Sankt Gallen

Historisch gebouw in Sankt Gallen
Historisch gebouw in Sankt Gallen

Sankt Gallen ligt in het oosten van Zwitserland. Sankt Gallen is de hoofdstad van het kanton met dezelfde naam. De stad heeft een mooi en middeleeuws centrum met veel herenhuizen met erkers en vakwerkhuizen. De stad staat bekend om zijn textielindustrie. Borduurwerk, katoen en linnen waren de voornaamste producten die de gilden tussen 1350 en 1900 maakten en verhandelden.

Heb je weinig kennis van Zwitserland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Sankt Gallen
Plaatsen in de buurt van Sankt Gallen (Zwitserland) :
 • Winterthur (49 km)
 • Schaffhausen (63 km)
 • Zürich (63 km)
 • Luzern (91 km)
 • Basel (135 km)
 • Bern (155 km)
 • Lugano (162 km)
 • Lausanne (231 km)
 • Genève (281 km)
 • Ervaringen

  op 14 augustus 2020 plaats: Sankt Gallen, reisperiode: augustus 2020

  Zwitserland is een prachtig land voor de natuurliefhebber. Je kan er erg mooie wandelingen maken en voor de adrenaline kun je met een step de berg af of bungeejumpen a la James Bond bij de dam.

  • Algemeen 8
  • Uitgaan 7
  • Cultuur 7
  • Restaurants 6
  • Bezienswaardigheden 9
  • Inwoners 8
  • Ligging 8
  op 9 augustus 2020 plaats: Sankt Gallen, reisperiode: juli 2020

  Zwitserland is een prachtig land met veel verschillende soorten natuur. Hierdoor is het geschikt voor prachtige wandelingen en activiteiten die ook aangeboden worden door NoSun. De campings hadden allemaal een prima ligging en waren niet te druk. Voor mij persoonlijk niet heel belangrijk, maar voor mijn reisgenoten wel, was dat er een zwembad aanwezig was op de campings. Zeker met de hoge temperaturen die we hebben gehad (30 graden) is dit wel lekker. Het eten in Zwitserland is niet goedkoop, maar je kan tijdens deze reis zelf de kosten hiervoor indelen. Wij zijn 3x uiteten gegaan en hebben verder zelf gekookt. Het eten en de ligging van de restaurants was hier prima geschikt voor. Zelf vond ik Locarno niet heel bijzonder, maar St. Gallen (waar je zelf voor kon kiezen om dit te bezoeken) was echt heel mooi! Dit zou zeker een toevoeging zijn voor de reis!

  • Algemeen 9
  • Uitgaan 8
  • Cultuur 8
  • Restaurants 8
  • Bezienswaardigheden 9
  • Inwoners 9
  • Ligging 9

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Sankt Gallen

  Abdij van Sankt Gallen (Sankt Gallen)

  Abdij van Sankt Gallen
  Abdij van Sankt Gallen
  Kaart met locatie Abdij van Sankt Gallen

  De Abdij van Sankt Gallen opende haar doren in 747. Deze mooie en historische abdij staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco en is prachtig om te bezoeken. Tot aan 1805 was de Abdij van Sankt Gallen een van de meest belangrijke kloosters van Europa. De bibliotheek van de abdij is erg indrukwekkend en tevens de grootste en oudste van de wereld. De kathedraal bij de abdij stamt uit 1766 en is ook leuk om te bezoeken. In de abdij liggen enkele graven van Sankt Gallen.

  Het St. Galler stichtsgebied (Sankt Gallen)

  Het St. Galler stichtsgebied
  Het St. Galler stichtsgebied
  Kaart met locatie Het St. Galler stichtsgebied

  Het St. Galler stichtsgebied is het symbool van de stad. De barokke kathedraal werd in 1983 samen met de bibliotheek en het archief op de lijst van het UNESCO-Werelderfgoed gezet. In het stichtsgebied hangt een historische sfeer. De stiftsbibliotheek bevat ongeveer 170.000 boeken, waarvan er 50.000 in de barokzaal zijn uitgestald. De kostbaarste bezitting van deze bibliotheek zijn de eeuwenoude handschriften, waarvan telkens een deel in de actuele tentoonstellingen te zien is.

  Het Textielmuseum (Sankt Gallen)

  Het Textielmuseum
  Het Textielmuseum
  Kaart met locatie Het Textielmuseum

  Het Textielmuseum geeft je een goed beeld van Sankt Gallen als centrum van de textielindustrie. Je ziet er verschillende tentoonstellingen met historisch kant, borduurwerk en stoffen maar ook met hedendaagse textielkunst. De collectie bestaat in totaal uit meer dan 30.000 stukken. Ook een aantal historische textielwerken als Egyptisch weefsel en borduurwerken uit de 14e eeuw zijn er te bezichtigen. Een groot deel van de textielverzameling van de familie Iklé is er te zien.

  Wildlife Park Peter en Paul (Sankt Gallen)

  Wildlife Park Peter en Paul
  Wildlife Park Peter en Paul
  Kaart met locatie Wildlife Park Peter en Paul

  Wildlife Park Peter en Paul is een mooi natuurpark, gelegen op de schilderachtige heuvel van Rotmonten. Het park ligt 780 meter boven de zeespiegel en is heerlijk om in elk seizoen te bezoeken. Je kunt wandelen door het Alpine landschap, met een mooi uitzicht over het Bodenmeer, Zuid-Duitsland, Thurgau en Aplstein. In het park worden onder andere elanden, herten, gemzen, steenbokken, marmotten, wilde zwijnen, lynxen en witte katten ondergebracht.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Zwitserland bekijken.

  Vervoer

  Sankt Gallen is gemakkelijk vanuit Nederland te bereiken met de auto. Ook is het mogelijk om met een georganiseerde (bus)reis te gaan. Het openbaar vervoer in de stad verloopt vooral via de bus. Ook is het natuurlijk mogelijk om een taxi te nemen.

  Geschiedenis

  Sankt Gallen is in 612 gesticht door de Ierse missiemonnik Gallus. In de 8e eeuw ontstond er rond de oude woonplek van Gallus een bedevaartsoord en een klooster. Toen er in de 9e eeuw een bibliotheek werd gevestigd, ontwikkelde de abdij zich tot een centrum voor kennis en cultuur. Toen is Sankt Gallen ontstaan.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Sankt Gallen