S„o Nicolau

Meisje uit KaapverdiŽ
Meisje uit KaapverdiŽ

São Nicolao is onderdeel van de Barlavento archipel en klein maar bergachtig eiland. Bovendien is het een eiland dat een beetje van alles heeft. Zo zijn er dorre vlaktes, vruchtbare groene bergen, leuke dorpjes en mooie stranden. Het hoogte punt van het eiland is de Monte Gorde, met een hoogte van 1.312 meter. Aan het begin van de vorige eeuw was São Nicolao een belangrijk intellectueel centrum voor de eilanden. Hierdoor heerst er in de leuke hoofdstad Ribeire Brava een hele koloniale en charmante sfeer. Zo zijn er nog steeds statige handelshuizen te bewonderen en een kerk.

Het is een unieke bestemming, voor zowel zonliefhebbers als voor mensen die houden van wandelen. Er kunnen namelijk prachtige lange wandelingen gemaakt worden op het eiland. Tijdens het wandelen kan je diverse vogels spotten en genieten van de bijzondere flora en fauna. Ook is sportvissen een populaire activiteit op het eiland.

Ben jij op zoek naar een vakantie in KaapverdiŽ? Wij hebben een ruim aanbod met standaard reizen maar kunnen ook alles op maat voor je maken. Bekijk ons reisaanbod voor de standaard reizen of vraag een gratis offerte aan voor een rondreis of een reis op maat.

RIU Karamboa
Boa Vista / Morrinho de Baguincho
5 sterren
8,2 op Zoover
RIU Touareg
Boa Vista / Lacacao
5 sterren
8,0 op Zoover
RIU Funana
Sal / Santa Maria
5 sterren
8,5 op Zoover
RIU Palace Cabo Verde
Sal / Santa Maria
5 sterren
8,9 op Zoover
OŠsis Salinas Sea
Sal / Santa Maria
5 sterren
8,2 op Zoover
MeliŠ Tortuga Beach
Sal / Santa Maria
5 sterren
9,3 op Zoover
MeliŠ Dunas Beach Resort & Spa
Sal / Santa Maria
5 sterren
8,8 op Zoover
Royal Horizon Boa Vista
Boa Vista / Praia da Chave
4 sterren
8,0 op Zoover
Iberostar Club Boa Vista
Boa Vista / Praia da Chave
5 sterren
8,4 op Zoover

Bekijk alle reizen Vraag een offerte aan

Landkaart S„o Nicolau
 • Barlavento (169 km)
 • Boa Vista (167 km)
 • Brava (195 km)
 • Fogo (186 km)
 • Maio (194 km)
 • Mindelo (78 km)
 • Praia (203 km)
 • Sal (145 km)
 • Sal Rei (154 km)
 • Santa Luzia (53 km)
 • Santa Maria (148 km)
 • Santiago (183 km)
 • Santo Ant„o (106 km)
 • S„o Vicente (61 km)
 • Sotavento (181 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van S„o Nicolau

  Ribeira Brava (S„o Nicolau)

  Ribeira Brava
  Ribeira Brava

  Ribeira Brava is de hoofdstad van São Nicolau, en staat bekend om zijn pittoreske en kleurige huisjes. De stad is gesitueerd tussen twee bergen, wat het een imposant aanzicht geeft. Er zijn veel leuke nauwe straatjes te vinden met leuke en kleine winkeltjes. In het centrum vind je de Igreja Nossa Senhora do Rosário, een imposant gebouw met twee torens en dat zeker een bezoekje waard is.

  Rocha Escrita (S„o Nicolau)

  Rocha Escrita
  Rocha Escrita

  In Ribeira de Prata is de Rocha Escrita te bewonderen, oftewel 'rots met inscriptie'. Het is voor de bewoners van het eiland een zeer bijzondere rots, omdat er een aantal onbekende en ondefinieerbare woorden of letters op staan. Er zijn diverse verhalen gaande over de inscriptie. Zo zou het geschreven zijn door de eerste bewoners van het eiland. Een andere verhaal zegt weer dat de piraten die hier eeuwen geleden op hebben geschreven.

  Tarrafal (S„o Nicolau)

  Tarrafal
  Tarrafal

  Tarrafal is een stadje dat de grootste haven van São Nicolau huisvest. Het stadje heeft vele leuke winkeltjes en restaurantjes. Bovendien is dit een van de weinige plaatsen met stranden geschikt om te zwemmen. Een van de dingen die je moet zien is Praia da Luz. Dit is een strand met zwart zand ten noorden van Tarrafal. Het zand bevat titanium en jodium, waarvan gezegd wordt dat het verzachtend is voor mensen met gewrichtsziektes, zoals reuma. De route naar het stadje Tarrafal is ook zeer de moeite waard. Het beste kun je via de kust gaan (in de vallei Queimadas). Onderweg zul je de Blue Hole tegenkomen, een opening in de kliffen waar je beneden prachtige golven kunt zien. 

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van KaapverdiŽ bekijken.

  Vervoer

  Het eiland heeft zijn eigen vliegveld: Aeródromo da Preguiça. Dit vliegveld kan echter alleen door middel van een binnenlandse vlucht worden bereikt. De meeste vluchten op dit eiland komen vanaf het internationale vliegveld Cesária Évora. Dit vliegveld ligt op het nabijgelegen eiland São Vicente. Op São Nicolau kun je gebruik maken van het Aluguer- vervoer. Er rijden autobusjes rond met plaats voor ongeveer 10 personen. Ook kun je een van de taxi's pakken die op het eiland rondrijden. Je kunt het eiland ook met de ferry vanaf een van de andere eilanden bereiken. Natuurlijk kun je de ferry ook gebruiken om een van de andere eilanden te bezoeken.

  Geschiedenis

  São Nicolau werd in 1461 ontdekt, maar was lang daarna nog onbewoond. In de 17e eeuw begon men uiteindelijk met het bouwen van woningen op het eiland, waardoor er een dorp ontstond. Dit was Porto da Lapa. Veel mensen verhuisden destijds naar het binnenland van het eiland, omdat piraten het eiland regelmatig bezochten. Hierdoor is de hoofdstad Ribeira Brava ontstaan. Het werd een karakteristiek plaatsje met veel kleurrijke huizen en smalle straatjes. Door middel van een fort in de baai van Sai Jorge moesten de piraten op een afstand gehouden worden.

  Heb je interesse in een reis naar S„o Nicolau? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar S„o Nicolau, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

  Sandra

  Sandra - reisexpert KaapverdiŽ


  In oktober 2019 bezocht ik KaapverdiŽ met mijn collega Gina. We hebben de mooiste accommodaties bezocht en veel activiteiten ondernomen. Ik kan je vragen beantwoorden en je goed adviseren voor deze perfecte bestemming voor zowel zomer als winter! Wil jij op vakantie naar KaapverdiŽ? Vraag een gratis offerte aan bij onze reisexpert Sandra.

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

  Zonder budget geen passend advies.
  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Bekijk onze reizen naar S„o Nicolau