Santo Ant„o

Het landschap op Santo Ant„o in KaapverdiŽ
Het landschap op Santo Ant„o in KaapverdiŽ

Santo Antão is een eiland dat deel uitmaakt van de Barlavento archipel en ligt het meest westelijk van alle eilanden. Daarnaast is een van de grootste eilanden van de Barlavento archipel en is de belangrijkste stad Ribeura Grande. Het eiland heeft ook een haven, namelijk in de stad Porto Novo op het zuiden van het eiland.

Het landschap van Santo Antão is erg ruig. Er zijn veel ravijnen, kliffen en hoogteverschillen. Zo is de hoogste top van het eiland zelfs 1.979 meter hoog. Qua klimaat zit er ook nog veel verschil in het eiland. Zo is het zuidelijke deel erg droog, terwijl het noorden juist de normale hoeveelheid neerslag krijgt. Hier wonen ook de meeste mensen van het eiland. Dit komt door de bergketen die het noorden en elkaar heeft afgescheden. Het is een van de meest vruchtbare en groene eilanden van de archipel, zo komen er veel landbouwgronden en bananenplantages voor. Ook is visserij erg belangrijk voor het eiland. Het toerisme zorgt de laatste jaren ook steeds meer voor inkomsten. Het is namelijk een geliefd onder ecotoeristen en wandelaars. De stranden zijn moeilijk te bereiken, waardoor het niet erg geschikt is voor mensen die van een zon- en strandvakantie houden.

Heb je weinig kennis van KaapverdiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Santo Ant„o
Plaatsen in de buurt van Santo Ant„o (KaapverdiŽ) :
 • Mindelo (29 km)
 • S„o Vicente (47 km)
 • Santa Luzia (54 km)
 • S„o Nicolau (106 km)
 • Sal (239 km)
 • Santa Maria (245 km)
 • Brava (246 km)
 • Fogo (251 km)
 • Sal Rei (258 km)
 • Boa Vista (272 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Santo Ant„o

  Fontainhas (Santo Ant„o)

  Fontainhas
  Fontainhas
  Kaart met locatie Fontainhas

  Fontainhas is een klein dorpje in het noorden van Santo Antão en gelegen boven een diepe vallei. Hierdoor heeft het een adembenemend uitzicht over de regio en de oceaan. Het ligt op 19 kilometer afstand van de havenstad Porto Novo. Het is door de ligging en de oude huisjes een sprookjesachtig dorpje en leuk om te bezoeken door middel van een wandeling, dwars door het ruige en rotsachtige landschap van Santo Antão.

  Ribeira Grande (Santo Ant„o)

  Ribeira Grande
  Ribeira Grande
  Kaart met locatie Ribeira Grande

  Ribeira Grande is de levendige hoofdstad van Santo Antão, dat is gelegen in het dal met dezelfde naam. In de stad is veel te zien en te doen. Zo kan je een bezoek brengen aan de Nossa Senhora do Rosario kerk, maar ook de markt voor levensmiddelen, genaamd Mercado Municipal. Is een aanrader. De kledingmarkt ten noorden van het centrum van de stad wordt veel bezocht door de locals en is daarom erg leuk om te bezoeken. Hoewel er maar weinig hotels zich hier hebben gevestigd, heerst er een levendige sfeer met een wirwar aan steegjes met winkeltjes en restaurants. Wel zijn er diverse kleine guesthouses te vinden.

  Wandelen op Santo Ant„o (Santo Ant„o)

  Wandelen op Santo Ant„o
  Wandelen op Santo Ant„o
  Kaart met locatie Wandelen op Santo Ant„o

  Het eiland Santo Antão is uitermate geschikt voor wandelaars, mits je een goede voorbereiding hebt getroffen. Zo is het aan te raden van te voren wandelroutes uit te stippelen die je wilt gaan volgen. Ook kan je van te voren al de overnachtingen regelen. Het bergachtige gebied is populair onder wandelaars. Zo zijn er diverse mooie wandeltochten te maken door de vallei van Paúl. Ook het plaatsje Ponto do Sol is een goed uitgangspunt voor diverse wandeltochten.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van KaapverdiŽ bekijken.

  Vervoer

  Er is geen vliegveld op Santo Antão. Wel op het nabijgelegen eiland São Vicente ligt een vliegveld. Door middel van een veerdienst van São Vicente naar Santo Antão kan je het eiland bereiken. Ook wordt het eiland regelmatig per cruischip aangedaan. Op het eiland zelf kan je het beste een auto huren of gebruik maken van de aluguer. Dit zijn autobusjes waar ongeveer tien personen in kunnen. De busjes starten in Porto Novo en eindigen op Alto de Peixinho. Ook is het mogelijk om de taxi te nemen. De taxi's op dit eiland hebben de kleur blauw. Op ieder eiland hebben de taxi's weer een andere kleur.

  Geschiedenis

  Santa Antão is op 17 januari 1462 ontdekt door Diogo Afonso. Het kreeg echter zijn huidige naam pas in 1548. De eerste bewoners betraden het eiland in 1548.

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Santo Ant„o