Boston

Skyline Downtown Boston, Amerika
Skyline Downtown Boston, Amerika

Boston is de grootste stad en tevens hoofdstad van de Amerikaanse staat Massachusetts. De stad wordt gezien als officieuze hoofdstad van New England en is daarmee ook een van oudste steden van het land. Boston telt ongeveer 600.000 inwoners.

Heb je weinig kennis van Verenigde Staten? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Boston
Plaatsen in de buurt van Boston:

Ervaringen

Willem Paterik op 28 november 2018 plaats: Boston, reisperiode: september 2018

Boston is een mooie stad, doet Europees aan, wel prijzig zelfs voor een Nederlander.

 • Algemeen 8
 • Uitgaan 8
 • Restaurants 8
 • Bezienswaardigheden 8
 • Inwoners 8
 • Ligging 8
Stefan op 11 december 2012 plaats: Boston, reisperiode: juli 2012

Onze eerste stop op onze reis langs de Oostkust was gelijk een hit. In tegenstelling tot veel andere Amerikaanse steden heeft Boston een hele compact centrum. Dat maakt het, net zoals in veel Europese steden, mogelijk om in een korte tijd veel te zien. Als een van de oudste steden van de V.S. heeft het ook veel historische bezienswaardigheden. Rond Onafhankelijkheidsdag (4 juli) is er altijd veel te doen in de stad. Dingen die je moet zien als je in Boston bent zijn: -USS Constitution, een 19e eeuws fregat en bijbehorend museum -Harvard, prachtige universiteit en je kunt vaak een gratis tour meepikken waar een student je alle leuke verhalen over de universiteit verteld -Sam Adams Brewery, in de buitenwijken gelegen brouwerij waar je een gratis rondleiding en proeferij kunt krijgen

 • Algemeen 9
 • Uitgaan 7
 • Cultuur 8
 • Restaurants 8
 • Bezienswaardigheden 9
 • Inwoners 9
 • Ligging 9

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Boston

Freedom Trail Boston (Boston)

Freedom Trail Boston
Freedom Trail Boston

Freedom Trail is een vier kilometer lange looproute die je langs de belangrijkste historische bezienswaardigheden leidt. De route is onderdeel van het Boston National Historical Park, een beschermd gebied in de stad. De route is aangegeven door een rode lijn op de trottoirs. Op sommige plaatsen is de rode lijn uit baksteen gevormd. De route start op de Boston Common, het oudste publieke park in de Verenigde Staten.

John F. Kennedy Presidential Museum & Libary (Boston)

John F. Kennedy Presidential Museum & Libary
John F. Kennedy Presidential Museum & Libary

Het John F. Kennedy Presidential Museum & Libary in Boston vertelt alles over de voormalige president van de Verenigde Staten, John F. Kennedy, die geboren is in Boston. Er zijn een aantal vaste exposities maar ook de speciale tijdelijke tentoonstellingen zijn een bezoek waard. Leer in dit museum alles over de carrière van John F. Kennedy, de uitdagingen die hij zag, de beslissingen die hij maakte, en zijn toewijding aan het openbare leven.

Museum of Fine Arts (Boston)

Museum of Fine Arts
Museum of Fine Arts

Museum of Fine Arts is met meer dan 450.000 kunststukken en 1 miljoen bezoekers per jaar een van de grootste musea van de Verenigde Staten. Het museum werd op 4 februari 1870 opgericht om de groeiende verzameling van het Boston Athenæum in onder te brengen, uiteindelijk opende het museum zijn deuren op 4 juli 1876. De collectie is verdeeld in acht afdelingen: Amerikaanse kunst, Aziatische, Oceanische en Afrikaanse kunst, Europese kunst, gravures, tekeningen en foto's, hedendaagse kunst, muziekinstrumenten, Oudheden en textiel en mode.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Verenigde Staten bekijken.

Vervoer

Het Amtrak treinnetwerk heeft maar liefst vier stations verspreid over de regio's van Boston. Boston's Logan International Airport is het grootste vliegveld van de staat Michigan. Het is dan ook aan te raden om te reizen via deze luchthaven.

Geschiedenis

Boston wordt in jaar 1630 gesticht door kolonisten die de stad vernoemen naar hun plaats van herkomst: Boston, Engeland. Voor Amerikaanse begrippen is Boston dan ook een zeer oude stad, waar veel gebeurd is. Zo vonden de eerste veldslagen van de Amerikaanse Revolutie en de Onafhankelijkheidsoorlog in en rondom Boston plaats.

Vakantieverhalen / reisverslagen

Heb je interesse in een reis naar Boston? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Boston, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar Verenigde Staten? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen

Bekijk onze reizen naar Boston