluchten naar Maastricht. Naar Coventry reizen vanaf het vliegveld van Londen kan ook, vanaf Londen is het ongeveer een uur rijden naar Coventry. In heel Engeland is er een goede infrastructuur. Je kunt makkelijk reizen per trein, bus of taxi.

Geschiedenis

De stad Coventry is in 1043 gesticht door de adellijke Leofric. Leofric was de graaf van Mercia. In die tijd was Leofric een van de meest machtige mannen van heel Engeland. Na haar stichting groeide Coventry van een kleine nederzetting in de Bronstijd uit tot een bruisende handelsstad. Tijdens de middeleeuwen was Coventry een van de meest belangrijkste steden van Engeland. De stad stond vooral bekend vanwege de handel in kleding. In de 18e en 19e eeuw werden er vooral horloges en klokken gemaakt in de stad. Aan het eind van de 19e eeuw werden er veel fietsen geproduceerd in Coventry. In het begin van de 20e eeuw werd de productie van fietsen verruild voor die van automotoren. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd Coventry gebombardeerd. Coventry was de eerste stad die een zusterstad (Stalingrad) had tijdens de Tweede Wereldoorlog. Momenteel heeft Coventry meer dan 25 zustersteden.

Bezienswaardigheden

Belgrade Theatre

Belgrade Theatre is een theater in Coventry. Het is het eerste stadstheater van de stad en werd gebouwd aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Er kwam toen meer plaats voor entertainment vrij. Het gebouw is een monumentaal gebouw. De Belgrade heeft zijn naam te danken aan de Servische hoofdstad Belgrado, als bedankje voor het schenken van hout uit de stad. Dit hout werd op grote school gebruikt voor de bouw van de aula. In het theater zijn verschillende internationale en nationale theaterstukken te zien.

Een foto over Belgrade Theatre
Belgrade Theatre

Coventry Transport Museum

Het Coventry Transport Museum heeft de grootste collectie aan Britse voertuigen ter wereld en ligt in Coventry. Dit was vroeger namelijk het centrum van de Britse auto-industrie. Je kan er meer dan 240 auto's bewonderen, 200 fietsen en wel 100 motoren. Toegang tot het museum is gratis. Daarnaast heeft het museum een groot archief met een scala aan historische voorwerpen. In 2014 is er in de Old Grammar School een ruimte bijgekomen voor onderwijs, tentoonstellingen en evenementen.

Een foto over Coventry Transport Museum
Coventry Transport Museum

In het Herbert Art Gallery and Museum leer je meer over de stad, cultuur, geschiedenis en kunst. Het is een museum met een groot leercentrum en de faculteit van de creatieve kunsten is er gevestigd. Het museum is vernoemd naar Sir Alfred Herbert, een industrieel medewerker en filantroop. De bouw begon in 1939, waarbij de bouw onderbroken werd door de Tweede Wereldoorlog. Uiteindelijk werd het geopend in 1960.

Een foto over Herbert Art Gallery and Museum
Herbert Art Gallery and Museum

Weer en meer

Temperatuur gemiddelden

Gemiddelde temperatuur in Coventry

In de bovenstaande grafiek zie je de gemiddelde temperaturen door de maanden heen. Juli is de maand met de hoogste temperatuur voor Coventry. De temperatuur in juli zal 's nachts minimaal 12 zijn, en overdag zal het niet warmer dan 22 worden. Vanaf deze maand zakt de temperatuur weer. De temperatuur in augustus zal 's nachts minimaal 12 zijn, en overdag zal het niet warmer dan 21 worden. December is de maand met de laagste temperatuur voor Coventry. De temperatuur in december zal 's nachts minimaal 0 zijn, en overdag zal het niet warmer dan 4 worden.

Zon opkomst en ondergang

Zon op en zon onder voor Coventry

In de bovenstaande grafiek zie je op welke tijdstippen de zon opkomt en weer ondergaat. Hierdoor weet je voor elke maand hoeveel uren je van het daglicht kunt genieten. In juni kun je het langst genieten van het zonlicht. De zon schijnt dan 16.73 uren van 04:44:58.6666 tot 21:28:40.6666. Vanaf juli worden de dagen weer korter. December is de maand met de 'kortste' dagen; de zon is er alleen tussen 08:08:23.2258 en 15:55:00.0000. Je hebt dan dus maar 7.78 zon per dag.

Ervaringen

Schrijf als eerste een ervaring over Coventry

Bestemmingen in Engeland