Brasilia

Juscelino Kubitschek brug in Brasilia
Juscelino Kubitschek brug in Brasilia

Brasilia ligt in het hoogland van de Goiás en is gebouwd aan het stuwmeer Lago Paranoá33travel/">. Brasilia is sinds 21 april 1960 de hoofdstad van Brazilië. Op 21 april (Festa de Cidade) wordt de 'geboorte' van de stad jaarlijks groots gevierd. Qua grote is Brasilia de 5e stad van het land. De futuristische stad heeft de vorm van een vliegtuig. De straatnamen in de stad bestaan alleen uit cijfers. De hoofdstraat van de stad is Eixe Monumental en alle regeringsgebouwen liggen ten oosten hiervan. Vanaf de Torre de Televisao (televisie-toren) heb je een prachtig uitzicht over de stad. Deze 75 m hoge toren kun je gratis beklimmen. Een van de mooiste en modernste gebouwen van de stad is het Palacio do Itamarati (ministerie van buitenlandse zaken). Bijna alle hotels staan in de Sector Hoteleiro Norte of Sector Hoteleiro Sul. De prijzen liggen in Brasilia wel een stukje hoger dan in andere steden.

Vanessa 'BraziliŽ is een immens groot land dus je moet je goed bedenken wat je er wilt zien en beleven. In 1 reis lukt het niet om het hele land te ontdekken. Ik heb zelf het noordoosten bezocht. Deze streek heeft het allemaal: tropische stranden, bruisende steden, de kleurrijke bevolking en een rijke geschiedenis.', Vanessa - reisexpert BraziliŽ gratis reisvoorstel >>

Landkaart Brasilia
Plaatsen in de buurt van Brasilia (BraziliŽ) :
 • Belo Horizonte (627 km)
 • S„o Paulo (876 km)
 • Campo Grande (877 km)
 • Ilha Grande (908 km)
 • Rio de Janeiro (942 km)
 • Porto Seguro (950 km)
 • Bķzios (1002 km)
 • Salvador da Bahia (1103 km)
 • Foz do IguaÁu (1284 km)
 • Caruaru (1543 km)
 • a:7.0000

  Ervaringen

  op 5 februari 2012 plaats: Brasilia, reisperiode: januari 2012

  Het was heel bizar om door Brasilia rond te lopen. Ik was er slechts 2 dagen, om een kennis van mijn vader op te zoeken. Ken je het boek Blokken van Borderwijk? Zo voelde het om daar rond te lopen. Er zijn een heleboel gebouwen die architectonisch gezien interessant zijn, maar het voelde voor mij alsof er geen ziel in de stad zat. Alles is opgedeeld in sectoren, en daar mag niet van afgeweken worden. Heel vreemde ervaring, Interessant als je erover nadenkt, maar wel vreemd. Ik zou er niet willen wonen, en dat is voor mij wel een manier om af te meten hoe ik een plek vond.

  • Algemeen 7
  • Uitgaan 5
  • Cultuur 7
  • Restaurants 7
  • Bezienswaardigheden 9
  • Inwoners 8
  • Ligging 6

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Brasilia

  Catedral de BrasŪlia (Brasilia)

  Catedral de BrasŪlia
  Catedral de BrasŪlia
  Kaart met locatie Catedral de BrasŪlia

  Catedral de Brasília is een van de meest kenmerkende gebouwen van de stad. Dit komt door de bijzondere, maar vooral voor een kathedraal unieke architectuur. De kathedraal heeft namelijk een hyperboloïde vorm. Deze vorm is gecreëerd door de zestien witte pilaren van beton, waartussen glas is geplaatst. Het witte bouwwerk moet hiermee een doornenkroon voorstellen. Een andere veel voorkomende interpretatie van het ontwerp is het uitsteken van handen richting de hemel. Het ontwerp van de kathedraal van Brasilia staat op de naam van Oscar Niemeyer.

  Congresso Nacional (Brasilia)

  Congresso Nacional
  Congresso Nacional
  Kaart met locatie Congresso Nacional

  Congresso Nacional is de Portugese benaming voor het Braziliaans parlement. In het Congresso Nacional zetelt zowel de Senaat als het Huis van Afgevaardigden. Het bijzondere bouwwerk is door de bekende Braziliaanse architect Oscar Niemeyer ontworpen. Het gebouw is geheel in de stijl van de Braziliaanse moderne architectuur gebouwd. Congresso Nacional is van 8.30 uur tot 17.30 uur geopend voor bezoekers. Vanaf 9.00 uur worden er elk half uur rondleidingen verzorgd. De laatste rondleiding gaat om 17.30 uur van start.

  Espacio Lucio Costa (Brasilia)

  Espacio Lucio Costa
  Espacio Lucio Costa
  Kaart met locatie Espacio Lucio Costa

  Espacio Lucio Costa is een zaal met de maquette van de stad. Aan de muur hangen replica's van de eerste tekeningen van Brasilia. Brasilia is een van de weinige geplande steden in de wereld. De stad is op papier ontworpen. De zaal is wederom ontworpen door de Braziliaanse architect Oscar Niemeyer, dit keer samen met stedenbouwkundige Lúcio Costa. Je vindt er een galerij waar je onder andere verschillende schetsen en tekeningen van de stad kunt bekijken.

  Museo Historico de Brasilia (Brasilia)

  Museo Historico de Brasilia
  Museo Historico de Brasilia
  Kaart met locatie Museo Historico de Brasilia

  Museo Historico de Brasilia is het historisch museum van Brasilia en, ironisch genoeg, ook het oudste museum van Brasilia. Het Museo Historico de Brasilia is een werk uit de handen van de Braziliaanse architect Oscar Niemeyer. Het museum is gelegen op het 'Plein van de Drie Machten' en het werd gebouwd om de overdracht van de hoofdstad, van Rio de Janeiro op Brasilia, te markeren. Niet alleen de architectuur van het museum is een bezichtiging waard, maar ook de collecties van onder andere foto's van de stad in historisch perspectief die worden geëxposeerd zijn een bezoek waard.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van BraziliŽ bekijken.

  Vervoer

  Het Aeroporto Internacional (vliegveld) ligt ongeveer 10 km buiten de stad. Er rijden regelmatig bussen van en naar Brasilia.

  Geschiedenis

  In 1889 werd een wetsontwerp aangenomen waarin een nieuwe hoofdstad in het binnenland werd gepland. Het plan werd in 1956 door de regering uitgevoerd. De architect Oscar Niemeyer kreeg dit project toegewezen. Roberto Burle Marx was verantwoordelijk voor het ontwerp van de parken en vijvers.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Brasilia