Arizona

Sedona, Arizona, berglandschap
Sedona, Arizona, berglandschap

Arizona is een staat in het zuidwesten van de Verenigde Staten van Amerika. De grootste stad en tevens hoofdstad van de staat is Phoenix. Er wonen ongeveer 6,6 miljoen mensen. Arizona staat bekend als de 'Canyon State' en de 'Copper State'.

Heb je weinig kennis van Verenigde Staten? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Arizona
Plaatsen in de buurt van Arizona:

Ervaringen

Marianne Starrevels op 29 augustus 2017 plaats: Arizona, reisperiode: maart 2014

In 1woord een geweldig land en stad en alles zo gast vrij en geweldig aardige mensen zoals ik het ervaren heb zou er graag als de kans nog eens voor doet er zeker nog een keer naar toe gaan.

 • Algemeen 10
 • Uitgaan 10
 • Cultuur 10
 • Restaurants 10
 • Bezienswaardigheden 10
 • Inwoners 10
 • Ligging 10
K. van Gemert op 14 oktober 2012 plaats: Arizona, reisperiode: augustus 2012

page was geweldig mooi. drie bezienswaardigheden binnen 10 km afstanf van elkaar. De geweldig mooi horse shoe bend . We zijn ook geweest met een jeep naar de antilope canyon. Dit was een schilderachtig mooie schoonheid die onbeschrijflijk mooi was. Ook de de Dam bij lake powell was geweldig om te zien

 • Algemeen 9
 • Uitgaan 8
 • Cultuur 8
 • Restaurants 8
 • Bezienswaardigheden 8
 • Inwoners 9
 • Ligging 9

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Arizona

Barringkrater (Arizona)

Barringkrater
Barringkrater

Barringkrater (ook wel Arizonakrater genoemd) is een van de bekendste inslagkraters op aarde. De krater is ongeveer 1.300 meter in diameter en ontstond maar liefst 50.000 jaar geleden. Onderzoekers schatten dat de meteoriet die hier neerkwam een diameter van ongeveer 50 m had en 300.000 ton woog. De krater is eigendom van de familie Barringer en je moet betalen om de krater van dichtbij te zien.

Hoover Dam (Arizona)

Hoover Dam
Hoover Dam

Hoover Dam, deze 221 m hoge dam is gebouwd tussen 1930 en 1936. Het meer dat de dam creëert, Lake Mead, heeft een oppervlakte van 640 km². Hoover Dam ligt op de grens van de Amerikaanse staten Arizona en Nevada en is vernoemd naar Herbert Hoover die een sleutelrol speelde bij de bouw van de dam.

Nationaal Park Grand Canyon (Arizona)

Nationaal Park Grand Canyon
Nationaal Park Grand Canyon

Het Nationaal Park Grand Canyon is een van de oudste nationale parken in de Verenigde Staten en ligt in de staat Arizona. Het park bevat de Grand Canyon, een diepe steile kloof uitgesneden door de rivier de Colorado, dat beschouwd wordt als een van de grootste natuurlijke wereldwonderen. Het park is 4.927 km² groot.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Verenigde Staten bekijken.

Vervoer

De staat Arizona heeft twee publieke vliegvelden, Phoenix Sky Harbor International en Tuscon International Airport. Vanuit de Verenigde Staten kun je Arizona ook bereiken met de trein. Reis hiervoor met het Amtrak netwerk. Of reis via Greyhound, een busmaatschappij.

Geschiedenis

Ver voordat het gebied Arizona vormde, was het al bewoond door de indianen. Verschillende stammen, zoals de Hopi en bekende Navajo leefden van het land. Rond 1540 trokken de eerste Spaanse ontdekkingsreizigers door het gebied. In de 17e eeuw zouden deze reizigers, inmiddels kolonisten te noemen, de indianen proberen te bekeren tot het Christendom.

Vakantieverhalen / reisverslagen

Heb je interesse in een reis naar Arizona? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Arizona, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar Verenigde Staten? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen

Bekijk onze reizen naar Arizona