Colorado

Colorado is een staat in de Verenigde Staten, gelegen in het midden van het land. In de staat wonen ongeveer 4,6 miljoen mensen. Colorado is Spaans voor ‘gekleurd’. ‘The Centennial State’ is de bijnaam van de staat.

De hoofdstad van Colorado is Denver. In deze stad wonen zo’n 500.000 inwoners. Denver is de hoofdstad van Colorado sinds 1876. De stad ligt aan de oostzijde van de Rocky Mountains. Het is van oorsprong dan ook een goudzoekers-stad.

Heb je weinig kennis van Verenigde Staten? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Colorado
Plaatsen in de buurt van Colorado:

Ervaringen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Colorado

Colorado Springs (Colorado)

Colorado Springs
Colorado Springs

Colorado Springs is de tweede stad van Colorado en is zeker een bezoek waard. De stad werd in 1871 gesticht en is uitgegroeid tot een prachtige en schilderachtige stad. Naast de historische elementen, zoals het kuuroord uit de Victoriaanse tijd, is het ook een metropool. De bevolking is zeer vriendelijk en bovendien ligt de stad in een prachtige omgeving. Een bekende bezienswaardigheid in Colorado Springs is de bergtop Pikes Peak. De Garden of the Gods ligt aan de voet van deze berg en heeft een prachtig en mysterieus landschap.

Denver Museum of Nature and Science (Colorado)

Denver Museum of Nature and Science
Denver Museum of Nature and Science

Het Denver Museum of Nature and Science, met een planetarium, IMAX theater en verschillende tentoonstellingen is zeer interessant om te bezoeken. Het enorme gebouw bezit meer dan een miljoen voorwerpen met betrekking tot antropologie en historie. Ook is het museum een bron voor het wetenschapsonderwijs in de regio van de Rocky Mountain. Door middel van verschillende programma’s en activiteiten laat het museum de museumbezoekers meer weten over diverse onderwerpen met betrekking tot de natuur en wetenschap.

Rocky Mountain National Park (Colorado)

Rocky Mountain National Park
Rocky Mountain National Park

In Rocky Mountain National Park kan je van de prachtige natuur genieten en talloze dieren zien. 
Het park ligt in het noorden van Colorado en heeft prachtige berggezichten, bossen, bergtoendra en gevarieerde klimaten. Bovendien is het park makkelijk te bereiken door de kampeerplaatsen en wandelroutes. De bronnen van de Colorado rivier zijn ook te vinden in het park. De hoogste berg is de Longs Peak, met een hoogte van 4.345 meter.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Verenigde Staten bekijken.

Vervoer

Colorado is een staat met verschillende vliegvelden. Een daarvan is het internationale vliegveld van Denver. Vanuit deze luchthaven vlieg je naar meer dan 130 bestemmingen over de hele wereld. Ook is er een zeer goed treinnetwerk, waardoor je naar verschillende bestemmingen als Fraser, Glenwood Springs en Granby kan reizen. Daarnaast hebben ze in Denver de zogenaamde SkyRide. Tevens zijn er verschillende bussen die rijden naar de vliegvelden. Het is natuurlijk ook mogelijk om een auto te huren en zo Colorado te verkennen.

Geschiedenis

Het gebied dat de staat Colorado vormt, wordt al meer dan 13.000 bewoond door inheemse indianenstammen. Enkele stammen zijn de Anasazi, de Ute, de Arapaho en de Cheyenne. Overblijfselen van deze bewoners zijn in het noorden van de staat ontdekt en dateren van 11.200 voor Christus. In de 17e eeuw werd vanuit Louisiana het gebied onder invloed van de Fransen gebracht. In 1858 werd er goud gevonden in het gebied, waardoor het inwonersaantal snel toenam. In 1876 werd Colorado officieel een staat.

Heb je interesse in een reis naar Colorado? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Colorado, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar Verenigde Staten? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen

Bekijk onze reizen naar Colorado