Gratis reisvoorstel aanvragen

Highlights Sintra & Lissabon

Landkaart met overzicht van deze reis

Bestemming: A. Sintra (Portugal) , B. Lissabon , C. Cabo da Roca
Periode: september 2015
Vervoer: Bus
Accommodatie: Hostel

Foto van deze vakantie

Ik studeerde in Sevilla en vanuit daar maakten we regelmatig roadtrips naar omliggende steden. Al jarenlang had ik Lissabon, Portugal op mijn bucketlist staan. Toen er door de studentenorganisatie in Sevilla een weekend naar Sintra en Lissabon werd georganiseerd was de keuze snel gemaakt. Vanuit Sevilla is het ongeveer 6 en een half uur rijden naar Sintra. We vertrokken 's ochtends al heel vroeg, zodat we de eerste dag genoeg tijd zouden hebben om Sintra te verkennen. Het was bloedheet onderweg, dus het was wel fijn geweest als de bus airconditioning had gehad. Iedereen was wel extra blij toen we uiteindelijk in Sintra kwamen.

Palacia da Pena

We begonnen de tocht in Sintra met een wandeling bergop naar het Palacia da Pena. Dit enorme kasteel ligt bovenop een berg en heeft te gekke kleuren. Het is zo'n vreemd gebouw dat het bijzonder indrukwekkend is. We kregen bij de ingang van het park van Pena een kaart met alle bezienswaardigheden en dit was zeker handig, want wat is er veel te zien zeg. Er zwemmen her en der zwarte zwanen en de mozaïeken fonteintjes deden het lijken op een sprookjespark. We hebben zeker 2 uur rondgelopen door het park voordat we naar het paleis gingen. Daar kregen we een soort rondleiding, hoewel we er weinig van begrepen. Toch krijg je wel een idee van de geschiedenis van het kasteel als je erdoorheen loopt. Als je naar Sintra gaat mag je een bezoek aan het Palacia da Pena absoluut niet overslaan.

Sintra

Na het bezoek aan het park en paleis zijn we Sintra zelf gaan verkennen. Het heeft een super schattig dorpse sfeer. We zijn langs een klein bakkerijtje gelopen waar we op aanraden van een van de Portugese meiden een aantal pasteitjes hebben geproefd. Er waren ook veel souvenirwinkeltjes waar je van alles kon kopen dat gemaakt was van de (blijkbaar bekende) Portugese kurk. Zelfs de ansichtkaarten die ik voor mijn familie haalde waren van kurk. Na een uurtje slenteren was het helaas al tijd om te gaan, maar het was zeker een plek waar ik terug wil gaan.

Cabo da Roca

Cabo da Roca is het meest westelijke punt van Europa. Je loopt langs de oceaan over een super hoge rots, vanwaar je super ver uitzicht hebt. We waren precies op het goede moment bij de Cabo da Roca, want de zon begon net onder te gaan. Ik heb nog nooit zo'n prachtige zonsondergang gezien als hier.

Cabo da Roca, Portugal
Cabo da Roca, Portugal

Lissabon

Lissabon is een gezellige stad, maar als het regent slaat de sfeer meteen om. We hadden helaas echt pech met het weer en het heeft de rest van de tijd bijna aan één stuk geregend. Toch wilden we zo veel mogelijk van de stad zien, dus met een leger aan paraplu's zijn we op pad gegaan. De mensen zijn er heel vriendelijk, hoewel ze niet vaak een andere taal spreken dan het Portugees. In het centrum zijn er veel leuke winkels en in het winkelcentrum vindt je alle bekende winkelketens. Als je van shoppen houdt kun je in Lissabon in ieder geval echt je slag slaan. Verder zijn er opvallend veel bakkerijtjes die allerlei zoete en hartige broodjes verkopen, zó lekker!

Elevador de Santa Justa

De eerste must-see in Lissabon waar we heen gingen was de Elevador de Santa Justa. Deze 45 meter hoge lift staan midden in het centrum. 's Avonds is de lift mooi verlicht, maar overdag is het eigenlijk gewoon een lelijke toren. Ze hebben wel geprobeerd er iets van de maken, maar het vele ijzer waar de toren van gemaakt is verpest het een beetje. Je kunt voor een paar euro naar boven, maar we besluiten dit niet te doen.

Ascensor da Bica

De Ascensor da Bica is misschien wel het meest iconische beeld van Lissabon. De tramlijn loopt door een super stijle straat. Er werd ons verteld dat het al 150 jaar in gebruik is en dat het inmiddels een nationaal monument is geworden. Het traject is heel kort, maar je gaat dan ook meer dan 250 meter omhoog. Het leuke geelgekleurde wagonnetje in de stijle straat is natuurlijk heel fotogeniek, dus ik snap wel waarom toeristen het een leuke plek vinden. Je kunt nu nog voor een paar euro met de tram, maar weer besloten we om maar gewoon verder te gaan.

Ascensor da Bica, tramlijn 28, Lissabon
Ascensor da Bica, tramlijn 28, Lissabon

Miradouro de Santa Luzia

Vanaf het uitkijkpunt Miradouro de Santa Luzia heb je een mooi uitzicht over de wijk Alfama en over de rivier. Het ligt bij de Santa Luzia kerk, dus daar heeft het de naam vandaan. Het is even klimmen voordat je er bent. Je kunt dus blijkbaar wel de tramlijn de Bica nemen. Als het regenachtig is neemt het uitzicht nogal af, dus dat is zonde. Bij de kerk is een restaurantje aan de Miradouro, waar ze super lekkere koffie hebben. Je hoeft er niet iets te drinken of eten om van het uitzicht te genieten trouwens. De eigenaren zijn heel vriendelijk en dit werkt heel goed, want het zit zelfs met slecht weer blijkbaar vol. We zijn er weer niet op het goede moment, want er worden in het restaurant ook wel eens Fado artiesten uitgenodigd. Het lijkt me heel leuk om dat hier een keer mee te maken, dus ook die komt op de lijst voor volgende keer.

Praça do Comércio

Helemaal beneden in het centrum van Lissabon loop je tegen het Praça do Comércio plein aan. Alle wegen leiden helemaal niet naar Rome, maar naar dit plein hebben we al snel geleerd. Het grote plein ligt direct aan het water en midden op het plein staat een groot marmeren standbeeld van de oude koning van Portugal. De Santa Justakerk is de kers op de taart. Wat wij stiekem het leukste vonden was 'the sexiest WC on EARTH'. Voor €1,- kun je hier gebruik van maken. Puur uit nieuwsgierigheid zijn we het gaan proberen. Binnen is de hele muur vol met gekleurd wc-papier en je mag je eigen kleurtje kiezen. De wc's zijn inderdaad high-tec en de wasbak is helemaal ingelegd met mozaiëk. Je kunt bovendien je eigen geurtje kiezen en krijg een snoepje of pepermuntje na je bezoek. Mocht je originele souvenirs zoeken dan kun je ze hier zeker krijgen.

Praça do Comércio, Lissabon
Praça do Comércio, Lissabon

Torre de Belem

De Torre de Belem was een verdedigingstoren aan de rivier van de Taag. Nu is het een van de toeristische highlights waar je gewoon geweest móet zijn. Het bijzondere witte gebouw aan het water is echt heel mooi. We zijn ongeveer 2 uur hier geweest. Echt alle hoekjes zijn versierd en je kunt hier nog dagen bezig zijn als je alle details wilt hebben gezien. 

Torre de Belem, Lissabon
Torre de Belem, Lissabon

Uitgaan in Lissabon

Lissabon is een te gekke uitgaansstad. Er zijn meerdere grote clubs en ook alle barretjes lijken wel even gezellig. We zijn met een grote groep buitenlandse studenten naar het bekende Place gegaan. Het is ongeveer 20/30 minuten lopen naar Place vanuit het centrum, maar je loopt steeds langs de oever van de rivier dus het is wel een leuke wandeling. In Portugal gaan de dames zeer opgedoft uit, dus ook met alle internationale studenten werd er lange tijd voorbereid in de badkamer van het hostel. Voorafgaand aan een avond stappen is het gebruikelijk om te dineren. We kwamen terecht in een restaurant waar een Portugees studentenkoor iets te vieren had. Om de haverklap stond een groepje op en begon een lied voor te dragen. Het was heel feestelijk en het Portugese eten is super lekker. We begonnen de avond dus goed. Bij Place was het één groot feest. De ene zaal was helemaal LED verlicht in allerlei kleuren en de slierten die aan het plafond hingen boven de dansvloer waren ook verlicht. Een tijdje werd er met een saxofoon en trompet live met de muziek meegespeeld, echt heel tof! Bij een ander deel kwam je in een soort moderne balzaal. De draaitafel was vooraan de zaal en ook hier was de verlichting en muziek te gek. Als je een leuke avond wilt meemaken in Lissabon moet je hierheen!

Heb je interesse in een reis naar Portugal? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Portugal, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Vakantieverhalen / reisverslagen

Gerelateerde artikelen