Ervaringen KLM

Pagina 1 van 3 met 268 resultaten

op 1 september 2021 bestemming: Panama, reisperiode: augustus 2021

Het betreft geen reis maar een booking die is misgelopen bij KLM.
Ik heb een vlucht geboekt en betaald bij KLM. Ik heb een reservatiecode gekregen maar ze hebben geen ticket gezonden. Zogezegd een technische fout. Nu wordt er een refund aangevraagd voor een foute bookingscode. De client betaalt de fouten van KLM. Afschuwelijke service. Je krijgt nooit iemand aan de lijn. ... Lees meer

  • Algemeen 1
op 16 juli 2021 bestemming: Verenigde Staten / New York, reisperiode: maart 2019

Door Corona reis geannuleerd. Dat is begrijpelijk. Dat Vliegtickets.nl het geld niet restitueert is asociaal. Vliegtickets.nl is onbereikbaar. Ze weigeren om klanten te woord te staan. Volstrekt waardeloos en onbetrouwbaar. ... Lees meer

  • Algemeen 1




op 23 juni 2021 bestemming: Portugal / Porto, reisperiode: mei 2020

Vlucht door klm geannuleerd op 9 april 2020 vanwege Corona. Voucher gekregen en om een refund gevraagd. Na meer dan 3 maanden nog geen enkele reactie, en KLM houdt zich onbereikbaar. Ze houden zo lang mogelijk zoveel mogelijk geld vast van trouwe klanten, ondanks overheidssteun. Schandalig!! ... Lees meer

  • Algemeen 1
op 3 december 2020 bestemming: Suriname / Paramaribo, reisperiode: november 2020

Hele slechte service en behandeling
Wij zijn geweigerd op de vlucht naar Paramaribo op 20/11/2020 de vlucht was overboekt .
Ticket was afgegeven koffers ingecheckt en met speciale assistentie op weg naar de gate. Daar aangekomen was de vlucht overboekt en werd ik geweigerd met allerlei absurde redenen daar ik alle toestemmingen van het minesterie. Visum.COVID test negatief en bevestiging van bewakingsbedrijf ivm toestemming thuis quarantaine endaarbij behorende betaling bewijs
En word je als 78 jarige gepensioneerde
Vrouw achteloos aan de kant gezet
Omdat je jezelf niet kan verdedigen
En zonder enige vorm van vergoeding
Geweigerd, koffers weer uitgeladen en op straat op de openbare weg gezet .
Schandalig hoe KLM omgaat met zijn cliënten. Alle stukken werden bij het inchecken gecondoleerd en in orde gevonden.
Ondanks onze klacht hebben wij tot op heden niets gehoord van de klm .
Schandalig gewoon en je staat hulpeloos

  • Algemeen 1
op 19 november 2020 bestemming: Thailand / Cha-Am, reisperiode: juni 2019

In april werd mijn vlucht geannuleerd door KLM deze zou gaan op 1 juni .Een verzoek gedaan voor teruggaaf.
Dit werd geweigerd. Eind april een verzoek voor voucher gedaan en toen het mogelijk was om refunds te doen heb ik dit gedaan.
Deze werd in augustus afgewezen omdat ik al een voucher of ticket had. Nooit gekregen en via chat Whatsapp gevraagd waar die dan was.? Nooit een antwoord gekregen.
Er is toen weer een aanvraag gedaan met de mededeling van dat het 3 maanden zou duren. 2 weken weer een chat verstuurd ......ja ze gingen het weer doorsturen , vandaag maar weer eens een bericht gestuurd.
Om er moedeloos van te worden.

  • Algemeen 1
op 10 november 2020 bestemming: , reisperiode: mei 2020

Reis vanwege corona geannuleerd. heb 15 vouchers ontvangen voor 1 reis. dit ging natuurlijk niet goed met opnieuw boeken. veel geld onterecht bij moeten betalen, probeer dat nu terug te krijgen maar klm laat niets van zich horen.

  • Algemeen 1
op 5 november 2020 bestemming: India / Delhi, reisperiode: april 2020

Op 1 november 2020 geld teruggevraagd voor de voucher die wie hadden ontvangen voor onze geannuleerde vlucht in april.
Vandaag al het geld op onze rekening!
Super!

  • Algemeen 10
op 30 oktober 2020 bestemming: Namibië, reisperiode: mei 2020

Op 17 juni jl. een credit / geld teruggave aangevraagd voor deze door COVID geannuleerde vlucht, vandaag de dag - 4 1/2 maand later - heb ik de ruim 800 euro nog steeds niet terug!!

  • Algemeen 1
op 13 oktober 2020 bestemming: Indonesië / Denpasar, reisperiode: juni 2019

In maart is onze vlucht geannuleerd naar Bali, toen moesten we verplicht een voucher. Hierna konden we EINDELIJK ons geld terug vragen en nu wachten we dus NOG STEEDS op ons geld..... het is gewoon 7 maanden geleden. Mijn zus heeft haar geld al lang terug van Emirates. NOOIT MEER MET KLM DUS. Wat doen jullie eigenlijk met ons geld???? Kunnen jullie daar nog wat rente over vangen??

  • Algemeen 1
op 4 oktober 2020 bestemming: Japan / Tokyo, reisperiode: juli 2020

20 mei een voucher aangevraagd voor de vlucht. Vlucht is daarna ook door KLM geannuleerd. Voucher nog steeds niet binnen! Al meerdere pogingen gedaan KLM te bereiken.

  • Algemeen 1
op 25 september 2020 bestemming: Sint-Maarten, reisperiode: juni 2020

Vlucht is geannuleerd ivm corona. Verzocht om geld terug, dit was niet mogelijk, alleen een voucher. Op 12 juni 2020 verzoek ingediend om de voucher om te zetten in geld (restitutieaanvraag). Tot op heden het bedrag niet ontvangen. Slechte service en communicatie.

  • Algemeen 1
op 8 september 2020 bestemming: Hongarije / budapest, reisperiode: september 2020

Hongarije gesloten wegens covid, heenreis niet mogelijk, dus terugreis met klm ook niet.
op geen enkele manier contact mogelijk
vlieg NOOIT meer met KLM,verspilling van belastinggeld,zouden er meer moeten doen!

  • Algemeen 1
op 30 augustus 2020 bestemming: Ierland / Cork, reisperiode: juli 2020

KLM heeft vanwege COVID onze vlucht geannuleerd. Teruggave wordt om meerdere redenen onmogelijk gemaakt. Eerst geven ze aan dat wij de onjuiste gegevens hebben ingevuld wat pertinent niet klopt en daarna kom ik steeds in een ‘loop’ terecht. Ik blijf doorgaan met mijn eis van teruggave, maar zal NOOIT meer met de KLM vliegen.

  • Algemeen 1
op 28 augustus 2020 bestemming: Spanje / Valencia, reisperiode: april 2020

Klm heeft mijn vlucht geannuleerd, ik wacht al ruim 5 maanden op mijn geld

  • Algemeen 1
op 25 augustus 2020 bestemming: Curaçao, reisperiode: mei 2020

Reis is geannuleerd. En wacht nu op ons geld bellen helpt niet wat Koninklijk Maar niet heus. Geen goed word voor over

  • Algemeen 1
op 24 augustus 2020 bestemming: Verenigde Staten / NY, reisperiode: oktober 2020

Reis er is geen reis,
De KLM vliegt gewoon naar NY, maar als je daar aankomt moet je verplicht 2 weken in quarantine.
En als je terug komt ook weer dus voor een week ben je 5 weken kwijt.
en je geld foetsie KLM geeft aan we vliegen toch wat een bedrijf,
list en bedrog en de regering doet hier ook gewoon aan mee.
jongens bedankt.
En na een telefonisch gesprek eindelijk na een uur te pakken.
U krijgt geen geld terug en ook geen waardebon.
U kan wel de vlucht annuleren en dan binnen een aantal maanden een nieuwe vlucht boeken.
Oke Krijg ik dan een mail van u (KLM) van wat we hebben besproken?
Neee dat krijgt u niet, we hebben het nu toch via de telefoon gedaan..
Sorry ik ga er al van uit dat ik alles kwijt bent.
BEDANKT KLM.............................................................
Dit zijn geen manieren om zaken te doen.
Voor alle andere mensen SC6

  • Algemeen 1
op 22 augustus 2020 bestemming: Thailand / Bangkok, reisperiode: februari 2020

Bij het opstijgen vielen de zuurstofmaskers eruit. Wij moesten toen verplaatsen naar een plek zonder extra beenruimte. Het personeel heeft direct de gegevens opgenomen voor terugbetaling. Bij thuiskomst al een mail van klm met sorry het geld gaan we terugstorten. Maar helaas 7 maanden later en een aantal mails blijft het stil bij KLM. Dat wordt in de toekomst weer de emiraten die doen daar niet zo lang over.

  • Algemeen 1
op 21 augustus 2020 bestemming: Nederland / a dam, reisperiode: september 2020

Klm is ten gronde dit bedrijf maak t nu misbruik van de burgers geen communicatie wel betalen geen reis omboeken ivm corona or what else wat ze verzinnen nee klm is niets meer niets wat de naam klm nog waardig is . ze proberen geld uit je zakken te kloppen door reizen om te boeken voor hogere prijzen en ze krijgen al zoveel overheidssteun whats app is gewoonweg waardeloos bellen gaat niet niks werkt geen goed woord meer voor KLM .

  • Algemeen 1
op 19 augustus 2020 bestemming: Bonaire / Kralendijk, reisperiode: maart 2020

Ik had 2 tickets naar Bonaire geboekt op 31 maart dat is niet doorgegaan omdat de vluchten niet door gingen ik moest genoegen nemen met een voucher wat ik niet wilde ik vroeg mijn geld terug €1416,00 maar dat ging niet. Ik probeer al maanden in contact te komen met KLM maar tot nu toe niet gelukt. Ik vind het schandalig van onze nationale trots al het geld van de tickets opstrijken en dan ook nog een hoop geld van de regering en de klanten in de kou laten staan. De mensen zouden niet meer met KLM moeten vliegen.

  • Algemeen 1
op 18 augustus 2020 bestemming: Verenigde Staten / New York, reisperiode: april 2020

Reis geannuleerd ivm Corona. Ik heb een voorkeur aangegeven om mijn geld terug te ontvangen. Dit was niet mogelijk en dus kreeg ik vouchers. Na een rechterlijke uitspraak dat de KLM verplicht is geld terug te betalen, opnieuw een verzoek ingediend. Kreeg als reactie dat dit 8 weken zou duren. Na 8 weken contact opgenomen en het bericht gekregen dat er nog NIETS met mijn aanvraag is gedaan.
Wel overheidssteun ontvangen maar geen diensten richting klanten. Wanneer gaat de overheid de KLM verplichten klanten tegemoet te komen en verplichten de bedragen terug te betalen? Moeten wij nu allemaal naar de rechter stappen? Dat schijnt de enige manier te zijn zoals is aangegeven in het radioprogramma van Dionne Stax. Het is een schande! Vanaf maart ontvangt iedereen hetzelfde antwoord : het is druk! Nog even en dan wil niemand meer met de KLM vliegen!

  • Algemeen 1
op 13 augustus 2020 bestemming: Rusland / Moskou, reisperiode: augustus 2019

4 keer ticket geboekt en vlucht 4 keer geannuleerd. Telefonisch contact gezocht maar KLM neemt niet op.
Wat mij betreft 3,4 miljard staatssteun direct intrekken. Voor mij nooit meer KLM! 0 punten.

  • Algemeen 1
op 11 augustus 2020 bestemming: Verenigde Staten / Miami, reisperiode: april 2020

Vlucht geannuleerd door corona. nog geen geld terug. dit kan nog maanden duren geeft klm aan. laatste keer geboekt, nooit meer

  • Algemeen 1
op 10 augustus 2020 bestemming: Verenigde Staten / New York, reisperiode: mei 2020

Ik heb voor Corona 2 tickets naar NY USA geboekt bij KLM. Op datum vlucht (4 mei) was een inreisverbod voor ingezetenen Schengenlanden van kracht. Toegang tot USA werd dus geweigerd. KLM heeft alle vluchten naar New York geannuleerd, met uitzondering van onze vlucht. Vlucht ging door omdat USA ingezetenen alsnog terug zouden kunnen. Onze tickets zijn niet door KLM geannuleerd. KLM liet overigens in het geheel niets van zich horen, behalve het bericht op de dag voor de reis dat wij konden inchecken (ondanks het inreisverbod). Wij hebben uit armoede zelf op 3 mei de vlucht maar geannuleerd en om restitutie gevraagd. KLM reageert niet en zegt, ondanks ons protest, vouchers uit te gaan geven.

Na 90 dagen nog niets vernomen. Per SMS opheldering gevraagd. Na ruim een week antwoord: "Restitutie verzoek afgewezen"
KLM argumentatie: "wij hebben vlucht niet gecanceld". M.a.w. ondanks dat passagiers niet tot de USA worden toegelaten, vindt de KLM het niet redelijk om een reis te annuleren.

Het bericht van KLM:
"Verder willen we je informeren dat indien wij restitutie voor je gaan aanvragen, deze afgekeurd wordt. Dit omdat de vluchten niet geannuleerd waren. Ook wanneer er een inreisverbod in Amerika geldt, kan het nog steeds zo zijn dat de vluchten nog steeds worden uitgevoerd. Dit omdat de lokale bevolking wel toegang heeft tot Amerika en er eventueel ook passagiers zijn welke wegens hun werk toegelaten worden. Of voor het vervoeren van medische hulpmiddelen en andere vracht."

Inmiddels vouchers ontvangen, die niet inwisselbaar zijn en slechts tot mei 2020 geldig zijn. Niet gebruikt = geld kwijt.

En wij maar denken dat de "K" in KLM voor Koninklijke staat. Dat blijkt een dure vergissing...

Waarom ik het cijfer 1 geef aan KLM? Het cijfer 0 behoort niet tot de keuzemogelijkheden.

  • Algemeen 1
op 10 augustus 2020 bestemming: Indonesië / Jakarta, reisperiode: juni 2019

Ik was 3 uur van te voren aanwezig. Controles duurde belachelijk lang (ongeveer 4 uur) terwijl veel balie en check in dicht waren. Veel mensen om mij heen zaten te huilen omdat ze allemaal hun vluchten misten. Daarnaast kreeg ik geen geld terug ookal was ik 3 uur van te voren aanwezig

  • Algemeen 1
op 26 juli 2020 bestemming: Thailand / Bangkok, reisperiode: mei 2020

Geachte medewerker KLM,

Via de e-mail heb ik bericht ontvangen over de teruggave van mijn vliegticket naar Bangkok.
Met dit bedrag ga ik niet akkoord, ik ontvang 525,00 minder dan ik betaald heb. Ik heb een totaalbedrag van 821,46 overgemaakt, waarvan 44,80 travel insurance policy. Jullie teruggave op dit bedrag is 251,66. Het volledig totaal bedrag 776,66 terug storten, anders neem ik verdere stappen.

  • Algemeen 1
op 25 juli 2020 bestemming: Griekenland / Athene, reisperiode: juli 2020

Blij dat we toch met KLM op vakantie konden naar Griekenland. Wel erg slecht dat ik al ruim 3 weken bezig ben om een dubbele blokkade op mijn creditcard op te heffen. Zou toch een een eenvoudige administratieve handeling moeten zijn. What’s app ‘service team’ verwees me eerst ten onrechte naar mijn CC maatschappij. Had daarna aan dat een weekje wachten vast zou helpen en toen dat ik maar moest bellen omdat ze me via WA niet konden helpen. Na ruim 30 minuten in wacht geholpen door call center die verrast aangaf dat ik gelijk had en er inderdaad ten onrechte een ‘double block’ op mijn credit card was geplaatst en dat het belachelijk was dat dat al ruim 3 weken duurde. Zij zou er persoonlijk achteraan gaan bij haar collega’s van de administratie...Maar nog steeds geen resultaat. Tickets zijn op 1 juli afgeschreven maar reservering blijft gewoon staan.

  • Algemeen 5
op 23 juli 2020 bestemming: Canada / Vancouver, reisperiode: juli 2020

De vlucht is door KLM geannuleerd ivm coronavirus. Maar ik heb mijn geld nog niet terug ruim 5000,- euro!!! Op de vraag wanneer ik het tegemoet kan zien krijg ik geen antwoord. SLECHTE communicatie

  • Algemeen 1
op 20 juli 2020 bestemming: Zuid-Afrika / Johannesburg, reisperiode: maart 2020

I v m leeftijd zelf geannuleerd uit voorzorg wegens corona.
zelf geannuleerd dus alleen tickets belasting terug
na 5 weken ticket refund van klm, maar wegens een foutje van klm alleen mijn refund gekregen en niet van partner nu wachten we sedert 3 april op de rest. nu is het bedrag niet groot, 2x euro 50,maar zonder refund bewijs kunnen wij niet bij de verzekering claimen, en dat is met euro 3500 wel een groot bedrag.we zullen best nog wel eens vliegen, maar dan nooit meer met onze nationale zogenaamde trots

  • Algemeen 1
op 13 juli 2020 bestemming: Curaçao, reisperiode: juni 2020

KLM weigert restitutie te geven. Ze verwijzen telkens door naar Budgetair, terwijl zij degenen zijn die het geld moeten terugbetalen. Walgelijke manier van zaken doen en nooit meer KLM voor mij!

  • Algemeen 1
op 6 juli 2020 bestemming: Nederland / Amsterdam, reisperiode: juni 2020

Ik had een tickit geboekt voor 12 juni die werd geanuleerd en verzet zonder vragen naar 5 juli van af dit moment is mijn reis al 8 keer verandert .
Nu zou ik vliegen 8 juli
Het is om dat ik in de app kijk hoelaat we vliegen .
Anders had ik er niet achter gekomen dat ook deze weer was geanuleerd
Tot nu toe 6 juli niks meer vernomen van ze .
Ook had ik gevraagt in juni over teruggave geld zodat ik bij een andere maatschapij kan boeken .
En dan wordt het stil bij ze .
Nooit verwacht van klm wat een slechte service .

  • Algemeen 1
op 28 juni 2020 bestemming: Indonesië / Bali, reisperiode: april 2020

Mijn vriendin is van Indonesie en kwam 3 weken op vakantie hier in Nederland. Ze had een ticket om 8 april terug te vliegen naar Bali. Voor repatriering moet ze terug vanwegen haar werk en kinderen. Na 3 maanden mailen en bellen met KLM hebben ze 6x een ander ticket aangeboden en weer 6x gecanceld. Nu 3 maanden later zit ze nog steeds in Nederland, haar visum is verlopen en verzekering is verlopen. 6x corona test gedaan voor de vlucht enz.....kosten lopen op. Nu heb ik zelf een aanbod gedaan dat Garuda 3x per week op Bali vliegt. Dit hebben ze 3 dagen geleden geboekt en vandaag weer gecanceld. Gisteren corona test gedaan voor deze vlucht. En zo gaat het maar door. Ze verliest haar baan in Bali en haar 2 kinderen zijn al 3 maanden aan het wachten. Ik heb alles geprobeerd, Ambassade, buitenlandse zaken enz gebeld. En van Limburg naar Schiphol gereden om een ticket te regelen. Er zijn vluchten genoeg naar Bali maar KLM wil niet meehelpen...........

  • Algemeen 1
op 18 juni 2020 bestemming: Frankrijk / Bordeaux, reisperiode: mei 2020

Na maanden berichten sturen naar de KLM voor een restitutie voor 2 geannuleerde vluchten. Meerdere keren genegeerd, dagen gewacht om een standaard kopie paste reactie te krijgen en nog steeds niet terugbetaald wat volgens zowel consumentenrecht als eu recht zou moeten gebeuren. Erg slecht! boek niet bij de KLM!

  • Algemeen 1
op 12 juni 2020 bestemming: Turkije, reisperiode: augustus 2020

Geboekt op een avond om er 12 uur later achter te komen dat vlucht 250euro goedkoper is. gebruik gemaakt van mogelijkgeid binnen 24 uur te annuleren en nieuw ticket ingeboekt. inmiddels 12 weken en minsten 6 telefoontjes (met wachttijden van minstens 15 min) verder, nog steeds geen geld terug! bij klantenservice houden ze je aan het lijntje. vandaag weer geprobeerd te bellen, wachttijd 30min en de verbinding werd direct verbroken. wat een slechte service klm!

  • Algemeen 1
op 29 mei 2020 bestemming: Australië, reisperiode: januari 2020

Mijn klacht gaat niet over een reis, die was geannuleerd maar over hoe KLM omgaat met mijn rechten. Geen bericht dat vlucht was geannuleerd. Uit armoede voucher aangevraagd (waarover ik ook niet geinformeerd werd) en geprobeerd toch geld terug te krijgen. Een klacht indienen met het klachtenformulier is helemaal niet mogelijk, de vlucht is immers geannuleerd. Informatie over de regeling (wel geld terug bij annulering vanaf 15 mei) nauwelijks te vinden. En ondertussen krijgt de topman alsnog zijn bonus. BOOS

  • Algemeen 1
op 26 mei 2020 bestemming: Thailand / Bangkok, reisperiode: juni 2020

Wij hebben een reis geboekt naar Thailand, juni 2020, die start met een vlucht van KLM naar Bangkok. Nu mag ik tot eind juni Thailand niet in als toerist (het land zit dicht), en kan die niet gaan. Navraag bij de KLM leert dat de vlucht nog nog iet is gecanceled , immers die wordt oa voor repatriering van Thaise inwoners ingezet (zij mogen wel het land in). Ik wordt dus feitelijk bij de landsgrens afgezet, en daar magik het land niet in. Tot mijn verbazing meldt de KLM dat dat niet hun probleem is. Ik heb in de afgelopen jaren toch een ander beeld opgedaan van KLM als deze budget airline houding. Mijnheer Rutten vraagt ons begrip te hebben voor de positie van de KLM in Coronatijd, maar waar is het begrip van de KLM. Zeer teleurgesteld in deze houding naar passagiers toe die al jaren voor hen kiezen. Als je het mij vraagt is dit gewoon een manier om onder de refund optie die de EU ze verplicht uit te komen. Shame on you, KLM.

  • Algemeen 3
op 9 mei 2020 bestemming: , reisperiode: juni 2020

Schandalig, KLM annuleert de vlucht met een enkel appje 'uw vlucht is geannuleerd' . Geen mail, geen brief, geen info met waar ik recht op heb. Ik weiger de voucher, volgens Nederlandse wetgeving zijn ze verplicht mij het geld terug te geven (1300euro!), maar KLM heft zich boven de wet en zegt enkel vouchers te geven. Een voucher moet je zelf claimen via een bepaalde website. Deze info heb ik pas in zijn geheel na 3 telefoontjes én 5 appjes. Niemand helpt je en totale informatie blijft ontbreken. Ik wil een klacht indienen en me verwijst mij naar hun klachtenpagina. Helaas opnieuw geen correcte info, want een klacht kun je enkel indienen met een boekingscode die nog geldig is. Doordat mijn vlucht door KLM is geannuleerd is mijn boekingscode vervallen en kan ik dus geen klacht indienen. Van een bedrijf als KLM verwacht je op zijn minst nog enige normale communcatie vanuit hun zijde maar helaas ontbreekt dit.

  • Algemeen 1
op 12 april 2020 bestemming: , reisperiode: maart 2020

Tijdens onze vakantie in Zuid Afrika besloten we, vanwege Corona, eerder terug te keren. Overal lazen we dat we onze tickets konden omzetten naar een andere datum. onze tickets schijnbaar niet omdat we een zogenaamde pakagedeal hadden. KLM benaderd we konden niemand bereiken. Niet via mail, app of facebook. Men zou ons bnnen 24 uur bereiken. Ik snap door de hektiek dat het langer duurde maar het we vonden nergens informatie en kwamen er na lang zoeken er achter dat 30 maart de laatste vlucht zou zijn vanuit Kaapstad, via Buitenanse zaken geinformeerd. Op eigen kosten 2
tickets via een reisorgansiatie in ZA geboekt, kosten 1300euro.we zijn op 27 maart, een uur voor de lochdown teruggevlogen. De vlucht was schandalig overboekt en vele mensen moesten achterblijven. Tot op heden hebben we nog steeds geen informatie ontvangen van KLM, gisteren 11 april zou onze terugvlucht zijn. Nog steeds geen enkele info, geen excuus,. Zo n grote organsitie shame on you. Zoveel medewerkers die thuis zaten hadden op wat voor manier dan ook ingezet kunnen worden. KLM heeft door geen contact op te nemen vele extra tickets kunnen verkopen. Heel veel mensen moeten heel hard sparen voor een reis en als je eerder terug moet is dat verdrietig maar ook nog even 1300 euro neerleggen is voor veel mensen niet mogelijk.

  • Algemeen 2
op 31 maart 2020 bestemming: Nederland / Den Haag, reisperiode: maart 2020

Jullie hebben mijn dochter veilig terug gebracht !! Dankjewel KLM

  • Algemeen 10
op 24 maart 2020 bestemming: Curaçao / Willemstad, reisperiode: maart 2020

Dit slaat enkel op het entertainmentsysteem op het vliegtuig (heenreis) en evenzeer op de reactie van KLM op mijn klacht en vraag om compensatieOud vliegtuig dat nu aan de grond zal blijven. Entertainmentsysteem werkte de hele vlucht niet, ook niet bij onze buur. Meerder keren een poging gedaan om systeem te resetten. Tevergeefs. Leuk als je weet dat je vrouw vliegangst heeft en enkel deze vlucht 'ondergaat' om dochterlief te bezoeken die een jaar in Curaçao werkt. Ook armleuning kon niet ingeklapt en stoelen enkele cm achteruit. Klacht ingediend en om een compensatie gevraagd. Vlug antwoord, maar de aangehaalde (non)argumenten slaan werkelijk alles. Eerste antwoord: "U vraagt om een compesnatie voor het geleden ongemak. Vanuit economisch belang en om de voorwaarden voor al onze passagiers duidelijk en transparant te houden zijn wij, gezien de huidige situatie met de coronaviruspandemie, niet in staat positief te reageren op uw verzoek een compensatie aan te bieden." Ik reageer dat ik niet akkoord ga. Weer antwoord: "Hartelijk dank voor uw bericht, het spijt mij te lezen dat u niet eens bent met mijn besluit. Ik heb uw verzoek om een compensatie te geven heroverwogen, en moet u helaas meedelen dat ik bij mijn besluit blijf. Graag geef ik u meer uitleg. KLM moet, om als commerciële onderneming te overleven, op dit moment een streng beleid voeren." In een reactie wijs ik erop dat dit niet terzake doet en vraag een compensatie van 50 euro (5% van twee tickets). Nieuw antwoord: "Harteljk dank voor uw reactie, ik kan mij goed voorstellen dat u op moment erg teleurgesteld bent in KLM, ik moet u echter meedelen dat wij niet zullen meegaan in uw verzoek en bij ons standpunt blijven. Wij informeren u hierbij dat wij uw bericht hebben toegevoegd in uw dossier en dat KLM niet meer zal ingaan op verdere correspondentie over dit onderwerp." Mijn laatste reactie: "Ik stel voor dat u uw info over 'Entertainment tijdens uw vlucht' aanvult als volgt, zodat de klant duidelijk weet dat hij niet op een compensatie hoeft te rekenen als dat Entertainment niet functioneert. Bovendien spaart u op deze manier - zeker bij een commerciële onderneming die moet overleven - veel tijd die u nuttiger kunt besteden dan klanten te weigeren waar ze gewoon aanspraak op moeten maken:
Als de techniek het laat afweten tijdens uw vlucht, dan beschouwen wij dit als overmacht en kunt u op geen enkele manier aanspraak maken op een compensatie, van welke aard ook." Voegt u dit ook maar toe aan mijn dossier, waar u toch niets mee aanvangt. Ik schaam mij in uw plaats." Ik zal nu bezwaar maken via Test-Aankoop omdat de website van KLM duidelijk vermeldt m.b.t. Entertainment: "U geniet van dit alles op een persoonlijk interactief beeldscherm ..." Lekker niet, dus. Nog dit: cabin crew gaf aan dat er vaak problemen mee zijn, maar dat er niets aan gedaan wordt, temeer omdat veel te weinig mensen een klacht formuleren. Bij deze een warme oproep dat wél te doen.

  • Algemeen 1
op 20 maart 2020 bestemming: El Salvador, reisperiode: maart 2020

Mijn vader en 3 vrienden zouden een week geleden terug vliegen vanaf El Salvador (hebben mijn broer 2 weken bezocht). Ze zouden vanaf El Salvador via Amerika naar Amsterdam reizen. Deze vlucht was gecancelled vanwege het in/uitreis verbod van Amerika. Een dag later zouden ze via Panama vliegen. Weer gecancelled. Nu zouden ze 29 maart gaan vliegen via een tussenstop in Panama, weer gecancelled.

KLM is onbereikbaar. Ik snap dat het druk is maar in een week tijd nog 0 medewerkers gesproken. Belachelijk!!! Verbinding wordt elke keer automatisch verbroken. Wat moeten we doen? HELP HELP HELP om ze hierheen te halen!

Op KLM reken ik niet meer. Ze zijn alle vier 65+, een er van Parkinson, een een te hoog cholesterol, dus ik vrees voor hun leven!!!!


Meerdere keren geprobeerd te bellen/mailen/appen maar tevergeefs. Buitenlandse Zaken blijft steeds zeggen dat we contact moeten opnemen met de reisorganisatie maar hoe doe je dat als ze onbereikbaar zijn?!

  • Algemeen 1
op 18 maart 2020 bestemming: Noorwegen / Bergen, reisperiode: maart 2020

We hadden een retour ticket Amsterdam Bergen. Vanwege het Corona virus moesten we Noorwegen op zeer korte termijn verlaten. De retour vlucht kon niet kosteloos worden omgezet naar de laatste vlucht van KLM om Noorwegen tijdig te verlaten. We moesten maar een nieuw ticket kopen voor € 680,-. Voor de initiële vlucht hadden we al voor de bagage € 30,- en comfort seats betaald €21,60 betaald. Wat bleek, we moesten voor de bagage nog eens € 90,- betalen voor de gewijzigde terugreis. Wat een gegraai! KLM geeft in de media aan dat ze haar klanten goed zal behandelen, maar verleent geen restitutie of kosteloze omboeking. KLM huilt tranen met tuiten over haar eigen leed, terwijl KLM zich verrijkt ten koste van diezelfde klant. Zeer misleidende en verwerpelijke gedrag en PR.

  • Algemeen 1
op 25 februari 2020 bestemming: Schotland / Edinburgh, reisperiode: februari 2020

Geboekt met mijn CC, zoals altijd. Betaling word vast gehouden door betalingsplatform Ayden. KLM niet tof amper e bereiken, na 25 min.in de wacht doorverbonden naar een machine die zegt bel later terug en word verbroken. Mijn betaling kan ik zien op mijn afschrift, KLM geeft alleen antwoord via messenger dat ik nog moet betalen en dat ik een linkje toegestuurd kan krijgen om dat te doen. IK HEB AL BETAALD!!! Geen antwoord via Whats app. Een klantenservice drama!!

  • Algemeen 3
op 22 februari 2020 bestemming: Nepal / Kathmandu, reisperiode: februari 2019

Doordat KLM haar piloten op tijd terug wilde hebben in Amsterdam vanwege sneeuw in Munchen, hebben ze ons in Stuttgart eruit gezet en met de bus vervoerd naar Munchen. Daardoor kwamen wij aan in München op het moment dat ons vliegtuig al was vertrokken. Er was niets geregeld. ook geen vervolgvlucht. Wij hebben 1300 euro moeten uitgeven aan een nieuwe vlucht naar Kathmandu ( de oorspronkelijke tickes hadden ca. 700 euro gekost, moeten overnachten op stoelen in München in de vertrekhal, zonder iets fatsoenlijks te eten. Vervolgens kwamen wij 11 uren te laat op onze bestemming aan. Het enige wat KLM bereid was om te doen was een paar tegoedbonnen voor 300 euro, die we weer bij hun moeten besteden. Onze illusie dat KLM een kwaliteitsmaatschappij is, is definitief voorbij. Ze kiezen voor eigen winst en de klant kan de str... inzakken als het ze uitkomt. Flightclaim zei: dit mag volgens de regels en we kunnen ze niet vervolgen voor slechte klantbehandeling..... Dus wees gewaarschuwd!!

  • Algemeen 1
op 16 februari 2020 bestemming: Zuid-Afrika / Johannesburg, reisperiode: februari 2020

Ik wil de drie personeelsleden die rondom mij aan het werk waren een 10 geven. KLM mag trots zijn op zulke werknemers! Het is te merken dat er ook steeds meer Fransen liever met KLM reizen dan met Air France (AF)
Laat KLM een voorbeeld zijn en het personeel van AF opleiden!

  • Algemeen 10
op 31 januari 2020 bestemming: Engeland / Londen, reisperiode: januari 2020

Zowel op de heenweg als op de terugweg van Amsterdam naar Londen is mijn koffer zoek geraakt (2x!).

Weekendje in Londen heb ik blind moeten rondlopen, omdat mijn lenzen in mijn koffer waren. Bovendien kon ik nergens lenzen kopen zonder prescriptie. Zondag 3 uur voor mijn terugvlucht heb ik mijn koffer ontvangen.

Ik heb snel de gekochte dure items erin gedaan. Dan weer gegeven bij de ruimbagage. Big mistake! Want dit keer hebben ze mijn koffer kwijtgeraakt! Na 5 dagen is het nog niet gevonden.

Bovendien is de klantenservice belachelijk! De keuze menu is super vervelend! Heb ik een vraag over mijn bagage, dan wordt er aangegeven dat ik dat online kan doen en de verbinding wordt automatisch verbroken! Ik heb wel 5x moeten bellen totdat ik iemand aan de lijn had.

Wat ook heel vervelend was, was de contact met de medewerkers. Volgens hen is een bagage die kwijt raakt heel normaal. En hoe ik mijn invulling geef aan mijn reis is aan mij. Dat ik blind was, was volgens de medewerkers vervelend, maar geen ramp.

  • Algemeen 1
op 20 januari 2020 bestemming: Curaçao, reisperiode: januari 2020

Wat een slecht video systeem vertaling bijna niet in ned .slechte films stoelen zitten vreselijk gaan spontaan achterover.lekkage uit de airco

  • Algemeen 5
op 20 januari 2020 bestemming: Singapore, reisperiode: januari 2019

Ik werg geweigerd door KLM personeel omdat mijn ticket niet betaald zou zijn, het laten zien van betalings bewijs met juiste referentie hielp niets.

  • Algemeen 1
op 19 januari 2020 bestemming: Thailand / Bangkok, reisperiode: december 2019

Ik geef deze cijfer omdat de 24/7 service zeer waardeloos is, zelfs een budget maatschappij biedt betere 24/7 service. Uiteindelijk heeft het me meer dan 100euro aan bel kosten gekost in 2 dagen en nog niemand gesproken. Ik heb via de app verschillende redenen en belachelijke weg schuif reacties gehad. Dit heb ik 2x in 2 jaar met klm mee gemaakt, zodra je in het buitenland bent dan kan je de service op je buik schrijven. Wijze ervaring!!! Jullie kosten alleen geld en stress en hoofdpijn!!!

  • Algemeen 1
op 17 januari 2020 bestemming: Nederland / Amsterdam, reisperiode: januari 2020

Mijn klacht gaat over KL0810, aankomst gisterochtend om 6.00 uur. De heenreis was goed. Je kreeg regelmatig water en er werd vuil opgehaald. Alleen het ontbijt was het slechtste ooit bij klm gegeten in mijn jarenlange ervaring met de KLM. De terugreis was super slecht qua service. Er is 1x water uitgedeeld en ijsjes waren blijkbaar op. Tijdens de hele reis van 13 uur is er 2x afval opgehaald!!!. Wij zaten met 2 kleine kinderen en konden weinig doen. Over het algemeen is de kwaliteit van het eten erg achteruit gegaan. Ik vlieg al heel lang met klm, mede door verblijf in het buitenland en had in het verleden een goud kaart. Er wordt duidelijk heel veel bezuinigd. Ik had geen ticket van 600 euro maar van meer dan 1000. Zat dus niet voor een dubbeltje op de 1ste rij.

  • Algemeen 2
op 13 januari 2020 bestemming: , reisperiode: november 2019

Zeer slechte service van KLM, geen goede klachtafhandeling. Dit is mijn laatste vlucht met KLM.

  • Algemeen 1
op 6 januari 2020 bestemming: Engeland / Londen, reisperiode: januari 2019

Omdat we ticket niet meer hebben kunnen gebruiken...

Wat een slechte service!
We kopen retourticket Londen Amsterdam en omdat we de heenvlucht Londen Amsterdam niet konden vliegen Ivm ziekte, mogen we de terugvlucht Amsterdam Londen niet meer gebruiken. Dat zijn de regels, aldus KLM, maar de “ hulp die KLM biedt is dat we voor 125 euro het ticket dat we al hebben wel mogen gebruiken? En dat noemen ze hulp.. 125 euro betalen voor een ticket wat je al hebt betaald en exact dezelfde vlucht is...

Citaat KLM:
Uit je eerste bericht hebben wij vernomen dat onze collega's hebben aangegeven dat je je ticket toch nog kunt gebruiken, wanneer je hier EUR125.00 voor betaald. We horen het graag als wij je hier mee kunnen helpen.

  • Algemeen 1
op 17 december 2019 bestemming: Curaçao, reisperiode: mei 2019

Al vele jaren vliegen wij met KLM naar Curaçao of Aruba en dit tot grote tevredenheid.
Jaaaaren geleden een "uitstapje" gemaakt naar Arke Fly (nu TUI Fly)...maar na die ene keer weer heel snel teruggekeerd naar KLM.
Het enige minpuntje vind ik dat, ondanks er keuze is tussen 2 warme maaltijden, deze ieder jaar hetzelfde zijn. enkele jaren geleden kon je nog kiezen voor een andere maaltijd, (met bijbetaling) maar dit is niet meer mogelijk jammer genoeg. Maar ondanks dat is er voor ons maar 1 vliegmaatschappij en dat is KLM.

  • Algemeen 9
op 15 december 2019 bestemming: , reisperiode: december 2019

Ondanks dat bij de boeking stond 23kg bagage moest ik 60 euro. Klacht werd niet serieus genomen.

  • Algemeen 3
op 25 november 2019 bestemming: Maleisië / Kuala Lumpur, reisperiode: november 2019

Zeer aardig en professioneel
personeel en zij geven je een vertrouwd gevoel!

  • Algemeen 10
op 13 november 2019 bestemming: Curaçao / Curacao, reisperiode: november 2019

Geachte KLM, hierbij willen wij laten weten dat wij vandaag contact hadden bij de afdeling reserveren met mevrouw Dali.
Mijn man kon wegens fysieke problemen vandaag niet vliegen naar Curaçao,mevrouw Dali heeft ons enorm geholpen en alles ingezet om mijn man om te boeken naar 22 november.
Op die dag vlieg ik met onze andere dochter en twee kleindochters naar Curaçao!
De reden:onze jongste dochter wordt 25 nov 40 en op deze dag trouwt zij in Willemstad.
Zij woont op Curaçao.
Dankzij de enorme inzet van mevrouw Dali kon zij de ticket toch omboeken.
Wat een service van de KLM!.
Wij vliegen al jaren naar Curaçao met de KLM..de service is altijd top!
Een pluim voor mevrouw Dali!!
Hartelijk dank, een blijde familie.
Anja van Buuren en André Verhoeven

  • Algemeen 10
op 6 november 2019 bestemming: Nederland / Amsterdam, reisperiode: oktober 2019

Op 15 Oktober met KL0571, KLM onze nationale trots, van Nairobi naar Amsterdam gevlogen.Kilimanjaro ingestapt, ging vlot. Cabine en toiletten smerig. Tussenlanding Dar Es Salaam, passagiers uit-en instappen. Moesten blijven zitten ivm "schoonmaak" niet echt dus n schoonmaker met stofzuiger op de rug, . Hele cabine en toiletten en opbergruimte in de stoelrug voor je blijven vuil. Geen drankje, water aangeboden n uur verplicht zitten, belachelijk gewoon. Dan verder van Dar es Salaam naar Amsterdam, meer dan n uur wachten, het is al laat, drankje en waardeloos eten, fruit alleen harde stukken, geen toetje, koffie of nog n drankje erbij. Licht uit en zoek het maar uit. Heb maar geen opmerkingen naar cabinepersoneel gemaakt want dat heeft toch geen zin, denken ze weer zo'n oude zeur!! Geen rondje ijs of nog n watertje, drankje later tijdens de vlucht, allemaal zelf in de rear pantry vragen en zoeken. Ik moet echt overdenken om de vlg reizen naar oa Zuid Afrika, Tanzania, China Rusland etc vlg jaar die op de planning staan om met KLM te boeken. DIt was een zeer beroerde ervaring. Het ontbijt, laf broodje, was helemaal niet te pruimen voor de landing. Mijn advies aan KLM ga eens in gesprek met je klanten, daar steek je n boel van op waarmee je je service echt kunt upgraden.

  • Algemeen 4
op 5 november 2019 bestemming: Nederland, reisperiode: oktober 2019

Stewardessen bijzonder / uitzonderlijk vriendelijk, behulpzaam maar plaats/stoel bepaling bijzonder matig zeker als je zoals ik midden tussen 2 mensen waar van 1 +/-150kg weegt en en deels over en onder de armleuning hangt. ruim 10 uur.van Mexico af naar 020. De keuze mogelijkheid om een andere stoel te krijgen was er niet of niet te vinden bij het inchecken en het vliegtuig zat vol. Als ik de keuze had gekregen te upgraden had ik dat daar heel graag gebruik van willen maken

  • Algemeen 6
op 14 oktober 2019 bestemming: Verenigde Staten / Los Angeles, reisperiode: oktober 2019

Tijdens de heenreis naar LAX (Los Angeles) een super vlucht gehad. Erg leuke stewardessen en stewards en we kregen zelfs een korte rondleiding. De 11 vlieguren waren zo voorbij. Tijdens de terugreis naar Amsterdam hadden we een stel voor ons die de stoel naar achteren wilde zetten. Vriendelijk gevraagd of het mogelijk was om hem hoog te laten, aangezien we beide lang zijn en dan vast tegen de stoel voor ons aan zitten. Bij KLM is extra beenruimte bijna onbetaalbaar dus dat laat je dan al snel...

Deze mensen vonden dit prima, echter zodra we opstonden om bijv. naar de toilet te gaan ging de stoelleuning weer omlaag... Nog een keer vriendelijk gevraagd om hem omhoog te zetten en dit werd gedaan. Echter tijdens het eten! werden beide stoelen weer ongevraagd omlaag gezet, zodat ik mijn eten bijna in mijn gezicht had hangen. Toen naar de steward gelopen en probleem aangegeven, gezegd dat ik ook begrijp dat mensen de leuning naar achteren mogen zetten maar dat dit gewoon een beetje pesten is. Vraag het op z'n minst...
Steward reageerde direct dat dit de keuze is van de passagier en hij er niks van ging zeggen, al was het tijdens het eten verboden om hem naar beneden te zetten. Maar ook hier wilde hij nu niks aan doen. Kortom.. 9.5 uur lang opgevouwen gezeten en veel irritaties. Jammer dat je niet eens gehoord wordt.

  • Algemeen 6
op 21 september 2019 bestemming: China / Peking (Beijing), reisperiode: september 2019

Ruimbagage was inbegrepen op de heenvlucht, maar op de terugvlucht niet, moest ik €70 opeens bijbetalen bij het inchecken. Wat is dat voor trieste regeling? Als je op reis gaat wil je je koffer toch ook wel mee terug nemen. Ongelofelijk laag om zo extra geld uit klanten te kloppen.

  • Algemeen 2
op 12 september 2019 bestemming: Aruba / Oranjestad, reisperiode: augustus 2019

Vond dat we erg weinig te drinken kregen.
Op de terugweg een oud vliegtuig, krappe stoelen. Prijs-kwaliteitverhouding niet in verhouding. Met andere maatschappij gevlogen, zelfde bestemming, stukken beter. Voor ons geen KLM meer.

  • Algemeen 6
op 2 september 2019 bestemming: Zuid-Afrika / Kapstad, reisperiode: september 2019

We moeten nog vertrekken, maar zojuist €100 extra kunnen betalen om zowel op de heen- als de terugreis naast elkaar te zitten. Dat vind ik wel erg veel geld voor het regelen van 2 plaatsen naast elkaar!!

  • Algemeen 2
op 2 september 2019 bestemming: Italië / Venetië, reisperiode: augustus 2019

Buiten het hoge bedrag dat ik moest betalen voor twee krappe stoelen, moet er ook een belachelijk hoog bedrag worden betaald voor de koffers. Dat is al een tijdje zo, maar ik vind het een reden om niet meer met KLM te vliegen. Voor dat geld vlieg je naar verdere oorden en zit je nog ruimer ook.

  • Algemeen 4
op 7 augustus 2019 bestemming: Verenigde Staten / New York, reisperiode: juli 2019

Een prima vlucht met KLM, voldoende entertaiment. Een rustige vlucht. Dit in tegenstelling tot onze terugvlucht met Delta, hier werd zeer weinig informatie gegeven terwijl we heftige turbulentie hadden. Ben zo blij dat ik ook de ervaring met KLM heb anders zou ik nooit meer vliegen.

  • Algemeen 9
op 7 augustus 2019 bestemming: Suriname / Paramaribo, reisperiode: juli 2019

Ruim van te voren op het vliegveld aanwezig om de bagage aan te bieden bij de drop-off. Het is belachelijk druk zo vroeg in de ochtend. Er zijn een aantal balies open voor Paramaribo, dit is op de borden te zien. We sluiten aan bij de rij die zich langzaam voortbeweegt. Eenmaal aangekomen bij een balie blijkt dat we niet meer met de vlucht meekunnen ondanks dat we er vroeg genoeg waren. Het grondpersoneel is zo onwaarschijnlijk arrogant dat er geen enkel begrip is voor ons. Op eigen vraag waar we terecht kunnen met onze klacht wordt er ergens in de verte gewezen. Bj deze zogenaamde service plaats moeten we voor ruim duizend euro's andere tickets aanschaffen en noodgedwongen overnachtingen boeken om met de eerstvolgende vlucht mee te kunnen. Een ingediende klacht online werd eveneens denigrerend benaderd. Het is erg jammer om te zien dat de KLM zo minachtend met haar reizigers om gaat.

  • Algemeen 4
op 2 augustus 2019 bestemming: Spanje / Bilbao, reisperiode: juli 2019

KLM annuleert mijn terugvlucht van de avond vanwege stakingen op Bilbao. Stakingen die waren opgeschort. Waarom kunnen ze wel KL1684 en KL1686 laten vliegen en niet KL1688. Een vlucht waarvoor ik ruim meer betaald om te kunnen genieten van Bilbao en uiteindelijk wordt ik met een non-refundable ticket t.w.v. € 150 en een jaar geldig gecompenseerd. Verkapte ticketverkoop van de KLM. Dit is halsstarrigheid ten top van de KLM om slecht hiermee te komen. Terwijl er sprake is geweest van slechte communicatie, vakantie-ongerief en iets duurs kopen en vervolgens iets goedkoops teruggeleverd krijgen.

  • Algemeen 1
op 1 augustus 2019 bestemming: Verenigde Staten / Washington D.C., reisperiode: juni 2019

Ondanks dat mijn moeder pas een dag later kon vertrekken ivm technisch mankement geeft ze een 10. Mijn moeder is 84 en voor het eerst sinds 4 jaar alleen op reis zonder haar man.
Na 6 weken bij haar dochter te zijn geweest weer naar Amsterdam gevlogen met vlucht 9447.
Een 10 voor alle goede zorgen en lieve aandacht die ze heeft gekregen tijdens de vlucht maar ook voor en na de vlucht, op Schiphol en in Washington toen ze noodgedwongen naar een hotel moesten.
Alles was prima geregeld!
Bedankt namens mijn moeder!

  • Algemeen 10
op 30 juli 2019 bestemming: Ierland / Dublin, reisperiode: juli 2019

Wij boekte een citytrip met KLM en waren zeer tevreden. Ze vlogen op tijd, gaven veel info zodat je mee bent. Je krijgt een drankje en broodje aan boord. Maar ik was vooral tevreden over de stewardessen. Ze zagen dat ik zenuwachtig was. (Ik heb enorme vliegangst) en ze probeerde me gerust te stellen. Wat heel veel deed. Ze kwamen regelmatig horen hoe het ging. Je betaald wat meer maar het verschil met een low-budget vliegmaatschappij is behoorlijk te merken.

  • Algemeen 9
op 3 juli 2019 bestemming: Verenigde Staten / Las Vegas, reisperiode: juni 2019

Wij gingen met 4 personen met de eerste rechtstreekse vlucht op 6 Juni naar Las Vegas met de nieuwe Dreamliner. 10,5 uur heen / 9,5 uur terug opgevouwen in een heel smalle stoel. Een Amerikaan noemde het toestel een veewagen. Beenruimte is erg krap, en als de passagier voor je de stoel in de achterste stand zet, dan heb je het beeldscherm bijna in je gezicht. Ik zat in het midden naast het gangpad en werd voortdurend aangereden door de trolley van de stewardessen omdat het pad heel smal is. Dus continue je armen strak langs je lichaam houden zit niet lekker en probeer zo maar eens te eten. Service is goed en vriendelijk personeel aan boord. Ik heb al 7 vluchten gemaakt naar Amerika met diverse maatschappijen, maar nog nooit zo beroerd gezeten. Nadeel van een plek naast het zeer smalle gangpad is dat elke passagier je stoel vastpakt op weg naar het toilet. Dus nooit meer.

  • Algemeen 5
op 27 juni 2019 bestemming: Canada / Calgary, reisperiode: juni 2019

Mochten bijna niet mee met het vliegtuig, omdat klm het expres had overboekt

  • Algemeen 1
op 16 juni 2019 bestemming: Curaçao / Willemstad, reisperiode: juni 2019

Vertrek aan beide kanten te laat! zonder opgaaf van reden of excuus, heen en terug stoel niet verstelbaar 9, 5 uur rechtop! retour; media systeem u/s. en veel te koud aan boord, ik begrijp dat de crew hard moet werken in uniform maar de passagiers zitten lang stil, en hebben het hierdoor erg koud, met uitstappen zie je wat een rommel men maakt, snap niet dat de crew niet al een deken/kussen ronde maakt zoals bij diverse andere airlines. De B747-400 is aan vervanging toe, begreep dat dit een B787 gaat worden, tevens nog steeds veel plastic als catering afval, en melk en suiker als set ? dus 4 x melk in afval.
Crew erg vriendelijk.

  • Algemeen 6
op 14 juni 2019 bestemming: Verenigde Staten / New York, reisperiode: mei 2019

Terugreis vanuit New York door KLM geannuleerd. KLM beloofd s'morgens om 08.30 direct een andere vlucht te regelen. Helaas, s middag om 17.00 alles nog zelf moeten regelen. Jammer, wat een slechte service.

  • Algemeen 2
op 31 mei 2019 bestemming: Filipijnen / Manilla, reisperiode: mei 2019

Ik moest door een traumatische ervaring per direct vanwege mijn veiligheid terug naar huis, dan boek je het ticket wat je hebt om en dan betaal je bijna net zo veel als de retourticket gekost had. Dit is zo duur omdat je zo snel mogelijk terug moet/wil. Dus i.p.v. dat KLM blij is dat ze op het laatste moment toch nog de laatste plekjes vol krijgen in het vliegtuig wordt de klant die om een ernstige rede per direct terug moet uitgebuit. Dit ook omdat mijn terugreis 2 weken later ook weer vrij komt en al betaald is, deze kunnen ze dan ook voor heel veel geld opnieuw verkopen. Dit betekend dat de KLM heel erg profiteert van de oprechte ellende van klanten!!!! Als je dan een klacht in dient krijg je een reactie terug waar zeaan het grootste gedeelte van je klachten voorbij gaan. Ze vinden het alleen erg vervelend maar zo is het nu eenmaal bij KLM ????? Ook is het een geautomatiseerd antwoord waar je dus vervolgens niet meer op kunt reageren!!! Heel fustrerend. En dan nog besluiten met , Wij hopen u snel weer een keer aan boord te mogen begroeten???? KLM NOOIT MEER !!!!!!!

  • Algemeen 1
op 28 mei 2019 bestemming: Nederland / Amsterdam, reisperiode: mei 2019

Vanuit Shanghai China is het eigenlijk onmogelijk te reageren op het incheck bericht van KLM, site is totaal onbereikbaar. Na veel stressen en opbellen eindelijk in het vliegtuig op een verkeerde stoel!!!

  • Algemeen 5
op 12 mei 2019 bestemming: Noorwegen / Oslo, reisperiode: mei 2019

Op de heenweg geweigerd omdat toestel overboekt was, 25(!) mensen konden niet mee. We reisden met een gezelschap van drie mensen, waarvan er één wel mee mocht. Alsof het nog niet genoeg was op de terugweg bijna 1.5 uur vertraging. KLM onwaardig.

  • Algemeen 1
op 9 mei 2019 bestemming: Verenigde Staten / Boston, reisperiode: augustus 2019

Na geboekt te hebben werd de prijs anderhalve dag later €200,00 euro goedkoper dat is ruim vijftien procent en wat zegt een medewerker van klm helaas kan gebeuren .
Dit wordt mijn laatste vlucht met klm.

  • Algemeen 1
op 7 mei 2019 bestemming: Oekraïne / Kiev, reisperiode: mei 2019

Op vlucht KL1386 van Kiev naar Amsterdam op 3 mei 2019 om 14:00 uur zaten enkele vervelende passagiers. Zij dronken zelf meegenomen sterke drank aan boord en gedroegen zich vervelend. De vier dames van de KLM crew trad hier zeer kordaat tegen op. De sterke drank werd de mannen afgenomen. De dames stonden echt hun “mannetje”. Ik had hier veel waardering voor. Een dikke pluim voor de crew.

  • Algemeen 9
op 3 mei 2019 bestemming: Indonesië / Jakarta, reisperiode: januari 2019

Het begon bij de KLM balie, volgens de KLM medewerkster mocht ik niet mee omdat ik geen visum had maar wel een ticket waarvan de retour datum langer dan 2 maanden was, ik vertelden haar dat dit volgens mij op zich geen probleem is omdat je direct bij aankomst in Jakarta tegen een gunstige prijs een visum kan aanschaffen of je kan naar de immigratie in Jakarta om een visum aan te vragen, wat wel een langdurige zaak word je moet namelijk dan wel terugkomen, of je verlaat het land binnen een maand en komt dan weer terug, heb dit al meerdere malen gedaan, helaas de grondstewardess bleef bij haar punt en ik moest en zou een ticket moeten kopen zodat ik Indonesië toch binnen een maand zou kunnen verlaten, dit vond ik zeer vervelend omdat ik op dat moment de datum niet precies wist wanneer ik Jakarta binnen een maand wou verlaten, uiteindelijk heb ik een ticket gekocht en deze direct weer geannuleerd dus dit was opgelost tot mijn grootte verbazing was er na mijn nog een persoon met hetzelfde probleem, misschien had zij hier plezier mee, ik heb niet kunnen afwachten hoe het met hem is afgelopen omdat er reeds veel tijd was verlopen, ik heb een klacht naar de KLM gestuurd deze vertelden mij dat dit de regels van Indonesië zijn ik heb toen een email naar de Indonesië ambassade gestuurd omtrent de regel die KLM schijnt te hanteren helaas geen bericht terug gekregen, weet iemand misschien of deze medewerkster juist handelde en mij dan ook kan vertellen waar ik deze regel kan vinden.
Over de vlucht daar valt mij wel altijd op dat het personeel van KLM in vergelijking met veel andere maatschappijen aanzienlijk minder service en vriendelijker zijn maar daar heb ik op zich niet zoveel moeite mee maar het valt mij wel telkens op

  • Algemeen 6
op 30 april 2019 bestemming: Nederland / bangkok, reisperiode: april 2019

Arrogante staf. Te weinig maaltijden aan boord. Een van de motoren haperde kort voor take off waardoor het vliegtuig een landingsbaan versperde. KLacht indienen aan boord raad ik af want de staf negeert je. Corrigeert medepassiegers niet wanneer die zich ongevraagd mengen in een discussie met de staf. Sterker nog dit soort passagiers krijgen een VIP behandeling. Krappe beenruimte en kapotte stoelen. Kortom helemaal niks. Nog maar te zwijgen van customer care want die zwijgt zelf in alle talen.

  • Algemeen 1
op 29 april 2019 bestemming: Rusland / Moskou, reisperiode: april 2019

Een 9 voor het KLM personeel. Deze waren hoffelijk, dienstverlenend en goed verzorgd. Cabine personeel heeft Professionele en open uitstraling! De maaltijden waren prima verzorgd. Zeer tevreden over gang van zaken bij KLM. Zeker ook de rechtstreekse terugreis sint Petersburg - Amsterdam.
Op de heenreis zijn wij In Parijs overgestapt op Air France vlucht naar Moskou. Het contrast met Air France personeel tov KLM is groot. Air France personeel toont geen interesse in klant en zijn/haar werk. Zijn sociaal met elkaar druk in de weer. Vooral oudere stewardess was buitengewoon arrogant. Had geen zin meer in haar werk. Liet fysiek merken dat ze klanten lastig vond. Als klant krijg je het gevoel dat ontslag haar heel goed zou uitkomen. Ook de maaltijden bij Air France waren van mindere kwaliteit.
Voor Air-France hooguit een 4.
Wij hebben positieve ervaringen en blijven met KLM vliegen.

  • Algemeen 7
op 28 april 2019 bestemming: China / Peking (Beijing), reisperiode: april 2019

Ik ben levend gekookt in de Dreamliner. Ik had het ongeluk bij het raam aan de zonkant te zitten. De plaats was extreem krap. Ik heb tien uur samengeperst met mijn knieën tegen de stoel voor me gezeten. Rechtervoet paste onder de stoel, waar de linkervoet had gemoeten liep de wand naar binnen en zat een stoelpoot. Ik had geen thermometer maar 50 graden Celsius is een voorzichtige schatting. Ik wist niet dat je de raampjes paars kon maken. Misschien is het gezegd, maar de omroepen waren niet te horen boven het lawaai van het vliegtuig. Je kreeg een flesje met 25 ml water en verder was het kreperen want ze maken zich wel druk over oververhitte telefoons maar oververhitte passagiers interesseren niemand. Na de reis hoorde ik dat je achter in het vliegtuig water kon halen, maar ja dat was niet gezegd en je kunt daar ook niet komen als je opgesloten zit achter slapende buren. Jullie hadden dat toch ook kunnen brengen! Toen de persoon bij het gangpad eindelijk wakker werd en bereid was me er even uit te laten werd ik teruggestuurd door de stewardess want die moest allerlei taxfree spullen verkopen. Ook dat je de hoofdsteun kon buigen bleek pas bij het uitstappen. Het is nu twee dagen later en ik heb nog steeds ontzettende pijn aan mijn rug.

  • Algemeen 1
op 24 maart 2019 bestemming: Zuid-Afrika / Johannesburg, reisperiode: maart 2019

Personeel zeer afstandelijk en lui. Ondanks het reizen in Business class zeer slecht bediend geweest! Weinig privé in de Business seats. Na nachtvlucht van bijna 12 uren kregen we pas anderhald uur voor landing ontbijt geserveerd (het was dan al 9u30 s morgens in Zuid Afrika, waar we vandaan kwamen)

  • Algemeen 4
op 20 maart 2019 bestemming: Zuid-Afrika / Kaapstad, reisperiode: maart 2019

Geweldige service van de stewardess om speciaal voor mij de uitslag van de formule 1 in Melbourne op te vragen bij de gezagvoerder omdat max verstappen reed tijdens onze vluchr en dit verder niet te volgen was

  • Algemeen 8
op 20 maart 2019 bestemming: India, reisperiode: maart 2019

De dienstverlening op de vlucht KL0872 van Dehli naar Amsterdam op maandagochtend 6.00 uur indiase tijd was abominabel. Stewardessen zijn soort glimlachende robots....maken geen verbinding met de mensen.....door vertraging van uren raken mensen en vooral kleine kinderen uit hun doen...zeker op een nachtvlucht......er wordt geen enkele hulp geboden....ze zijn gewoon nauwelijks aanwezig geweest ...geen drankkar langs geweest..ook de verkoopspullen niet....bij het halen van glaasje water werd gezegd dat het zelfservice is geworden, terwijl de stewardes op een klapstoeltje voor de ingang van het keukentje zit. Allemaal even treurig eigenlijk. Onbijt was op, behalve indiase (niet te eten)maaltijd. Ik was ontsteld en heb dit nog nooit meegemaakt. Vertraging kan niemand iets aan doen en de piloot heeft ons veilig overgebracht, maar de service is helemaal uitgekleed. Vandaar mijn 1 !

  • Algemeen 1
op 6 maart 2019 bestemming: Frankrijk / Toulouse, reisperiode: maart 2019

Geen respect. Moeder overleden.
3 tickets moeten kopen door No Show beleid
KLM maakt winst over rug overleden moeder

  • Algemeen 1
op 3 maart 2019 bestemming: Curaçao / Willemstad, reisperiode: januari 2019

Wij hadden zowel de heen als terug reis een perfecte vlucht volgende keer weer KLM

  • Algemeen 10
op 17 februari 2019 bestemming: Thailand / Bangkok, reisperiode: februari 2019

Het is een groot vliegtuig met veel te weinig ruimte , je kunt als je tussen twee personen inzit je bordje net vasthouden eten kan alleen als je buurman klaar is, verschrikkelijk de bediening en service was goed een dikke 8 maar de piloot kan zijn verhaal heeft u genoten van de reis beter weglaten, de binnenlandse vlucht naar Phuket was qau zitplaats 10keer beter. Voor een vlucht van 11 uur is de KLM bij mij afgedaan en zal ook nooit meer lange afstanden vliegen met KLM

  • Algemeen 5
op 11 februari 2019 bestemming: Italië / Milaan, reisperiode: november 2018

Heenreis gemist en een andere vlucht geboekt. Bij de retourvlucht was het ticket geannuleerd. KLM verplicht mij een nieuw ticket voor dezelfde vlucht te kopen. Is ordinaire diefstal.

  • Algemeen 1
op 5 januari 2019 bestemming: Brazilië / Fortaleza, reisperiode: december 2018

Goed avond
Wil heel graag aan de bemanning van de vluchten donderdag 27 december 2018 de donderdag 3 jan ( retour vlucht fotaleza) 2019 Mijn complimenten maken voor hun ongelovelijke. Inzet. We hebben geluk dat we veel mogen reizen. Maar niet altijd is het dan KLM. Ivm met de boekingskantoren Maar voor ons was het weer een geweldige ervaring. We hebben 1 klas gevlogen naar Hawaï in 2012. We hebben comfort class gevlogen naar Cuba. We hebben. Nu toeristen classe gevlogen naar fotalezu. ( we waren toelaat met boeken van Daar geen neerste class ))Het waren al de 3 keren een geweldig goed verzorgde reis . Onze.complimenten
Groeten en fijn nieuwjaar Paul en Winia Deen
Rij 15 H J

  • Algemeen 10
op 4 januari 2019 bestemming: Schotland / Edinburgh, reisperiode: december 2018

Dit cijfer geef ik voor het personeel van vlucht KL1293 van 29 december 2018 naar Edinburgh. Wat een aardige mensen en vooral Paul ( Paulette genoemd door zijn collega's). Door de service die Paul ons heeft gegeven is onze vakantie extra leuk begonnen! De persoonlijke aandacht en de vriendelijkheid maakte dat we ons heel bijzonder voelden. Geweldig om dit te mogen ervaren! We wilden heel graag weer terug vliegen met Paul op 3 januari, maar hij was helaas ingeroosterd op een andere vlucht.
Namens Sadhana, Marlou en Nadia.

  • Algemeen 8
op 16 december 2018 bestemming: Colombia / Popayan, reisperiode: augustus 2018

Het was voor mij de eerste keer in 10 jaar dat ik op vakantie kon en het heeft mij gebracht tot wat ik ben, getrouwd in Colombia met mijn geweldige vrouw.

  • Algemeen 10
op 9 december 2018 bestemming: Singapore / Singapore, reisperiode: december 2018

Klantvriendelijkheid grondstewardess ver te zoeken

Dit betreft een klacht wat gaat over 1 persoon die ons had geholpen van KLM, en het betreft absoluut niet iedereen die ons had geholpen bij KLM gisteren.

Op zaterdag 8 december 2018 omstreeks 18:00uur bracht ik mijn vader (beide van Chinese afkomst) naar Schiphol. Hij ging naar Singapore vluchtnummer KL0835. We moesten aanwezig zijn bij vertrekhal 2 balie 13. Daar stond een vriendelijke mevrouw zij wou mijn vader zijn boardingspass zien. Ik legde haar uit dat ik mijn vader online had ingecheckt en geen boardingspass had uitgeprint. Dit was geen probleem, en bovendien zei ze dat ik wel met m’n vader mee mocht om hem te helpen. Want ze begreep dat mijn vader de Nederlandse taal niet goed beheerst en ook van oudere leeftijd is (ze wou niet dat m’n vader de koffer zelf op de band ging doen). Ik liep verder toen zat daar een andere mevrouw van KLM en ook aan haar uitgelegd dat ik niet mee vlieg maar gewoon de online check in wil laten zien, dat was wederom geen probleem. Ze ging de boardingspass voor m’n vader uitprinten en ik mocht hem helpen om de koffer in te checken. Ik zei ik heb t nooit eerder gedaan, dus ik weet niet hoe t moet. Ze zei daar staat iemand als jullie hulp nodig hebben. Prima, alles was inderdaad vrij makkelijk. Totdat we de bagagesticker moesten vastmaken aan de koffer. Ik heb voorheen weleens mensen t zien doen, dan moesten ze de sticker afhalen en om de hendel heen doen. Maar ik had gewoon niet door hoe t werkte, ik zag dat er een lange rij stond met passagiers en wou ik niet te veel prutsen. Toevallig stond een mevrouw van de KLM naast me andere passagiers helpen. De passagiers liepen weg dus ik was in veronderstelling dat ze klaar was, en zei mevrouw mag ik u wat...... toen zei ze gelijk One moment please! Ze was blijkbaar nog bezig. Ze kwam terug en ik zei: nou ik ben best ver gekomen met dit apparaat maar ik weet niet hoe de sticker werkt. Ze zei: u doet m door de hendel heen van de koffer... dus ik draaide me om en deed dat en ik wou me omkeren om te zeggen en nu verder? Toen was ze weg, ik zag dat ze alweer andere passagiers aan het helpen was. Dus ik riep haar na (wat ik achteraf niet had moeten doen, en gewoon naar toe had moeten lopen), maar goed ze reageerde niet. Dus ik verhief misschien wel m’n stem, ze reageerde heel erg aangevallen en zei gelijk wilt u uw stem niet zo verheffen. Ik zei toen ik was met u in gesprek, u liep weg daarom riep ik u. Ze zei vervolgens ik heb u toch uitgelegd wat u moest doen? Ik zei toen ik vond dat niet duidelijk. Zei ze gewoon: begrijpt u geen Nederlands? Pardon dacht ik? Ik moest even nadenken wat ze nou precies bedoelde, in wat voor taal was ik dan met haar aan het voeren? Uiteindelijk heeft ze gezegd de sticker zelfklevend is en je hoeft m maar tegen elkaar aan te drukken... dat staat ook in de instructies. Dus binnen 1 minuut heeft ze naar mijn gevoel mij GEDISCRIMINEERD en ook nog GEKLEINEERD. Ik had geen zin in discussies en zei toen sorry ik ben gewoon niet zo slim. Voor mij was t klaar, ik wou gewoon de koffer erin doen en wegwezen. Maar nee die mevrouw begon toen; voor de VOLGENDE keer mag u hier niet meer komen dit gedeelte is alleen voor passagiers. Ik wou uitleggen dat de 2 collega’s voor haar vertelden dat ik m’n vader mocht helpen, maar daar wou ze niet naar luisteren en zei botweg daarom zeg ik ook voor de VOLGENDE keer en zette ze een voldaan gezicht op.

Nou vind ik dit echt niet kunnen natuurlijk. Ik heb via whatsapp een klacht ingediend bij KLM. Ze begrepen mij en zullen dit intern doorzetten. Maar wat ik wil is dat die medewerkster mij haar oprechte excuses aanbiedt. Maar dat is weer niet mogelijk. Ik hoop daarom op deze manier (spijtig genoeg om dit in het openbaar te zetten) dat de medewerkster dit leest en even goed gaat nadenken of deze baan wel zo geschikt is voor haar. Want ook al sprak ik geen woord Nederlands had zij en kon zij mij op tientallen andere manieren helpen. En ik hoop dat KLM echt deze desbetreffende medewerker op aanspreekt dat haar gedrag niet ok is. Want voor een persoon als ik (Chinees van de buitenkant) die geboren en getogen is in Nederland en Algemeen Beschaafd Nederlands spreekt is dit heel kwetsend, blijkbaar speelt de lichaamskleur in deze situatie bij deze medewerkster een grote rol.

  • Algemeen 1
op 28 november 2018 bestemming: , reisperiode: september 2018

DOE HET NIET, boeken bij KLM, de vlucht uitgevoerd door DELTA was een grote ramp. Zowel op de heen als op de terugvlucht stoelen geboekt voor mij en mijn partner, daarvoor bij € 190,00 betaald. Zowel op de heen als op de terugvlucht andere seats gekregen als waarvoor geboekt, zonder opgaaf van redenen. Ook nog op plaatsen die erg oncomfortabel waren. Daarna klacht ingediend bij KLM en mijn geld teruggevraagd. Ik had namelijk voor iets betaald wat ik niet gekregen heb. Waarom had ik dan stoelen geboekt? Dit bleek niet mogelijk. Ik kreeg een voucher aangeboden als ik weer bij KLM zou boeken het komende jaar. Dit heb ik niet geaccepteerd, ik maak zelden verre vluchten (de laatste was meer dan 25 jaar geleden) en ik ben daardoor ook nog verplicht om met KLM te vliegen, er zijn betere en goedkopere maatschappijen te vinden namelijk. Vluchten binnen Europa vlieg ik meestal met Transavia. Diegene die de klacht behandelde loog ook alles aan elkaar, "dit staat in de kleine lettertjes' 'u heeft op comfort + stoelen gezeten en deze kunnen wij niet vergoeden' ( wat pertinent onjuist was, op mijn ticket stond ook mean cabine) enz. enz. Ik heb toen een klacht ingediend tegen deze medewerker wegens verkeerde voorstelling van zaken, een andere medewerker heeft de klacht toen verder behandeld. Uiteindelijk heb ik ONDER PROTEST! een dinerbon van € 69.50 moeten accepteren omdat er niet meer inzat. KLM is namelijk ook niet aangesloten bij een branche vereniging zodat je niet bij de klachtencommissie terecht kunt. Een gang naar de rechter was de enige optie en dat is voor zo'n bedrag een zinloze actie. Er is uitvoerig mailverkeer en ook telefonisch contact geweest met KLM over deze zaak, maar er was niet te praten over het terugbetalen van mijn niet gekregen stoelen. Ook heeft Delta zeer onvriendelijk personeel op het vliegveld van Boston, die wilde mij ook niet helpen en wilde niets doen met mijn klacht dat ik verkeerde stoelen had gekregen. Ook hadden ze een 'procedure fout' gemaakt bij het inchecken zodat iedereen het vliegtuig weer moest verlaten vlak voor het vertrek, dit leverde een vertraging van 3 uur op. Ik heb het helemaal gehad met KLM en ook met DELTA, vlieg nooit meer met deze maatschappijen! p.s. Een vriend van mij die regelmatig op Amerika vliegt heeft hetzelfde meegemaakt, vliegt ook nooit meer met KLM/DELTA>

  • Algemeen 3
op 21 november 2018 bestemming: Duitsland / Berlijn, reisperiode: november 2018

Al meerdere malen meegemaakt: Onbeschoft en denigrerend grondpersoneel naar frequent flyers! Zowel in Spanje als Amsterdam meerdere malen meegemaakt. Nooit meer KLM.

  • Algemeen 1
op 21 november 2018 bestemming: Verenigde Staten / New York, reisperiode: november 2018

Ongelooflijk wat KLM gedaald is als kwalitatieve maatschappij. Blijft onduidelijk of het nu Delta of KLM zelf is waarmee je vliegt. Inchecken is hierdoor slecht en zeer onduidelijk. Informatie is matig tot slecht.
Volgende keer zeker geen KLM meer.

  • Algemeen 3
op 20 november 2018 bestemming: Polen / Warschau, reisperiode: november 2018

Werd bij het inchecken, 29 uur voor vertrek, geinformeerd dat ik standby stond. Ik was daarvoor geselecteerd omdat ik alleen reis, een goedkoop ticket had en geen aansluitende vlucht. (Op dit traject zitten altijd veel aansluitende vluchten uit de US). Meteen klantenservice gebeld omdat mijn vlucht de laatste was van die dag en ik vanwege familie en werk verplichtingen echt niet een dag later kon vliegen. Gekleineerd door de klantenservice, probleem ontkend (ik zou de enige zijn die op standby stond, een dag later bleken het 6 personen te zijn omdat de KLM gewoon doorgegaan was met tickets verkopen) weigering om me kostenloos om te boeken naar een eerdere vlucht of ook maar iets te doen om te helpen. Volslagen belachelijk eigenlijk, dat ik met een normale toon en een vlotte omboeking al blij geweest was. Alsof het mijn schuld is dat Klm stoen dubbel verkoopt.

Even daargelaten dat ik niet begrijp waarom er niet heeeeeele strenge regels worden gesteld aan dit stelselmatige overboeken en het ‘aanwijzen’ van vrijwilligers, is het vooral het gedraai van de klantenservice die echt niets doen om je te helpen en je als een last en niet als een klant behandelen de reden voor dit lage cijfer.

  • Algemeen 1
op 16 november 2018 bestemming: Thailand / Phuket, reisperiode: november 2018

Wij boekten Amsterdam/K.L./ Phuket via Mal.Air. Bij het inchecken werd onze bagage niet doorgelabeld. Hoe we dit moesten oplossen was ons probleem, zeer klant onvriendelijk en als reden werd gezegd dat de tijd tussen de vluchten te kort was! We hadden meer dan een uur. Schande zoiets, daarna zit je 12 uur gestrest in een ROT stoel, waar je nog geen 2 uur in zou moeten zitten. Wat een waardeloze maatschappij, nooit meer met KLM.

  • Algemeen 1
op 11 november 2018 bestemming: Israël, reisperiode: november 2018

Op 10 november 5.15 vanaf Tel Aviv naar Amsterdam gevlogen. In Israël heb ik een hersenschudding opgelopen. De reisverzekering heeft deze reis geboekt voor ons met een ‘Fit to Fly’ document. Mijn vriend en ik zaten helaas niet naast elkaar en we hebben de situatie uitgelegd aan de stewardess. Ze hebben geregeld dat we naast elkaar mochten zitten en ze zijn erg behulpzaam geweest, bedankt!

  • Algemeen 10
op 3 november 2018 bestemming: Filipijnen / Manilla, reisperiode: september 2018

Comfort stoel is 160 euro ik heb voor de terug reis 80 euro betaald ze doen maar wat zakken vullers

  • Algemeen 1
op 18 oktober 2018 bestemming: , reisperiode: oktober 2018

Speciale handbagage aangevraagd. Kwijt door KLM. Klantenservice niet bereikbaar en reactietijd social media maar liefst 7 uur!!!

  • Algemeen 1
op 3 oktober 2018 bestemming: Indonesië / Denpasar, reisperiode: juni 2018

Perfecte reis, lekker eten, op tijd vertrokken en goede service tijdens de vlucht.

  • Algemeen 9
  • 1
  • 2
  • 3
  • Volgende