Neskaupstadur

Neskaupstadur
Neskaupstadur

Neskaupstadur ligt in het oosten van IJsland, op de noordelijke oever van de fjord Nordfjordur in de regio Austurland. In totaal telt IJsland acht regio's. Neskaupstadur is de derde grootste stad van Oost-IJsland en telt ruim zo'n 1.700 inwoners. Het is gelegen in een fjordengebied. Voorheen heette het plaatsje Nes en was het alleen nog maar toegankelijk per boot. Nu kun je er via een tunnel van 626 meter lang komen die door het Oddskard gebergte gaat. Deze tunnel is smal, heeft maar één rijbaan en is spaarzaam verlicht. Het gebergte staat bekend een erg goed skigebied te zijn en wordt ook wel eens 'de Alpen van het Oosten' genoemd.

Visserij is de belangrijkste bron van inkomsten. Neskaupstadur heeft een aantal visboerderijen waar voornamelijk zalm wordt gekweekt. Er zijn in de stad drie interessante musea: een maritiem, een kunst- en een natuurmuseum. Vanuit het stadje worden boottochten georganiseerd naar Mjóifjördur, een lang smal fjord omgeven door bergen en steile kliffen. Je kunt hier verschillende prachtige watervallen tegenkomen. Verder worden er jaarlijks twee verschillende festivals gehouden in de stad. Dat zijn het familiefestival Verslunarmannahelgi in augustus en het driedaagse rockfestival Eistnaflug in juli.

Sandra 'In de 20 jaar dat ik als reisspecialist werk heb ik veel reizen uitgestippeld in IJsland en gelukkig ook het voorrecht gehad om er zelf heen te gaan. IJsland moet je op je gemak bezoeken. Neem de tijd. De Golden Circle, uitgestrekte gletsjermeren en waanzinnige watervallen vind je er. Of ga snorkelen tussen twee continenten in de Silfra kloof, een onvergetelijke ervaring!', Sandra - reisexpert IJsland gratis reisvoorstel >>

Landkaart Neskaupstadur
Plaatsen in de buurt van Neskaupstadur:

Ervaringen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Neskaupstadur

Boottocht naar Mjˇifj÷r­ur (Neskaupstadur)

Vanuit Neskaupstadur worden boottochten georganiseerd naar Mjóifjörður, een langgerekt fjord met verschillende watervallen. Daar is tevens een natuurhistorisch museum in het kleine plaatsje te vinden, waar slechts 42 mensen wonen. Hiermee is het het kleinste dorp van het land. De oudste vuurtoren van IJsland vind je aan de ingang bij het fjord.


GrŠnanes golfbaan (Neskaupstadur)

GrŠnanes golfbaan
GrŠnanes golfbaan

Neskaupstadur bezit een 9-holes golfbaan genaamd Grænanes. De betekenis hiervan is eigenlijk 'groene landtong'. Het ligt iets hoger dan de vallei van het fjord. Door de prachtige omgeving en goed onderhouden golfbaan is een spelletje golf spelen hier geen straf.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van IJsland bekijken.

Vervoer

Er vaart regelmatig een boot naar het nabijgelegen Mjoifordur. De stad was tot 1949 alleen over zee te bereiken, na de bouw van een weg is de plaats ook over land bereikbaar. Ook kun je er via een tunnel van 626 meter lang komen die door het Oddskard gebergte gaat. Deze tunnel is smal, heeft maar één rijbaan en is spaarzaam verlicht.

Geschiedenis

Neskaupstadur ligt op het land dat ten tijde van de kolonisatie van IJsland omstreeks 960 na Chr. bij de boerderij Nes behoorde. Men vermoedt dat deze boerderij oorspronkelijk door de vader van Erik de Rode was gebouwd, een Viking die in meerdere IJslandse saga's een rol speelt.

Heb je interesse in een reis naar Neskaupstadur? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Neskaupstadur, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar IJsland? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen