Cairns

Cairns AustraliŽ
Cairns AustraliŽ

Cairns is een populaire toeristenplaats in het noordoosten van Australië. Het is een goed startpunt voor als je Cooktown, Kaap York-schiereiland en het Atherton Tableland wilt verkennen. En vooral tochten naar het Great Barrier Reef zijn populair. Op het land wordt Cairns ingesloten door hoge, met jungle begroeide bergen. Achter deze bergen vind je Tablelands, een agrarisch gebied met prachtige rivieren en bossen. Ten noorden van Cairns vind je verschillende badplaatsen zoals Kewarra Beach, Port Douglas, Clifton Beach, Palm Cove en Trinity Beach. De meeste hotels liggen hier bij of zelfs direct aan het strand, in tegenstelling tot in Cairns. Port Douglas ligt het meest noordelijk, op zo`n 75 km ten noorden van Cairns en hier vind je de meest luxe hotelresorts. Je kunt in de omgeving van Cairns niet zwemmen in de zee zwemmen omdat er veel kwallen en krokodillen leven. De stad heeft daarom aan de rand van het strand een zwembad gebouwd. Hier hoef je geen entree te betalen en is voldoende plaats om te gaan liggen.

Heb je weinig kennis van AustraliŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Cairns
Plaatsen in de buurt van Cairns (AustraliŽ) :
 • Brisbane (1389 km)
 • Alice Springs (1450 km)
 • Darwin (1680 km)
 • Sydney (1960 km)
 • Canberra (2070 km)
 • Adelaide (2124 km)
 • Melbourne (2324 km)
 • Perth (3441 km)
 • Ervaringen

  op 28 november 2016 plaats: Cairns, reisperiode: november 2016

  Ullaru is zo uniek.Cairns heeft het barrier reef

  • Algemeen 8
  • Uitgaan 7
  • Restaurants 8
  • Inwoners 8
  • Ligging 8

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Cairns

  Cairns Botanic Gardens (Cairns)

  Cairns Botanic Gardens
  Cairns Botanic Gardens
  Kaart met locatie Cairns Botanic Gardens

  De Cairns Botanic Gardens is een tropisch paradijs en staan bekend om de verzameling palmbomen en tropische planten. Ook is er een stuk Queenslands regenwoud met inheemse vogels. Er valt hier veel te leren over de prachtige flora en tuinbouw. Het is tevens een heerlijke plek om te ontspannen. De toegang is gratis en de Cairns Botanic Gardens zijn elke dag van het jaar geopend vanaf half 8 ´s ochtends.

  Great Barrier Reef (Cairns)

  Great Barrier Reef
  Great Barrier Reef
  Kaart met locatie Great Barrier Reef

  Je kan met de boot naar het Great Barrier Reef varen. The Great Barrier Reef is het grootste koraalrif ter wereld. Het rif ligt net voor de kust van Queensland in de Koraalzee. Het gebied is zo´n 2.600 kilometer breed en heeft 900 eilanden en meer dan 2.900 individuele riffen. Vanuit de ruimte kan je het Groot Barrièrerif zien, het is namelijk de grootste alleenstaande structuur in de wereld. The Great Barrier Reef is gemaakt door levende organismen ook wel koraalpoliepen. In 1981 werd het Groot Barrièrerif geselecteerd voor de werelderfgoedlijst. Sommige noemen het zelf het achtste wereldwonder.

  Kuranda Skyrail (Cairns)

  Kuranda Skyrail
  Kuranda Skyrail
  Kaart met locatie Kuranda Skyrail

  Boven het National Park Barron Gorge in Queensland bevindt zich de Kuranda Skyrail kabelbaan. De kabelbaan loopt van het noorden van Cairns, naar het dorpje Kuranda, wat gelegen is in de bergen. De Kuranda Skyrail heeft een lengte van 7,5 km. De kabelbaan is gebouwd in 1995 en heeft maar liefst 114 gondels. Er zijn vier Skyrail stations, namelijk het Kuranda Station, de Barron River, de Red Peak en Caravonica wat ook het dalstation is en zich net ten noorden van Cairns bevindt. Een enkele reis duurt ongeveer een uur en als je in Kuranda bent loop je ook gerust een uur rond. Zeker een unieke bezienswaardigheid met een mooi uitzicht.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van AustraliŽ bekijken.

  Geschiedenis

  De stad is gesticht in 1876 voor de mijnwerkers die goud zochten. In Cairns kon men onderdak vinden. De stad is vernoemd naar de toenmalige gouverneur van Queensland, William Wellington Cairns. De nederzetting raakte in verval toen er een handigere route naar het Hodgkinson River goudveld werd ontdekt vanaf Port Douglas. Toen de stad een spoorverbinding kreeg door het Kuranda regenwoud werd het een belangrijk punt voor de export van goud, suikerriet, kostbare metalen en landbouwproducten. Met deze spoorverbinding werd de toekomst van Cairns veilig gesteld.

  Weer

  Cairns heeft een tropisch klimaat. De maximumtemperatuur schommelt tussen de 25 en 31įC, de minimumtemperatuur tussen de 17 en 23įC.

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Cairns