Hveragerdi

Warmwaterbronnen Hveragerdi, IJsland
Warmwaterbronnen Hveragerdi, IJsland

In het zuiden van IJsland ligt Hveragerdi. Dit stadje ligt aan de rand van een geothermaal actief gebied dat onderdeel uitmaakt van het Hengill vulkaansysteem. De stad is 9 km² groot en heeft een inwoneraantal van ongeveer 2.300. De stad is door hete bronnen omgeven die vulkanisch van aard zijn. In de plek komen op diverse plaatsen stoompluizen spontaan uit de grond. Dit komt voor tussen stoeptegels, in tuinen en door scheuren in het asfalt. Om zijn kassen die via hete bronnen worden verwarmd is Hveragerdi berucht. Van alle kassen in IJsland ligt ongeveer 40% in deze stad. Diverse soorten fruit en groenten en bloemen worden in deze kassen verbouwd. Doordat er regelmatig aardbevingen plaatsvinden bevindt zich hier geen hoogbouw. Ook is het centrum met zijn warme bronnen en modderpoelen erg kleurrijk. De hot springs trekken jaarlijks veel toeristen naar Hveragerdi.

Reisbureau Reisgraag.nl heeft veel kennis van IJsland. Onze klanten geven ons een 9,5 op TrustPilot voor de service die wij verlenen. Wilt u hulp bij het samenstellen van uw reis? Vul dan gratis en vrijblijvend het formulier in.

Landkaart Hveragerdi

Ervaringen

Vakantieverhalen / reisverslagen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Hveragerdi

Laugaskard zwembad (Hveragerdi)

Laugaskard zwembad
Laugaskard zwembad

Een van de grootste en mooiste zwembaden van IJsland vind je in Laugaskard, wat een onderdeel is van Hveragerdi. Het zwembad heet het Hveragerdi Zwembad en ligt 45 kilometer van Reykjavik af. Dit openbare zwembad ligt buiten en wordt warm gehouden met de nabijgelegen hete bronnen, zodat deze het gehele jaar open kan zijn.

Wandelen in de valleien (Hveragerdi)

Wandelen in de valleien
Wandelen in de valleien

De prachtige valleien ten noorden van Hveragerdi zijn ideaal om te wandelen. Voornamelijk een wandeling maken naar de Varma rivier en de warmwaterbronnen in deze rivier is een aanrader. Doordat het kokende water zich mengt met het koude gletsjerwater heeft het de perfecte temperatuur om in te baden. Je kan dit het hele jaar door doen. Tijdens een wandeling door de valleien heb je prachtige uitzichten op het dorpje en de achtergelegen heuvels.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van IJsland bekijken.

Vervoer

In het zuidelijke deel van de stad loopt het pad naar Þorlákshöfn. Hier kan de ferry genomen worden naar de Westman eilanden. Er zijn meerdere internationale luchthavens in IJsland, waaronder één in Akureyri en één in Reykjavik. Vanaf Nederland gaan diverse directe vluchten en ook vluchten met een tussenstop in bijvoorbeeld Kopenhagen of Londen. Vanuit hier kun je met een huurauto, taxi of openbaar vervoer verder naar Hveragerdi. Verder zijn er meerdere nationale luchthavens te vinden in IJsland, waarmee je binnen IJsland van stad naar stad kunt vliegen.

Geschiedenis

IJsland is nu 20 miljoen jaar oud, dit is in tegenstelling tot andere landen nog erg jong. De Griekse koopman Pytheas ontdekte het eiland voor het eerst. Hij was op boottocht en noemde het land Thule. IJsland ligt op een dunne plek op de aardkorst waardoor het erg warm is van onderen. De dikte van de aardkorst is rond de 5 tot 10 kilometer. In alle andere landen van Europa heeft deze een dikte van wel 35 tot 40 kilometer.

Heb je interesse in een reis naar Hveragerdi? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Hveragerdi, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Sandra

Sandra - reisexpert IJsland


In de 20 jaar dat ik als reisspecialist werk heb ik veel reizen uitgestippeld in IJsland en gelukkig ook het voorrecht gehad om er zelf heen te gaan. IJsland moet je op je gemak bezoeken. Neem de tijd. De Golden Circle, uitgestrekte gletsjermeren en waanzinnige watervallen vind je er. Of ga snorkelen tussen twee continenten in de Silfra kloof, een onvergetelijke ervaring! Wil jij op vakantie naar IJsland? Vraag een gratis offerte aan bij onze reisexpert Sandra.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing