Sal Rei

Straatbeeld Sal Rei
Straatbeeld Sal Rei

Sal Rei is de hoofdstad van Boa Vista en bevindt zich op het noordwesten van het eiland. De naam van dit havenstadje is Portugees voor 'Zout Koning´. De stad heeft deze naam gekregen omdat de zoutproductie vroeger erg belangrijk was voor Boa Vista. Sal Rei beschikt over langgerekte zandstranden en enkele mooie resorts waardoor het een geliefde bestemming is bij toeristen. De belangrijkste inkomstenpost van Sal Rei is momenteel dan ook het toerisme.

Sandra 'KaapverdiŽ is de perfecte bestemming voor zowel zomer als winter! De eilanden verschillen sterk onderling van groen en bergachtig tot aan het zonnige Sal met witte stranden en prachtig blauwe zee.†Op Sal vindt je het gezellige centrum van Santa Maria met een heerlijke baai en diverse restaurantjes. In een van de beachbars aan Ponta Preta beach geniet je van een cocktail bij een zonsondergang. Wat je zeker niet mag missen is een eilandtour die je meeneemt langs de authentieke dorpjes en je het echte leven op Sal laat zien. Tip: Sal is een topbestemming voor kitesurfers!', Sandra - reisexpert KaapverdiŽ gratis reisvoorstel >>

Landkaart Sal Rei
Plaatsen in de buurt van Sal Rei:
 • Barlavento (19 km)
 • Boa Vista (14 km)
 • Santa Maria (46 km)
 • Ervaringen

  Piet op 20 februari 2018 plaats: Sal Rei, reisperiode: december 2016

  heel leuk, want de mensen waren heel aardig maar wel opdringerig en de stranden waren echt geweldig mooi

  • Algemeen 9
  • Uitgaan 10
  • Cultuur 8
  • Restaurants 10
  • Bezienswaardigheden 10
  • Inwoners 8
  • Ligging 10

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Sal Rei

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van KaapverdiŽ bekijken.

  Vervoer

  Sal Rei ligt op ongeveer 5 kilometer afstand van het vliegveld van Boa Vista. Je kunt de hoofdstad vanaf het vliegveld alleen met de taxi bereiken. De reistijd bedraagt dan ongeveer 10 minuten. Sal Rei kun je het prima te voet verkennen, omdat het relatief klein is. Om plaatsen rondom Sal Rei of de rest van het eiland te bezoeken kun je gebruik maken van de taxi. De taxi's met een vergunning zijn te herkennen aan de horizontale gele streep en het blauwe licht. Je kunt op het eiland ook reizen met 'aluguers'. Dit zijn bestelwagens die pas vertrekken als de wagen driekwart vol is.

  Geschiedenis

  De stad werd gesticht in de zoutpannen van Boa Vista. Naar aanleiding van de plunderingen door de piraten in 1815 en 1817 werd Forte Duque de Bragança gebouwd. Dit fort werd gebruikt om de stad tegen verdere aanvallen van buitenaf te beschermen. Halverwege de 20e eeuw kreeg de stad te maken met een emigratiestroom vanwege de hongersnood en droogte. Sinds 1990 is de populatie van Sal Rei echter flink gegroeid en is het de snelst groeiende stad van Kaapverdië. Meer dan de helft van de bewoners van Boa Vista woont in Sal Rei.

  Heb je interesse in een reis naar Sal Rei? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Sal Rei, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

  Heeft u interesse in een reis naar KaapverdiŽ? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

  Zonder budget geen passend advies.
  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  1Bekijk onze reizen naar Sal Rei