Sal Rei

Straatbeeld Sal Rei
Straatbeeld Sal Rei

Sal Rei is de hoofdstad van Boa Vista en bevindt zich op het noordwesten van het eiland. De naam van dit havenstadje is Portugees voor 'Zout Koning´. De stad heeft deze naam gekregen omdat de zoutproductie vroeger erg belangrijk was voor Boa Vista. Sal Rei beschikt over langgerekte zandstranden en enkele mooie resorts waardoor het een geliefde bestemming is bij toeristen. De belangrijkste inkomstenpost van Sal Rei is momenteel dan ook het toerisme.

Reisgraag.nl bestaat al 12,5 jaar. Onze klanten geven ons een 9+ in reviews. Voor de zekerheid van onze klant zijn we lid van ANVR & SGR.

We hebben een ruim aanbod van vakanties naar KaapverdiŽ. Hieronder zie je een overzicht met reizen die je online kunt boeken. Als je een reis op maat wilt naar KaapverdiŽ, of je wilt hulp bij het zoeken dan kun je daarvoor gratis een offerte aanvragen.

Landkaart Sal Rei

Ervaringen

Piet op 20 februari 2018 plaats: Sal Rei, reisperiode: december 2016

heel leuk, want de mensen waren heel aardig maar wel opdringerig en de stranden waren echt geweldig mooi

  • Algemeen 9
  • Uitgaan 10
  • Cultuur 8
  • Restaurants 10
  • Bezienswaardigheden 10
  • Inwoners 8
  • Ligging 10

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Sal Rei

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van KaapverdiŽ bekijken.

Vervoer

Sal Rei ligt op ongeveer 5 kilometer afstand van het vliegveld van Boa Vista. Je kunt de hoofdstad vanaf het vliegveld alleen met de taxi bereiken. De reistijd bedraagt dan ongeveer 10 minuten. Sal Rei kun je het prima te voet verkennen, omdat het relatief klein is. Om plaatsen rondom Sal Rei of de rest van het eiland te bezoeken kun je gebruik maken van de taxi. De taxi's met een vergunning zijn te herkennen aan de horizontale gele streep en het blauwe licht. Je kunt op het eiland ook reizen met 'aluguers'. Dit zijn bestelwagens die pas vertrekken als de wagen driekwart vol is.

Geschiedenis

De stad werd gesticht in de zoutpannen van Boa Vista. Naar aanleiding van de plunderingen door de piraten in 1815 en 1817 werd Forte Duque de Bragança gebouwd. Dit fort werd gebruikt om de stad tegen verdere aanvallen van buitenaf te beschermen. Halverwege de 20e eeuw kreeg de stad te maken met een emigratiestroom vanwege de hongersnood en droogte. Sinds 1990 is de populatie van Sal Rei echter flink gegroeid en is het de snelst groeiende stad van Kaapverdië. Meer dan de helft van de bewoners van Boa Vista woont in Sal Rei.

Heb je interesse in een reis naar Sal Rei? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Sal Rei, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Zonder een budget zullen we in veel gevallen geen passend advies kunnen geven.
Jouw gegevens
* Velden met een sterretje zijn verplicht

Ons privacy beleid is van toepassing

Artikelen

Bekijk onze reizen naar Sal Rei