FAIR Travel

Url: https://www.fairtravel.nl/
Aangesloten bij: SGR / Calamiteitenfonds
Type reizen: rondreizen

Logo van FAIR Travel

FAIR Travel is in 1990 opgericht door Miriam van der Gugten. Door haar eigen enthousiasme voor reizen is ze terechtgekomen bij een kleinschalige reisorganisatie. Ze heeft daar jaren gewerkt als reisleidster en verbleef regelmatig maandenlang in Azië. Toen de organisatie samenging met een grote reisorganisatie is Miriam voor zichzelf begonnen. Ze wilde aandacht blijven geven aan reizigers en hun wensen. Inmiddels werkt Miriam al bijna 30 jaar voor zichzelf en streeft ze dit doel nog steeds na.

FAIR in FAIR Travel staat voor 'fair omgaan met mensen, met de klanten en met de mensen in de landen die ze bezoeken'. Zo zoekt Miriam kleine hotels uit en betaalt ze er eerlijke prijzen voor. Ook voor het vervoer en regelwerk geeft FAIR Travel er de voorkeur aan om de lokale bevolking mee te laten profiteren en ook hen inkomsten te laten genereren.

De reizigers krijgen een beeld van het alledaagse leven in het land. Om dat te bereiken wordt de route niet te vol gepland en wordt hier en daar een nacht extra overnacht. Je verblijft tijdens je reis met FAIR Travel niet alleen op toeristische plekken, maar ook regelmatig in dorpjes en minder bekende plaatsen. Het aanbod van FAIR Travel bestaat uit o.a. rootsreizen naar China, eilandhoppen, wandelen en rondtrekken op Kaapverdië en reizen naar India, Nepal, Tibet, Egypte, Ethiopië, Madagaskar, Marokko, Turkije en Brazilië. Miriam bezoekt de meeste bestemmingen eens in de een tot drie jaar of ze is er minimaal een keer geweest. Ook heeft ze leuke contacten met Nederlanders die ter plaatse wonen.

Het kantoor van FAIR Travel bevindt zich in Wageningen en is op afspraak geopend voor bezoek. Ze zijn aangesloten bij de SGR en het Calamiteitenfonds.

AsiaDirect
9,3
op basis van 81 reviews
Lees meer
PANGEA Travel
9,3
op basis van 268 reviews

2 consumenten awards

PANGEA Travel won in 2021 de Reisgraag award
Lees meer
Unico Travel
9,1
op basis van 76 reviews
Lees meer
op 6 juni 2018 bestemming: China, reisperiode: mei 2018

Net terug van 3 weken China.
Verschillende plekken bezocht: Beijing, Shanghai, Dongguan, Guangzhou en Yangshou.
Geweldige reis gehad!!!
Mede door datgene wat Fair Travel voor ons geregeld had, een onvergetelijke ervaring: goede gidsen, prima taxi's, diverse treinreizen en een aantal excursies.

Het betrof in ons geval een adoptie (roots-) reis en ook het bezoek aan het kindertehuis was goed geregeld door Fair Travel.

Bij vragen of onduidelijkheden konden we deze 3 weken terugvallen op Chinese gidsen die we konden bellen met het telefoontje (met Chinese sim-kaart) wat we in bruikleen hadden van Fair Travel.

Er was veel ruimte voor overleg en ook voor eigen inbreng.

Ook al contact gehad met Karst en Paulien die het China- deel van Fair Travel zullen overnemen. Ook met hen prettig contact gehad en goede adviezen gekregen.

Kortom: zťťr tevreden!

  • Algemeen 10
op 31 januari 2018 bestemming: India / madhya pradesh, reisperiode: januari 2018

Een reis zoals we die voor ogen hadden en die geheel aan onze verwachtingen voldeed, met dank aan Miriam van Fair TraveL en Mr Ghopal Rai van Rai Travels

  • Algemeen 10
op 2 november 2015 bestemming: EthiopiŽ / Omo Vallei, reisperiode: januari 2015

Het was echt een geweldige reis! ik heb nog nooit eerder een reis gemaakt waarin ik een dagje doorbracht met de lokale bevolking. Dit was puur genieten

  • Algemeen 9
op 1 november 2015 bestemming: KaapverdiŽ / Santo Ant„o, reisperiode: juni 2015

Prima geregeld allemaal. 2 weken fijne vakantie gehad. Prachtige, soms pittige tochten over het eiland Sao Antao.

  • Algemeen 9
op 23 oktober 2015 bestemming: KaapverdiŽ, reisperiode: februari 2015

Prachtige reis gehad, goed geboekt mooie plekje

  • Algemeen 8
op 22 oktober 2015 bestemming: KaapverdiŽ / Santo Ant„o, reisperiode: september 2015

Prima georganiseerde reis. Op maat gemaakt noor onze wensen.

  • Algemeen 8
op 21 oktober 2015 bestemming: KaapverdiŽ, reisperiode: januari 2015

We hebben een prachtige rondreis gemaakt over de Kaapverdische eilanden. Aangekomen op Sal en genoten van de warmte en het heerlijke strand; daarna met een lokale vlucht op Mindelo aangekomen in de avond en genoten van een smakelijke maaltijd met live muziek. De volgende ochtend pe ferry doorgereisd naar San Antao. Een paradijselijk eiland met fantastische wandelroutes. Dankzij Fair Travel werd onze bagage keurig op de volgende bestemming gebracht en konden wij unieke wandelingen maken over bananenplantages en over de kuststrook. Een echte aanrader!

  • Algemeen 9
op 21 oktober 2015 bestemming: KaapverdiŽ, reisperiode: oktober 2014

We hebben een wandelvakantie samen laten stellen en hebben daarbij verschillende eilanden aangedaan (5). Al het vervoer en accomodaties waren prima verzorgd en de feedback van de lokale organisaties was erg goed. Met name complimenten voor de organisatie op Fogo, waar wij een vulkaanuitbarsting hebben meegemaakt en hebben moeten evacueren. Dit is/werd super geregeld.

  • Algemeen 9
op 21 oktober 2015 bestemming: KaapverdiŽ / Santiago, Fogo en Brava, reisperiode: september 2015

Er wordt mee gedacht over de wensen die je hebt om een passende vakantie aan te bieden. Als er veranderingen tijdens de reis zijn krijgen de mensen van de accommodatie waar je op dat moment verblijft altijd bericht. Reis wordt dan aangepast op de best mogelijke manier. TOP organisatie!

  • Algemeen 10