Interview Selva Travel

Interview met Eric Stolk
Panama is de thuishaven van Selva Travel

Persoonlijke vragen voor de geïnterviewde

Vertel eens wat over jezelf, hoe lang werk je al bij de organisatie? Wat is je huidige functie? Heb je ook andere functies gehad? Wat vind je wel/niet leuk aan je functie?
Als mede-oprichter en eigenaar van Selva Travel ben ik, Eric, vanaf het allereerste begin in 2008 bij de organisatie betrokken geweest. Ik ben vanaf 2003 werkzaam in het toerisme en heb door de jaren heen veel kennis opgedaan over het organiseren van individuele reizen naar Latijns-Amerika, Azië en Afrika. Deze reizen waren altijd al maatwerkreizen op individuele basis om de simpele reden dat ik zelf het liefste op deze manier reis en hierdoor onze klanten en de wensen goed begrijp en kan adviseren.

Wat leuk is aan mijn functie is het bezig zijn met iemands vakantie en dat het erg veel voldoening geeft als je klanten blij en enthousiast terugkeren. Verder is het erg leuk om met de verschillende kanten van reizen bezig te zijn, van de communicatie met klanten tot het uitzoeken van de mogelijkheden in de landen zelf. Tenslotte het allerleukste van mijn functie: veel reizen!

Wat minder leuk is aan mijn functie zijn het regelen van alles wat minder spectaculair is, denk aan verzekeringen, organisatie van beurzen etc. Wel belangrijk, maar het is veel leuker om met de reizen zelf bezig te zijn!

Vragen over de organisatie

Hoe is het bedrijf ontstaan?
Het bedrijf is ontstaan doordat ik samen met mijn vrouw Cindy veel zelf heb gereisd en we eigenlijk een organisatie misten die ons écht goed kon helpen en adviseren als we een maatwerkreis wilden. Wij dachten: dat kunnen wij beter!

Waarom is destijds voor de bedrijfsnaam gekozen?
Selva betekend Jungle in het Spaans en bij veel van onze reizen is natuur een belangrijk onderdeel van de reis.

Wat is de visie en missie van de organisatie?
Tijdens onze reizen willen we reizigers de landen écht laten beleven en ervaren met respect voor de lokale natuur en cultuur.

Wie is de doelgroep?
Iedereen die het fijn vindt om zelf invloed te hebben op de reisindeling en de gekozen accommodaties en zelfstandig wil reizen met het eigen reisgezelschap.

Waarin onderscheidt de organisatie zich van concurrenten?
Selva Travel is volledig gespecialiseerd in de aangeboden landen. Doordat we de landen zelf erg intensief hebben bereisd (en dit met veel plezier blijven doen!) kunnen we onze klanten goed adviseren en plekjes aanraden die weg van de begaande paden liggen.

Welke bestemmingen verkopen jullie op dit moment het meest?
Wij wonen in Panama en we merken dat dit ook direct een van onze beste bestemmingen is geworden. Daarnaast groeien de boekingen voor Guatemala, helemaal in combinatie met Belize en Mexico.

Kun je trends of verschuivingen noemen m.b.t. bestemmingen?
Colombia is erg in opkomst, en terecht (het is één van mijn favoriete landen)! Verder nemen ook Belize en Guatemala een steeds belangrijkere plaats in, we merken hier duidelijk een groeiend aantal klanten. Ook vinden steeds meer klanten het leuk om de vakantie Latijns-Amerika te combineren met een stedentrip in de USA, zoals Miami of New York.

Wat is echt kenmerkend/karakteristiek voor de organisatie?
Zonder twijfel onze persoonlijke aanpak in combinatie met onze uitstekende kennis van de bestemmingslanden. Zelf zijn we hartstochtelijke reizigers en onze passie gebruiken we graag bij het organiseren van de beste reis die bij de wensen en budget van de klant past.

Hoe zou je graag omschreven willen worden door klanten?
Als de reisorganisatie die ze de droomreis van hun leven heeft gegeven.

Zijn jullie aangesloten bij ANVR/SGR/Calamiteitenfonds? Waarom wel/niet?
Natuurlijk zijn we aangesloten bij de SGR, dit is voor de klant de garantie dat ze verzekerd zijn van betalingen en dat ze zaken doen met een financieel gezonde reisorganisatie (dit wordt door de SGR elk jaar beoordeeld). Voor wat betreft de reisvoorwaarden hebben wij onze eigen zorgvuldig samengestelde reisvoorwaarden en hanteren we niet de ANVR voorwaarden. Reden hiervoor is dat onze eigen voorwaarden echt zijn toegespitst op onze bestemmingslanden.

Heb je nog iets toe te voegen?
Bij vragen, twijfel niet om contact met ons op te nemen!