Nazaré

Nazaré, dorp met veel witte huizen in Portugal
Nazaré, dorp met veel witte huizen in Portugal

Nazaré is een Portugese gemeente in het district Leiria. De plaats ligt in het westen van Portugal, ten noorden van Lissabon. Nazaré bestaat uit drie afzonderlijke parochies, die elk hun eigen karakteristieken hebben. Het hooggelegen Pederneira is het oudste gedeelte van Nazaré. In het verleden reikte de zee tot aan dit punt van de zit, waardoor dit tot de 16e eeuw een populaire plaats voor vissers was. De verzanding van de baai zorgde ervoor dat de vissers zich moesten verplaatsen naar een lager gelegen punt, waar zij een nieuwe nederzetting stichtten. Deze nederzetting werd A Praia genoemd en staat tegenwoordig bekend om het grote plein, de gezellige, smalle straatjes en de witte huisjes. De visserij speelt nog steeds een belangrijke rol in Nazaré. De vrouwen kleden zich nog geheel volgens de oude visserstraditie en in de maanden mei en juni kun je iedere avond netten vol met vis op het strand zien arriveren, wat een interessant schouwspel is om te zien. Surfers komen hier graag voor de hoge golven, die veroorzaakt worden door de Canyon van Nazaré.

Heb je weinig kennis van Portugal? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Nazaré
Plaatsen in de buurt van Nazaré (Portugal) :
 • Coimbra (88 km)
 • Sintra (94 km)
 • Lissabon (98 km)
 • Aveiro (121 km)
 • Castelo Branco (137 km)
 • Portalegre (145 km)
 • Évora (153 km)
 • Viseu (153 km)
 • Porto (176 km)
 • Sines (184 km)
 • Ervaringen

  op 13 november 2014 plaats: Nazaré, reisperiode: oktober 2014

  Nazaré is een prachtige badplaats en m.n. de Sitio (de zogenaamde 'bovenstad') is erg romantisch en aantrekkelijk. Nog steeds is het een vissersdorp en de vissersvrouwen dragen ook nu nog de traditionele kledingdracht. Wij wonen op 10 km afstand van Nazaré en dat is aangenaam. Ook in de winter zijn er altijd mensen die dit stadje bezoeken. De restaurants en met name de visrestaurants zijn beroemd om hun lekkere visgerechten. Naast Nazaré is de hele Costa de Prata heel erg de moeite waard. Er zijn veel B&B's en andere mogelijkheden om te verblijven.

  • Algemeen 8
  • Cultuur 8
  • Restaurants 8
  • Bezienswaardigheden 9
  • Inwoners 8
  • Ligging 10

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Nazaré

  Igreja de Nossa Senhora da Nazaré (Nazaré)

  Igreja de Nossa Senhora da Nazaré
  Igreja de Nossa Senhora da Nazaré
  Kaart met locatie Igreja de Nossa Senhora da Nazaré

  De Igreja de Nossa Senhora da Nazaré werd in 1182 gesticht en in de 17e eeuw herbouwd. Behalve veel azulejos staat hier ook het beeld van de zwarte Madonna, deze is van onbekende oorsprong. Tweemaal per jaar is dit beeld het religieuze doel van pelgrimgangers. Tijdens Maria Hemelvaart op 15 augustus en tijdens de Romaria da Senhora da Nazaré in de tweede week van september. Twee andere feestelijke gebeurtenissen die in deze kerk worden gevierd zijn: Romaria de Sáo Brás en Festa do Senhor dos Passos.

  Museu Etnográfico Dr. Joaquim Manso (Nazaré)

  In het Museu Etnográfico Dr. Joaquim Manso krijg je een aardig overzicht van de geschiedenis en folklore van Nazaré. Het museum wordt ook wel Museu de Nazaré genoemd en werd geopend in 1976. Het museum huisvest in het oude zomerhuis van Dr. Joaquim Manso, schrijver, journalist en stichter van de krant "Diário de Lisboa". In 1968 werd het huis aan de staat geschonken om er een museum van te maken.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Portugal bekijken.

  Vervoer

  Nazaré is slechts een kleine plaats en heeft daarom ook geen eigen vliegveld. De luchthaven van Lissabon is de dichtstbijzijnde vanuit Nazaré, deze ligt op ongeveer anderhalf uur rijden. Vanuit Lissabon kun je per trein naar Nazaré reizen. Daarnaast is het natuurlijk mogelijk om een auto te huren en zelf naar Nazaré te rijden. Met de trein doe je er zo'n 3,5 uur over en je stapt uit op het station van Valado de Frades, wat op zo'n 6 km afstand van Nazaré ligt. Vanuit hier kun je een bus of een taxi nemen naar het centrum van Nazaré.

  Geschiedenis

  Visserij speelt een belangrijke rol in de geschiedenis van Nazaré. Het dorpje aan de westkust van Portugal leeft van de visvangst: er wordt hier onder andere makreel, baars, tong, kabeljauw, schaaldieren en een grote hoeveelheid sardines gevangen. De visvangst speelt een minder grote rol dan vroeger, tegenwoordig zorgt het toerisme en het strandleven voor het grootste gedeelte van het inkomen van Nazaré. Daarnaast heeft de aanleg van de haven ook veel veranderd voor de visvangst. Nazaré staat bekend om de typische klederdracht van de vissers en hun vrouwen, die tot op de dag van vandaag een leuke bezienswaardigheid zijn. Voor de mannen bestaat deze klederdracht uit een wollen kniebroek met een geruit motief met eenzelfde hemd en een zwarte puntmuts, waarvan de punt opzij hangt. Vrouwen gaan gekleed in een bonte blouse met daaronder een bijpassende rok, met onderrokken in verschillende kleuren. Daarover dragen ze een zwarte omslagdoek. Het aantal onderrokken hangt af van de leeftijd van de vrouw: hoe ouder, hoe minder onderrokken.

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Nazaré