Schrijf een ervaring over Travel Trend en maak kans op mooie prijzen!

Travel Trend

Url: https://www.traveltrend.nl/
Aangesloten bij: ANVR / SGR / Calamiteitenfonds
Type reizen: rondreizen

Logo van Travel Trend

Al meer dan 40 jaar organiseert Travel Trend reizen naar vele verre bestemmingen. Je kunt bij Travel Trend terecht voor individuele reizen door het onbekende binnenland van een Afrikaans, Amerikaans of Aziatisch land tot aan een luxe strandvakantie op schitterende eilanden. Een aanrader is het huren van een vakantievilla op Bali, Travel Trend biedt een aantal mooie villa's aan waarvan sommige zelfs een privé-zwembad hebben.

Ben je van plan een rondreis te maken? Dan biedt Travel Trend ook vervoersmogelijkheden aan. Zo kun je er auto's, motoren en campers huren in allerlei verschillende klasse. Wanneer je liever 's avonds op de bank rustig de informatie over de bestemming door leest dan kun je ook een van de brochures aanvragen. Hier staat alle benodigde informatie in over een bepaald land en kun je ook diverse accommodaties vergelijken. Kun je echt geen keuze maken? Dan kun je ook altijd terecht voor een reis op maat. Online vind je altijd de beste aanbiedingen.

Voor persoonlijke hulp kun je op afspraak terecht op het bezoekadres in Rotterdam. Travel Trend is aangesloten bij het Calamiteitenfonds, ANVR en SGR. Dit betekent dat je altijd met een gerust hart op vakantie kunt.

op 8 januari 2019 bestemming: Verenigde Staten / Hawaï, reisperiode: april 2018

Tijdens de meivakantie in 2018 hebben wij samen met onze 2 kinderen (9 & 7 jaar) een onvergetelijke reis gemaakt naar Hawaii. We hebben deze reis via Travel Trend geboekt.
We begonnen onze eilandhopping trip op het bekende Oahu, Honolulu met het bekende Waikiki Beach. Tijdens ons verblijf op dit eiland hebben wij het indrukwekkende Pearl Harbour bezocht, waar de achtergrond van Japanse aanval op deze militaire basis in 1941 uitvoerig wordt belicht. Indrukwekkend waren een bezoek aan het USS Arizona memorial, een zeemansgraf van ruim 1000 matrozen, en een virtual reality experience van de aanval. Tevens hebben we het Diamond Head State Momument bezocht, waar we een wandeling van ongeveer 45 minuten hebben gemaakt naar een mooi uitzichtpunt over de kustlijn en de stad. We hebben tot slot nog een rondje over het eiland gereden, een aanbeveling is om daarbij te lunchen bij Romy’s Kahuku Prawns Shrimp Hut bij de garnalenkwekerij aan de Kamehameha highway aan de noordkant van het eiland.
 
Vervolgens ging onze reis naar het grootste eiland van de eilandengroep, dat bekendstaat onder de naam Big Island, maar eigenlijk Hawaii heet. We kwamen aan via de westkant van het eiland in Kona, waar we onder andere de start en finishlocatie van de Iron Man Triatlon hebben bekeken. We zijn met de auto naar de oostkant van het eiland gereden naar onze accommodatie nabij Hilo. Onderweg hebben we het Volcanoes National Park bezocht waar we een uitzichtpunt over de krater van een grote actieve vulkaan, een lavatunnel en de Chain of Craters Road naar de kust hebben bekeken. ’s Avonds hebben we het uitzichtpunt opnieuw bezocht en het panorama van de actieve vulkaan onder de sterrenhemel was adembenemend. De hele dag waren er al vele kleine aardbevingen geweest en de volgende ochtend hebben we een zeer zware beving van 6.9 meegemaakt die werd veroorzaakt doordat dezelfde vulkaan die we de dag ervoor hebben bekeken is uitgebarsten. Direct daarna werd het NP ook afgesloten voor het publiek. De lava verplaatste zich daarbij grotendeels door zogenaamde ‘lava tubes’ richting de zuidoostkant van het eiland, waarbij de lava uit spleten in de aarde ‘fissures’ omhoog spoot. Dit hebben we niet van dichtbij waargenomen, maar tijdens een helikoptervlucht de volgende dag hebben we er van afstand wel het nodige van kunnen zien. Het was zeer indrukwekkend om als een van de eersten over de actieve vulkaan te kunnen vliegen en de ondergrondse lava in de tubes via een opening ‘skylight’ te kunnen zien! Gelukkig konden we ons reisprogramma vervolgens normaal conform reisschema vervolgen via de luchthaven Hilo naar het laatste eiland van deze trip, Maui.
 
Ons verblijf op Maui stond in het teken van relaxen. Het eiland is veel groener dan de overige eilanden. Tijdens een dagtrip hebben we Hana aan de oostkant van het eiland bezocht via de bekende ‘road to Hana’, één van de mooiste autoroutes van USA. Een route van 83 kilometer met ruim 620 scherpe bochten en meer dan 50 éénbaans-bruggetjes wat behoorlijk intensief is om te rijden. Dezelfde weg hebben we ook weer terug moeten rijden want het alternatief via de zuidkant van het eiland is zonder 4-wheel drive geen optie. Tot slot hebben we ook het zeer sfeervolle stadje Lahaina in West-Maui bezocht, dat in het begin van de 19e eeuw de hoofdstad was van het Hawaiian Kingdom en waar vroeger ook de walvisjacht plaatsvond.
We konden het eiland natuurlijk niet verlaten zonder de beroemde ‘shave ice’ te proberen.

Wat een diversiteit op de verschillende eilanden. Van mooie stranden, adembenemende zonsondergangen tot actief vulkaangebied.

Wat een onvergetenlijke reis hebben wij met onze kinderen gemaakt en dit is mede te danken aan Travel Trend. Wij zullen zeker weer aan Travel Trend denken voor onze volgende mooie reis.

Mahalo Hawaii & Travel Trend ... Lees meer

  • Algemeen 9
op 4 januari 2019 bestemming: Zuid-Afrika, reisperiode: april 2018

In april dit jaar vertrekken wij met onze kinderen (9, 6 en 3 jaar) voor een road trip naar Zuid-Afrika. Twee weken lang trekken wij door dit prachtige en afwisselende land. We gaan onder andere op zoek naar de Big Five, bezoeken we Robbeneiland, eten we Boboti, lunchen we op een wijngaard, slapen we tussen de struisvogels en bezoeken een township in Knysna. Kortom: één groot avontuur! We vliegen met KLM en worden door de crew verrast met een KLM Delfts blauw huisje ter ere van ons 12,5 jarig huwelijk. Travel Trend had dit namelijk bij de KLM aangegeven, heel attent.
In Kaapstad bezoeken we met onze Avis huurauto de Tafelberg. Per kabelbaan vertrekken wij naar boven en wat leuk, de cabine draait 360° rond en zo heeft iedereen een mooi uitzicht op de stad die onder je ligt. Eenmaal boven aangekomen genieten wij van de prachtige vergezichten over de stad. Grijp je kans en bezoek de Tafelberg zodra het onbewolkt is, want het weer kan zomaar omslaan.
Ook een bezoek Robbeneiland staat op het programma. Eenmaal op het eiland krijgen we een rondleiding per bus over het eiland en worden aansluitend door een voormalig gevangene rondgeleid door de gevangenis. Een tour waarbij we onder andere we de cel van Nelson Mandela zien. Een bijzondere en speciale ervaring die indruk maakt op jong en oud.
Na deze excursie rijden we via Boulders Beach, waar we ontelbaar veel pinguins kunnen bewonderen op het strand. We vervolgen de route over de bekende Chapmans Peak Drive naar Kaap de Goede Hoop en na een korte foto stop en een blik op de ruige, woeste zee rijden we verder naar Stellenbosch. De wijngaarden rondom Stellenbosch zijn uitermate geschikt om per fiets te ontdekken, zelfs met kinderen. Gezien het weer tijdens ons verblijf besluiten wij er met de auto op uit te trekken. Er worden een aantal wijnhuizen bezocht waar de kinderen zich kunnen vermaken en voor de liefhebber is er de mogelijkheid om een wijnproeverij te boeken.
We laten Stellenbosch achter ons en via de Franschoekpass rijden we naar naar Aquila Game Reserve. Dit reservaat is malariavrij en ook jonge kinderen mogen hier mee op safari. De lodge staat bekend om de educatieve benadering van de safari’s en zetten zich in om het wild terug te brengen in deze regio.
De kamer is prachtig, een slaapgedeelte voor ons als ouders met een sofabed voor de jongste en een aparte slaapkamer voor de twee meiden met eigen douche en toilet. Er staat een fles bubbels op ons te wachten, een schaal fruit en billtong. Wat een verwennerij! We hebben een prachtig uitzicht vanaf ons balkon op de waterpoel waar de nijlpaarden aan het dobberen zijn en de zebra’s een kijkje komen nemen.
Aan het einde van de middag staan we klaar voor onze eerste game-drive, spannend! Met de verrekijker, fotocamera en een fleece deken stappen we ons voertuig in. We rijden nog maar net het hek door en staan direct oog in oog met een olifant. We komen ook neushoorns tegen, ontelbare spingbokken, zebra’s en zien de giraffen. Aan het einde wacht ons nog een zogenaamde ‘sundowner’ met sap voor de kinderen, een glaasje wijn voor de volwassenen met billtong, een perfecte afsluiting van onze allereerste game-drive.
Na terugkomst bij de lodge frissen we ons op en gaan we naar het restaurant waar een uitgebreid diner buffet voor ons klaar staat. Vroeg uit de veren de volgende dag! In de vroege ochtend staat onze gids alweer klaar voor een game drive en ook in de namiddag trekken we er nog een keer op uit. Tussendoor bezoeken we de neushoorn opvang. De kinderen kijken hun ogen uit, van zo dichtbij hadden zij (en ook wij) nog nooit een neushoorn gezien. Op de luipaard na hebben wij wel de Big Five kunnen spotten. Na een laatste ochtend game drive verlaten wij Touwsrivier en rijden over de R62 naar Schoemanshoek. Trek in de lekkerste milkshake van Zuid-Afrika? Maak een stop bij Diesel & Cream in Barrydale!
Schoemanshoek, net buiten Oudtshoorn is de volgende bestemming van onze reis, hier slapen we twee nachten. Een bezoek aan een struisvogelboerderij is een echte must. Ten noorden van Oudtshoorn liggen de Swartbergen met de imposante Swartbergpas. Mocht je zoals bij ons geen passagiers hebben die snel wagenziek worden, daal dan ook naar beneden af en rij via Prince Albert en Klaarstroom via de Meiringspoort terug. Zeker de moeite waard.
Onze volgende bestemming is Knyna, een korte route van ongeveer 120 kilometer via de Outeniqua pass. In Knysna spelen de kinderen op het strand van Brenton on Sea en stappen we even later in een speedboot om via de Knysna Heads de Indische Oceaan op te varen op zoek naar dolfijnen. We hebben geluk, onze schipper signaleert al snel een groep dolfijnen en van heel dichtbij kunnen wij ze zien. Tevens brengen onder leiding van Willem, hij woont en werkt in deze township, een bezoek aan Knysna’s township. Diep onder de indruk en een ervaring rijker nemen wij een paar uur later afscheid van Willem.
Wij laten Knysna achter ons en rijden in circa anderhalf uur naar Stormsrivier, onze uitvalsbasis voor het Tsitsikamma Nationaal Park. Samen met onze drie dappere stappers volgen wij de wandelroute naar de monding van de Stormsrivier, waar een hangbrug is gespannen. Onderweg worden we getrakteerd op mooie vergezichten. ’s Middags bezoeken we de Bloukrans Bungy en ja hoor: er wordt gesprongen vanaf de 216 meter hoge brug!
Met de adrenaline nog in het lichaam zetten we koers naar onze volgende en laatste bestemming van onze roadtrip: Kariega Game Reserve.
Bij aankomst ontmoeten wij onze ranger en samen met nog twee andere gasten nemen we plaats in een open 4WD voor een middagsafari. We worden getrakteerd op een kudde olifanten met een pas geboren kalf, neushoorns, giraffen, buffels en nog veel meer. Van onze ranger, genaamd JJ, hebben de kinderen een ranger boekje gekregen en kunnen ze aan kruizen welke dieren ze tegenkomen tijdens de game drive en moeten ze olifanten- en neushoorn poep verzamelen. Tijdens de eerste game drive waren zij al druk in de weer met een boekje en potlood en lukte het JJ om de felbegeerde poep te verzamelen. De zon gaat langzaam onder en JJ stopt om de benen te strekken en voor ons allen een drankje in te schenken en wordt ons een hapje aangeboden. Wat een manier om de dag te eindigen.
Het diner wordt in de main lodge geserveerd en alhoewel het maar een korte afstand is, raadt JJ aan om per auto te gaan en niet wandelend. Volgens hem weet je nooit wat je in het donker aantreft! Het diner is in buffet vorm en wij laten het ons goed smaken. We drinken nog een kopje koffie bij de open haard en keren terug naar onze lodge chalet voor een welverdiende nachtrust.
En dan is het toch echt zover, onze laatste dag in Zuid-Afrika is aangebroken! We worden al vroeg opgehaald voor onze laatste game drive en wat hebben wij een geluk! Een paar hongerige leeuwinnen vallen een prooidier aan en wij zien een kill van deze machtige dieren, uniek en spannend! Ook tijdens deze ochtend game drive zien we veel wildlife en komen ogen en oren te kort. Onze ranger is een bron van informatie en onze kleine rangers in spé hebben ontelbare vragen die hij vriendelijk beantwoordt, stuk voor stuk.
Eerst staat ons nog een uitgebreid ontbijt te wachten en ontvangen de kinderen hun Ranger certificaat. Jammer dat het erop zit, stiekem hadden we hier nog wel één of twee nachtjes langer willen blijven. Er is nog zóveel meer te doen en te zien in het Kariega Game Reserve. Wij verlaten het reservaat en zetten koers naar Port Elizabeth waar we de huurauto inleveren en daarna op zoek gaan naar de incheckbalie. Niet veel later vliegen we met British Airways naar Johannesburg, waar we overstappen in een toestel van KLM om ons terug te laten brengen naar Amsterdam.
Wat hebben wij als gezin genoten van deze road trip, heel bijzonder om dit avontuur met z’n vijven te beleven. De reis heeft echt aan onze verwachtingen voldaan en kende vele hoogtepunten. Eén ding staat vast, dit was zeker niet laatste keer dat wij Zuid-Afrika zijn geweest en bij Travel Trend onze reis hebben geboekt. ... Lees meer

  • Algemeen 9
op 24 november 2018 bestemming: Indonesië / rondreis, reisperiode: oktober 2018

Mijn/onze vakantie naar indonesie was prachtig. We hebben 4 eilanden aangedaan. Sulawesi, Java, Sumatra en Bali. Alle 4 hun eigen schoonheid. We hadden op alle eilanden een eigen chauffeur, gids en auto. Alleen geregeld door Travel Trend. Dat was super zo konden we stoppen waar we wilde voor foto's of iets anders. De agenten waar Travel Trend mee werken hebben een goede service. De accomodatie is tevens goed/super geweest. Heb op bijzondere plekken geslapen, zoals bij Mega inn op Sumatra en op Sulawesi in Toraja en nog veel meer plekken. Iedere plek had wel iets unieks.

Heb echt een prachtige cultuur reis gemaakt met ook natuur, een wandeling door de Jungle op Sumatra. De oerang oetans bekijken, prachtig. Op Java zie je veel invloeden nog van de Nederlanders. Hier op dit eiland een prachtige trein rit gemaakt. en naar de Borubudur en de Prambanan. En de zonsopkomst bij de Bromo vulkaan. Prachtige belevenissen waren dit. In Sulawesi (persoonlijk voor mij het mooiste eiland) heel veel verschillende landschappen en culturen. Hier konden we een overlijdingsceremonie bijwonen. (dit valt helaas niet te plannen) dit moesten we echt even bij de gids die we op het eiland hadden vragen. Heel bijzonder om zoiets te mogen zien.

Nu thuis en bezig met een prachtig fotoboek maken. Ik kan met een hele grote lach. Ik ga zeker nog eens terug en dan is de kans groot dat ik nog een keer de hulp vraag van Travel Trend.

Bedankt Travel Trend voor de reis die me altijd bij zou blijven. ... Lees meer

  • Algemeen 9

Meer ervaringen

Nieuws