Schrijf een ervaring over FAIR Travel en maak kans op mooie prijzen!

FAIR Travel

Url: https://www.fairtravel.nl/
Aangesloten bij: SGR / Calamiteitenfonds
Type reizen: rondreizen

Logo van FAIR Travel

FAIR Travel is in 1990 opgericht door Miriam van der Gugten. Door haar eigen enthousiasme voor reizen is ze terechtgekomen bij een kleinschalige reisorganisatie. Ze heeft daar jaren gewerkt als reisleidster en verbleef regelmatig maandenlang in Azië. Toen de organisatie samenging met een grote reisorganisatie is Miriam voor zichzelf begonnen. Ze wilde aandacht blijven geven aan reizigers en hun wensen. Inmiddels werkt Miriam al bijna 30 jaar voor zichzelf en streeft ze dit doel nog steeds na.

FAIR in FAIR Travel staat voor 'fair omgaan met mensen, met de klanten en met de mensen in de landen die ze bezoeken'. Zo zoekt Miriam kleine hotels uit en betaalt ze er eerlijke prijzen voor. Ook voor het vervoer en regelwerk geeft FAIR Travel er de voorkeur aan om de lokale bevolking mee te laten profiteren en ook hen inkomsten te laten genereren.

De reizigers krijgen een beeld van het alledaagse leven in het land. Om dat te bereiken wordt de route niet te vol gepland en wordt hier en daar een nacht extra overnacht. Je verblijft tijdens je reis met FAIR Travel niet alleen op toeristische plekken, maar ook regelmatig in dorpjes en minder bekende plaatsen. Het aanbod van FAIR Travel bestaat uit o.a. rootsreizen naar China, eilandhoppen, wandelen en rondtrekken op Kaapverdië en reizen naar India, Nepal, Tibet, Egypte, Ethiopië, Madagaskar, Marokko, Turkije en Brazilië. Miriam bezoekt de meeste bestemmingen eens in de een tot drie jaar of ze is er minimaal een keer geweest. Ook heeft ze leuke contacten met Nederlanders die ter plaatse wonen.

Het kantoor van FAIR Travel bevindt zich in Wageningen en is op afspraak geopend voor bezoek. Ze zijn aangesloten bij de SGR en het Calamiteitenfonds.

Namasté Reizen
9,4
op basis van 17 reviews
Lees meer
AsiaDirect
9,3
op basis van 79 reviews
Lees meer
PANGEA Travel
9,3
op basis van 265 reviews

1 consumenten award

PANGEA Travel won in 2015 de Reisgraag award
Lees meer
op 6 juni 2018 bestemming: China, reisperiode: mei 2018

Net terug van 3 weken China.
Verschillende plekken bezocht: Beijing, Shanghai, Dongguan, Guangzhou en Yangshou.
Geweldige reis gehad!!!
Mede door datgene wat Fair Travel voor ons geregeld had, een onvergetelijke ervaring: goede gidsen, prima taxi's, diverse treinreizen en een aantal excursies.

Het betrof in ons geval een adoptie (roots-) reis en ook het bezoek aan het kindertehuis was goed geregeld door Fair Travel.

Bij vragen of onduidelijkheden konden we deze 3 weken terugvallen op Chinese gidsen die we konden bellen met het telefoontje (met Chinese sim-kaart) wat we in bruikleen hadden van Fair Travel.

Er was veel ruimte voor overleg en ook voor eigen inbreng.

Ook al contact gehad met Karst en Paulien die het China- deel van Fair Travel zullen overnemen. Ook met hen prettig contact gehad en goede adviezen gekregen.

Kortom: zéér tevreden!

  • Algemeen 10
op 31 januari 2018 bestemming: India / madhya pradesh, reisperiode: januari 2018

Een reis zoals we die voor ogen hadden en die geheel aan onze verwachtingen voldeed, met dank aan Miriam van Fair TraveL en Mr Ghopal Rai van Rai Travels

  • Algemeen 10
op 2 november 2015 bestemming: Ethiopië / Omo Vallei, reisperiode: januari 2015

Het was echt een geweldige reis! ik heb nog nooit eerder een reis gemaakt waarin ik een dagje doorbracht met de lokale bevolking. Dit was puur genieten

  • Algemeen 9

Meer ervaringen