Texas

Skyline Houston, stad in Texas
Skyline Houston, stad in Texas

Texas is een Amerikaanse staat en ligt in het zuiden van het land, tegen de grens met Mexico. Het is de grootste staat qua oppervlak en met een bevolking van 22,5 miljoen de op één na grootste staat wat betreft het aantal inwoners. Texas staat ook bekend als de 'Lone Star State', een referentie naar de vlag van de staat.

Heb je weinig kennis van Verenigde Staten? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Texas
Plaatsen in de buurt van Texas:

Ervaringen

Eline op 5 april 2018 plaats: Texas, reisperiode: augustus 2015

Texas in een ervaring op zich. Je hebt het super warme weer, gigantische scholen, jongens in cowboy boots en de super gastvrije mensen die heel nieuwschierg zijn.

  • Algemeen 9
  • Uitgaan 9
  • Cultuur 10
  • Restaurants 10
  • Bezienswaardigheden 10
  • Inwoners 10
  • Ligging 10

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Texas

Barton Springs Pool (Texas)

Barton Springs Pool
Barton Springs Pool

De Barton Springs Pool is een gigantisch zwembad gevuld met water van nabijgelegen natuurbronnen. Het ligt in het Zilker Park in Austin, Texas. Je kunt hier het hele jaar door zwemmen, de temperatuur blijft zowel in de zomer als in de winter constant rond de 20 graden. Vroeger werd dit water als heilig beschouwd en werd het gebruikt bij diverse reinigingsrituelen.

Big Bend National Park (Texas)

Big Bend National Park
Big Bend National Park

Door de afgelegen ligging is het Big Bend National Park een van de minst bezochte nationale parken van de Verenigde Staten. De naam Big Bend komt van de scherpe bocht die de rivier Rio Grande maakt in het park. De rivier stroomt door spectaculaire kloven die je kunt verkennen per raft of kano. Op het land vind je een woestijn: de Chihuahuan Desert. Hier komt prachtige flora én fauna voor.

Guadalupe Mountains National Park (Texas)

Guadalupe Mountains National Park
Guadalupe Mountains National Park

In het Guadalupe Mountains National Park kun je prachtige wandelingen maken en backpacktrekkings door de wildernis. In het park is de hoge berg Guadalupe Peak van wel 2.667 meter hoog. Het is daarmee de hoogste berg van de staat Texas. Het park is gelegen vlak bij de grens met New Mexico. Je kunt in het park ook kamperen.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Verenigde Staten bekijken.

Vervoer

Texas heeft tientallen vliegvelden, de grootste en tevens ook internationale vliegvelden vind je in Amarillo, Austin, Brownsville, Kingsville, Dallas, Houston en San Antonio. Via het Amtrak netwerk reis je met de trein naar Austin, Dallas en San Antonio.

Geschiedenis

Als gevolg van een door president James K. Polk ingevoerde wet, werd Texas op 29 december 1845 door de Verenigde Staten ingelijfd. Een jaar later brak er oorlog uit tussen Mexico en de Verenigde Staten omdat beide landen de eigendom van het gebied opeisde.

Heb je interesse in een reis naar Texas? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Texas, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar Verenigde Staten? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen

Bekijk onze reizen naar Texas