Zürich

Zürich - Zwitserland
Zürich - Zwitserland

Zürich ligt in het noorden van Zwitserland aan de noordoever van de Zürichsee. Zürich is het internationale centrum van banken en industrie, de financiële hoofdstad en tevens de rijkste stad van Zwitserland. De rivier de Limmat deelt de stad in tweeën. De Quaibrücke, de Münsterbrücke en de Rathausbrücke verbinden de twee oude stadsdelen met elkaar. Zürich is de levendigste stad van Zwitserland en kent een actief cultureel leven.

Heb je weinig kennis van Zwitserland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Zürich
Plaatsen in de buurt van Zürich (Zwitserland) :
 • Winterthur (20 km)
 • Schaffhausen (36 km)
 • Luzern (41 km)
 • Sankt Gallen (63 km)
 • Basel (74 km)
 • Bern (96 km)
 • Lugano (156 km)
 • Lausanne (173 km)
 • Genève (224 km)
 • Ervaringen

  op 9 oktober 2014 plaats: Zürich, reisperiode: oktober 2014

  Super mooi veel uitzicht en veel bruggen.de mensen zijn er ook vriendelijk .En er zijn heel mooien huizen.Ik als kind vind het mooi.

  • Algemeen 10
  • Uitgaan 10
  • Cultuur 10
  • Restaurants 10
  • Bezienswaardigheden 9
  • Ligging 9

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Zürich

  Augustinerkirche (Zürich)

  Augustinerkirche
  Augustinerkirche
  Kaart met locatie Augustinerkirche

  De Augustinerkirche werd aan het eind van de 13e eeuw gebouwd voor een orde Augustijnermonniken en was een van de vijf hoofdkerken in het oude Zürich. Na bijna 300 jaar leeg te hebben gestaan werd in 1840 het interieur gerestaureerd en in 1847 werd de kerk overgenomen door rooms-katholieken. In 1950 is de kerk gerenoveerd naar de originele structuur. Het gebouw is tegenwoordig een van de drie middeleeuwse kerken in het Lindenhof district van Zürich.


  De Grossmünster (Zürich)

  De Grossmünster
  De Grossmünster
  Kaart met locatie De Grossmünster

  De Grossmünster is sinds 1100 het symbool van Zürich. De van oorsprong Romaanse kerk was in de 16e eeuw het middelpunt van de Reformatie. De kerk staat in de oude binnenstad van Zürich
  en in 1781 tot 1787 zijn de Neogotische torenspitsen aan de kerk toegevoegd, naar ontwerp van Johann Caspar Vogeli en Johannes Haggenmille. De Karelstoren is een van de twee torens, deze is bereikbaar door 187 treden omhoog te klimmen. Vanaf dit punt heb je een schilderachtig uitzicht over de daken van de stad, tot aan de toppen van de Alpen.

  Het Kunsthaus (Zürich)

  Het Kunsthaus
  Het Kunsthaus
  Kaart met locatie Het Kunsthaus

  Het Kunsthaus bezit belangrijke kunstwerken. Deze kunstwerken variëren van middeleeuwse religieuze schilderijen tot werken van oude Hollandse meesters. Ook wereldberoemde werken van Picasso, Chagall en Monet ontbreken niet. Hiermee is het een van de bekendste Zwitserse musea. Het Kunsthaus stamt uit 1787, de aanleiding was een ontmoeting tussen een aantal kunstliefhebbers en kunstenaars. Op dit moment bevat de collectie ook nog kunstwerken van Munch en beroemde expressionisten.


  Schweizerisches Landesmuseum (Zürich)

  Schweizerisches Landesmuseum
  Schweizerisches Landesmuseum
  Kaart met locatie Schweizerisches Landesmuseum

  In het Schweizerisches Landesmuseum (het Zwitserse Nationale Museum) kun je een collectie historische en culturele voorwerpen van Zwitserland bekijken. De huidige voorstelling omvat ruim een miljoen voorwerpen van de prehistorie tot de 21e eeuw, die cultuurhistorisch relevant zijn. Enkele voorbeelden zijn de wielen die tot de -naar men weet- oudste exemplaren behoren. Het gebouw werd in 1898 ingewijd en het kreeg de vorm van een Frans renaissanceslot met verschillende bouwstijlen.


  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Zwitserland bekijken.

  Vervoer

  De luchthaven van Zürich ligt op 11 km ten noorden van het stadscentrum.

  Geschiedenis

  Rond de 1e eeuw v. Chr. lag er al een Keltische nederzetting op de Lindenhof. De heuvel Lindenhof is nu het hart van de stad. In 1351 sloot de stad zich aan bij de Zwitserse federatie. Vanaf de 19e eeuw groeide de stad uit tot het economische en financiële centrum van Zwitserland.

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Zürich