Dagje strand bij Den Haag

Strand van Scheveningen met vuurtoren
Strand van Scheveningen met vuurtoren

Het strand van Den Haag is gedurende het hele jaar een uitstekende plek om heerlijk wat vrije tijd te spenderen. Het zonnetje straalt aan een strakke, helderblauwe hemel en de temperatuur is aangenaam, de ideale omstandigheden om lekker te relaxen! Tijdens zo'n heerlijke zomerse dag is het strand van de badplaatsen Scheveningen en Kijkduin de ideale plek om te vertoeven.

In het voorjaar is het strand in trek om een lange strandwandeling te maken langs een stil strand met een onstuimige zee. Een fietstocht door de aangrenzende duinen is ook goede manier om een heerlijke voorjaarsdag door te brengen. Maar ook als het tijd is voor een beetje weldaad en verwennerij en je het zout van de lippen heeft geveegd, is het Haagse strand een bezoek waard!

Heb je weinig kennis van Nederland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Scheveningen

De Pier is natuurlijk het herkenningspunt van Scheveningen. Deze is gratis toegankelijk en je kunt overdekt of bovenop wandelen tot het einde van de Pier. Het strand van Scheveningen leent zich uitstekend voor veel verschillende activiteiten. Alles is mogelijk, van vliegeren en sportvissen op het strand tot zeilen, surfen en duiken in de bruisende Noordzee.

Menig strandsport vindt zijn grondslag in Den Haag. Het Scheveningse strand is de plek waar de sporten Beach Volleybal, Beach Soccer, Beach Tennis, Beach Hockey en Beach Handball tot leven zijn gekomen en inmiddels zijn velen uitgegroeid tot razend populaire sporten. Het strand van Scheveningen is ook de thuishaven voor het The Hague Beachstadion. Dit is het grootste stadion voor outdoor-beachsport van Nederland en hier worden dan ook regelmatig beachsporttoernooien gehouden. Het stadion heeft plaats voor 3000 toeschouwers en de toegang is gratis.

Ook voor de mensen die geen fan van sport zijn, heeft Scheveningen nog enkele leuke attracties. Stap bijvoorbeeld in de gezellige Boulevardtrein, die een rondrit door Scheveningen maakt. Het startpunt is de Pier en de route voert je langs het dorp en de havens. Een leuke manier om Scheveningen beter te leren kennen!

Ervaar het beste uitzicht op zee door een bezoek te brengen aan de vuurtoren van Scheveningen, een kolossale toren die tegenwoordig door 432 gietijzeren platen en 4600 moerbouten bij elkaar wordt gehouden. In combinatie met een bezoek aan Muzee Scheveningen is het mogelijk de historische vuurtoren te beklimmen en boven van een schitterend uitzicht te genieten. Ook de moeite waard om te bezichtigen is een oude monumentale watertoren die in de duinen bij Scheveningen staat. De toren werd in 1874 gebouwd voor het winnen van drinkwater uit de duinen. De watertoren is inmiddels gerestaureerd en wordt nog steeds gebruikt, daarom is het gebouw niet geopend voor publiek.

Wie graag een gokje waagt, is aan het goede adres bij Holland Casino Scheveningen. Hier kun je spanning en ontspanning combineren in de wereld van spel, plezier en glamour.

Kijkduin

Deze badplaats wordt vaak gezien als de 'underdog' in vergelijking met Scheveningen, maar Kijkduin heeft een heel eigen karakter en is daarom zeker niet minder aantrekkelijk. Op het brede langgerekte strand van Kijkduin hangt een gemoedelijke sfeer en het is niet te groot en niet te klein. Tevens is het een bekende familiebadplaats, want er is voor kinderen genoeg te beleven. Kijkduin heeft twee bijzondere bouwwerken waar kinderen zich naar hartenlust kunnen uitleven: de speeltboot 'Atlantis' aan de zuidzijde van de boulevard en de kleine vuurtoren op het Deltaplein.

Op zaterdag- en zondagmiddag kun je ook eens een kijkje gaan nemen bij de Jutterskeet van Ome Jan en hulpjutter Rob. Maar met slecht weer zijn ze niet in hun keet te vinden, want dan is het natuurlijk ideaal weer om te jutten en zijn ze dus op pad. Als je wilt weten welke bijzonderheden ze al gevonden hebben, moet je de keet een keer bezoeken, want daar hebben ze al hun vondsten uitgestald.

Bovendien ligt in de duinen van Kijkduin een bijzonder landschapskunstwerk verstopt. Dus ga op ontdekking en laat je verrassen! Klim via een trap naar de top van de duin en sta versteld als je terecht komt in een enorme kunstmatige krater, het 'Hemels Gewelf' genaamd. De Amerikaanse kunstenaar James Turrell creëerde deze plek speciaal om naar de lucht te kijken. In het midden van de ellips staat een bank van natuursteen waarop twee personen kunnen liggen en als je dan omhoog kijkt, zie je hoe de hemel een bijzondere vorm kan aannemen. Het is dan namelijk net alsof de hemel als een soort gewelf over de kom is gespannen. Een mysterieuze ervaring dus zeker het uitproberen waard! Vraag gratis een offerte aan

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen