Colorado

Mooi plaatje van Colorado
Mooi plaatje van Colorado

Colorado is een staat in de Verenigde Staten, gelegen in het midden van het land. In de staat wonen ongeveer 4,6 miljoen mensen. Colorado is Spaans voor ‘gekleurd’. ‘The Centennial State’ is de bijnaam van de staat.

De hoofdstad van Colorado is Denver. In deze stad wonen zo’n 500.000 inwoners. Denver is de hoofdstad van Colorado sinds 1876. De stad ligt aan de oostzijde van de Rocky Mountains. Het is van oorsprong dan ook een goudzoekers-stad.

Heb je weinig kennis van Verenigde Staten? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Colorado
Plaatsen in de buurt van Colorado (Verenigde Staten) :
 • Denver (93 km)
 • South Dakota (728 km)
 • Arizona (782 km)
 • Phoenix (848 km)
 • Las Vegas (911 km)
 • Texas (1002 km)
 • CaliforniŽ (1214 km)
 • Los Angeles (1259 km)
 • Illinois (1380 km)
 • Houston (1385 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Colorado

  Colorado Springs (Colorado)

  Colorado Springs
  Colorado Springs
  Kaart met locatie Colorado Springs

  Colorado Springs is de tweede stad van Colorado en is zeker een bezoek waard. De stad werd in 1871 gesticht en is uitgegroeid tot een prachtige en schilderachtige stad. Naast de historische elementen, zoals het kuuroord uit de Victoriaanse tijd, is het ook een metropool. De bevolking is zeer vriendelijk en bovendien ligt de stad in een prachtige omgeving. Een bekende bezienswaardigheid in Colorado Springs is de bergtop Pikes Peak. De Garden of the Gods ligt aan de voet van deze berg en heeft een prachtig en mysterieus landschap.

  Denver Museum of Nature and Science (Colorado)

  Denver Museum of Nature and Science
  Denver Museum of Nature and Science
  Kaart met locatie Denver Museum of Nature and Science

  Het Denver Museum of Nature and Science, met een planetarium, IMAX theater en verschillende tentoonstellingen is zeer interessant om te bezoeken. Het enorme gebouw bezit meer dan een miljoen voorwerpen met betrekking tot antropologie en historie. Ook is het museum een bron voor het wetenschapsonderwijs in de regio van de Rocky Mountain. Door middel van verschillende programma’s en activiteiten laat het museum de museumbezoekers meer weten over diverse onderwerpen met betrekking tot de natuur en wetenschap.

  Rocky Mountain National Park (Colorado)

  Rocky Mountain National Park
  Rocky Mountain National Park
  Kaart met locatie Rocky Mountain National Park

  In Rocky Mountain National Park kan je van de prachtige natuur genieten en talloze dieren zien. 
Het park ligt in het noorden van Colorado en heeft prachtige berggezichten, bossen, bergtoendra en gevarieerde klimaten. Bovendien is het park makkelijk te bereiken door de kampeerplaatsen en wandelroutes. De bronnen van de Colorado rivier zijn ook te vinden in het park. De hoogste berg is de Longs Peak, met een hoogte van 4.345 meter.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Verenigde Staten bekijken.

  Vervoer

  Colorado is een staat met verschillende vliegvelden. Een daarvan is het internationale vliegveld van Denver. Vanuit deze luchthaven vlieg je naar meer dan 130 bestemmingen over de hele wereld. Ook is er een zeer goed treinnetwerk, waardoor je naar verschillende bestemmingen als Fraser, Glenwood Springs en Granby kan reizen. Daarnaast hebben ze in Denver de zogenaamde SkyRide. Tevens zijn er verschillende bussen die rijden naar de vliegvelden. Het is natuurlijk ook mogelijk om een auto te huren en zo Colorado te verkennen.

  Geschiedenis

  Het gebied dat de staat Colorado vormt, wordt al meer dan 13.000 bewoond door inheemse indianenstammen. Enkele stammen zijn de Anasazi, de Ute, de Arapaho en de Cheyenne. Overblijfselen van deze bewoners zijn in het noorden van de staat ontdekt en dateren van 11.200 voor Christus. In de 17e eeuw werd vanuit Louisiana het gebied onder invloed van de Fransen gebracht. In 1858 werd er goud gevonden in het gebied, waardoor het inwonersaantal snel toenam. In 1876 werd Colorado officieel een staat.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Colorado