Stratford-upon-Avon

Stratford upon Avon, Engeland
Stratford upon Avon, Engeland

In het zuiden van het Engelse graafschap Warwickshire ligt de stad Stratford-upon-Avon. Lokaal staat deze plaats bekend als Stratford. Stratford-upon-Avon staat internationaal bekend als de geboorteplaats van William Shakespeare. Dankzij Shakespeare wordt Stratford-upon-Avon jaarlijks door maar liefst vijf miljoen toeristen bezocht, die de geboorteplaats van William Shakespeare willen zien. In Stratford-upon-Avon ligt het Royal Shakespeare Theatre, het theater van de wereldberoemde Royal Shakespeare Company. De stad verdient veel aan toerisme, wat de belangrijkste bron van inkomsten is. Stratford heeft meer dan 25.000 inwoners.

Heb je weinig kennis van Engeland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Stratford-upon-Avon
Plaatsen in de buurt van Stratford-upon-Avon (Engeland) :
 • Coventry (27 km)
 • Birmingham (34 km)
 • Oxford (58 km)
 • Leicester (63 km)
 • Derby (82 km)
 • Bath (101 km)
 • Bristol (102 km)
 • Londen (133 km)
 • Manchester (147 km)
 • Liverpool (160 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Stratford-upon-Avon

  Anne Hathaway’s Cottage (Stratford-upon-Avon)

  Anne Hathaway’s Cottage
  Anne Hathaway’s Cottage
  Kaart met locatie Anne Hathaway’s Cottage

  Anne Hathaway’s Cottage is het voormalige ouderlijk huis van Anne Hathaway. Dit was de echtgenote van de beroemde dichter en toneelschrijver William Shakespeare. Ondanks dat ze het een cottage noemen, is het eigenlijk een enorme boerderij met wel twaalf kamers. Om het huis heen ligt een prachtige grote tuin. Het oude gedeelte van het huis werd al voor de 15e eeuw gebouwd. In 1912 werd het huis overgenomen door de Shakespeare Birthplace trust, die het huis tot oorspronkelijke staat restaureerden. Echter raakte het beschadigd bij een brand. Gelukkig werd het weer gerestaureerd en is het tegenwoordig open als museum.

  Butterfly Farm (Stratford-upon-Avon)

  Butterfly Farm
  Butterfly Farm
  Kaart met locatie Butterfly Farm

  Geniet van een uniek dagje tussen de vlinders bij de Butterfly Farm. Hier zie je honderden spectaculaire en kleurrijke vlinders. Al deze beesten zijn te zien in een speciaal gecreëerde tropische omgeving. Naast vlinders zijn er nog meer dieren te bewonderen, als bijvoorbeeld 's werelds grootste spin, schorpioenen en meer bijzondere dieren. Na het bezoek kan je een bezoekje brengen aan de leuke cadeauwinkel.

  Royal Shakespeare Theatre (Stratford-upon-Avon)

  Royal Shakespeare Theatre
  Royal Shakespeare Theatre
  Kaart met locatie Royal Shakespeare Theatre

  Het Royal Shakespeare Theatre ligt in Stratford-upon-Avon bij Waterside en aan de rivier de Avon. Het beroemde theater werd in 2010 weer heropend na een uitgebreide renovatie. Het monumentale pand kent namelijk vele art deco kenmerken omdat het gebouw uit 1932 stamt. Er zijn meer dan 1.040 stoelen beschikbaar en het theater is gewijd aan de Britse toneelschrijver en dichter William Shakespeare. In het theater kan je een heerlijke maaltijd eten op het dakterras restaurant. Verder kan je er een Theater Tour boeken, die je door het theater leidt. Ook zijn er diverse tentoonstellingsruimtes.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Engeland bekijken.

  Vervoer

  Stratford-upon-Avon is zeer goed te bereiken per trein. De stad heeft goede verbindingen met veel grote steden in Engeland. De afstand van Birmingham naar Stratford-upon-Avon is 35 kilometer. Brimingham Airport ligt op 29 kilometer van Stratford-upon-Avon. Vanaf dit vliegveld gaan nationale en internationale vluchten naar verschillende plaatsen in de wereld. In de stad zelf kun je goed reizen per bus, taxi of auto. Stratford-upon-Avon is ook makkelijk te bereiken vanaf de snelweg.

  Geschiedenis

  Stratford-upon-Avon dateert uit de tijd van de Angelsaksen. De Angelsaksen hebben Stratford-upon-Avon gesticht in de 7e eeuw na christus. Stratford-upon-Avon was eerst een karakteristiek dorpje, maar vanaf de 12e eeuw werd Stratford-upon-Avon uitgebreid tot een handelsstad. In 1196 kreeg Stratford-upon-Avon stadsrechten. Tijdens de middeleeuwen lag het inwonersaantal van Stratford-upon-Avon rond de 1.000 inwoners. Ondanks een aantal uitbraken van de builenpest, lag het inwonersaantal in 1564 rond de 2.000 en langzaamaan steeg het aantal inwoners.

  Tijdens de 17e en 18e eeuw bleef Stratford-upon-Avon een rustige marktstad. Door de komst van een kanaal en een spoorlijn in de 19e eeuw werd het makkelijker voor toeristen om de stad te bezoeken. Vanaf eind 19e eeuw begon het toerisme snel te groeien. Sindsdien dankt de stad een groot deel van haar inkomsten aan toeristen.

  William Shakespeare werd in 1564 geboren in Stratford-upon-Avon. Hij groeide op in een huis in Henley Street, waar nu een klein museum in ligt. In 1616 overleed William Shakespeare op 52-jarige leeftijd. William Shakespeare wordt gezien als de grootste Engelse schrijver aller tijden.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Stratford-upon-Avon