Chicago

Chicago gezien vanaf Hancock Center, VS
Chicago gezien vanaf Hancock Center, VS

Chicago is de grootste stad in de staat Illinois. Met een inwonertal van 2,8 miljoen mensen is het de derde grootste stad van de Verenigde Staten.

Heb je weinig kennis van Verenigde Staten? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Chicago
Plaatsen in de buurt van Chicago:

Ervaringen

Marianne op 10 april 2020 plaats: Chicago, reisperiode: maart 2020

Leuke stad, te kort geweest.

  • Algemeen 8
  • Inwoners 8
  • Ligging 8
Anne Bella op 15 april 2012 plaats: Chicago, reisperiode: juni 2011

Chicago is een heerlijke stad. Wat je ook zoekt, je vindt het in Chicago! Het openbaar vervoer is overzichtelijk,goedkoop en veilig. Prachtige musea, parken om in te zitten of in te wandelen, varen op chicago river om zo de architectuur van de immense gebouwen te bekijken. Aan het Michigan Lake ligt de pier waar je je met of zonder kids geen moment hoeft te vervelen! Eten, drinken, vertier, winkeltjes... het is er allemaal! (alles op loopafstand van het centrum) Fiets huren, fietspaden langs het meer zijn heel mooi! Ook het strand aan het meer is aangenaam; alleen is het water best wel koud! In de zomer is het er meestal heel fijn weer, heerlijk warm; 't waait er wel vaak. Chicago wordt dan ook wel de windy city genoemd. Nergens kan je zo heerlijk winkelen als in Chicago!!! Nergens kun je zo lekker eten als in Chicago...zelfs vegetarisch!!! Ben er na 6 keer nog lang niet uitgekeken, m'n ticket voor dit jaar is weeral gekocht!!

  • Algemeen 8
  • Uitgaan 8
  • Cultuur 8
  • Restaurants 8
  • Bezienswaardigheden 8
  • Inwoners 8
  • Ligging 8

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Chicago

Lincoln Park Zoo (Chicago)

Lincoln Park Zoo
Lincoln Park Zoo

Lincoln Park Zoo is een van de oudste en tegelijkertijd een van de meest moderne dierentuinen van het land. Het park is het hele jaar geopend en de toegang is volledig gratis. De dierentuin werd opgericht in 1868. Er leven ongeveer 1.100 dieren bestaande uit 200 verschillende soorten zoals reptielen, gorilla`s en ijsberen. Lincoln Park Zoo is een van de vier dierentuinen in de omgeving van Chicago, de andere zijn Brookfield Zoo, Phillips Park en Cosley Zoos.

Navy Pier
Navy Pier

De kilometer lange pier aan de oever van Lake Michigan is meest bekende attractie van de stad Chicago. De pier werd gebouwd in 1914 en was bedoeld voor zowel de scheepvaart als voor entertainment. Je vindt er o.a. een groot reuzenrad, een IMAX theater en er zijn regelmatig tentoonstellingen of vuurwerkshows te bewonderen. Tijdens Halloween en rond de Kerst wordt de pier sfeervol aangekleed.

Six Flags Great America (Chicago)

Six Flags Great America
Six Flags Great America

Six Flags Great America is een groot attractiepark met meer dan 40 attracties waaronder 11 achtbanen en spectaculaire shows. Het is een van de meest populaire attractieparken in het midwesten van Amerika. Het park opende op 29 mei 1976 als Marriott's Great America. Six Flags kocht het park in 1984 en daarmee werd Six Flags Great America het zevende Six Flags park. Vandaag heeft het park 8 themagebieden, een 52.000 m² groot waterpark, 3 kinderzones en verschillende andere amusementsmogelijkheden.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Verenigde Staten bekijken.

Vervoer

O'Hare International Airport in Chicago is een van de grootste en drukste luchthavens ter wereld. Illinois telt maar liefst 30 stations die zijn aangesloten op het Amtrak treinnetwerk, Chicago heeft ook een station waar de Amtrak stopt.

Geschiedenis

Chicago werd in 1830 gesticht en kreeg in 1837 de stadstatus toegekend. In 1871 werd een groot deel van de stad verwoest door hevige branden. De wederopbouw van de stad profiteerde volop van de nieuwe technologie, zoals bijvoorbeeld de electriciteit, die het mogelijk maakte hoge gebouwen op te richten.

Vakantieverhalen / reisverslagen

Heb je interesse in een reis naar Chicago? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Chicago, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar Verenigde Staten? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen

1Bekijk onze reizen naar Chicago