Winterthur

Winterthur, Zwitserland
Winterthur, Zwitserland

Winterthur ligt in het noorden van Zwitserland en is een gemeente en plaats in het Zwitserse kanton Zürich. De stad, met iets meer dan 100.000 inwoners, profileert zich vooral als cultuurstad. Er zijn veel kunstmusea en kunstgaleries en de stad kent een actieve muziek- en comedyscene. In de knusse, oude binnenstad van Winterthur kun je goed winkelen en daarna met een lekkere kop koffie op het terras uitrusten. Ook in de vele parken en tuinen die de stad rijk is kun je heerlijk bijkomen van alle kunstschatten die in de musea te zien zijn.

Heb je weinig kennis van Zwitserland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Winterthur
Plaatsen in de buurt van Winterthur (Zwitserland) :
 • Zürich (20 km)
 • Schaffhausen (23 km)
 • Sankt Gallen (49 km)
 • Luzern (59 km)
 • Basel (86 km)
 • Bern (115 km)
 • Lugano (167 km)
 • Lausanne (193 km)
 • Genève (244 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Winterthur

  De Stadtkirche (Winterthur)

  De Stadtkirche is een gotische parochiekerk, die op het terrein staat van een tombe uit de 8e eeuw. De kerk zelf dateert uit de 13e eeuw. De stadskerk is het kenmerk van de oude binnenstad van Winterthur en werd voor het eerst gedocumenteerd in 1180. In 1244 zorgde een stadsbrand ervoor dat de kerk opnieuw moest worden opgebouwd. Binnen in de kerk trekken vooral het prachtige orgel en de reusachtige wandschilderingen van Paul Zehnder de aandacht.

  Het Kunstmuseum (Winterthur)

  Het Kunstmuseum
  Het Kunstmuseum
  Kaart met locatie Het Kunstmuseum

  Het Kunstmuseum in Winterthur heeft een geweldige verzameling 19e en 20e eeuwse schilderijen. Er zijn o.a. werken van van Gogh, Monet en Picasso. In 1995 is het gebouw vernieuwd door de architecten Gigon en Guyer. Door deze verbouwing kan kunstvereniging Winterthur een deel van de collectie permanent tentoonstellen. Ook kun je meesterwerken van de Franse kunst uit de tijd van het impressionisme en het klassiek-moderne tijdperk aanschouwen.


  Imposante gebouwen (Winterthur)

  In de charmante oude binnenstad van Winterthur vind je verschillende imposante gebouwen. Grenzend aan het marktplein staan ouderwetse herenhuizen, de stadskerk, de bron van het vissersmeisje en de beroemde raadhuispassage voor bezienswaardigheden. Oskar Reinhart is een museum dat meer dan 500 schilderijen van kunstenaars met verschillende nationaliteiten uit de 18e tot de 20e eeuw tentoonstelt. Ook in de Villa Flora wordt moderne schilderkunst getoond en in het Museum Briner und Kern is vooral werk van Hollandse meesters uit de 17de eeuw te zien.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Zwitserland bekijken.

  Vervoer

  Het centrum is autovrij en prima lopend te verkennen. De luchthaven van Zürich ligt op ongeveer 20 km afstand en vlucht vanaf Amsterdam duurt ongeveer 1,5 uur. Zwitserland biedt een goed onderhouden wegennet en snelwegen. Het is makkelijk om met de auto door Zwitserland te reizen. De passages in de Alpen zijn makkelijk te rijden, maar let wel op de smallere, winderige bergwegen.

  Geschiedenis

  Winterthur werd in de middeleeuwen gesticht door de graven van Kyburg. In 1264 kreeg Winterthur stadsrechten. In de 19e eeuw was Winterthur een belangrijk economisch centrum, dankzij motoren-, locomotief- textielfabrieken.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Winterthur