Een boot huren in Friesland

Bootjes in de haven van stad in Friesland
Bootjes in de haven van stad in Friesland

Friesland staat bekend als geliefd watersportgebied en op vrijwel alle dagen is het druk op de vele wateren die de provincie rijk is. Als je zelf niet bekend met de watersport maar wel een dagje het water op wilt is het nog weleens lastig kiezen. Er zijn verschillende bootverhuurbedrijven met een grote keuze aan soorten boten. Met onderstaand overzicht helpen wij je een stukje op weg.

Heb je weinig kennis van Nederland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Sloep

Wil je er heerlijk een dagje met de kinderen op uit en af en toe aanleggen om een verkoelend ijsje te halen, dan is een sloep aan te raden. Het is een gezinsboot waar genoeg ruimte aan boord is en welke wendbaar en makkelijk aan te leggen is. Tegenwoordig zijn er, naast dieselsloepen, fluistersloepen of elektro sloepen te huur. Dit is een stuk beter voor het milieu en een stuk stiller. Vergeet voor de kinderen niet een zwemvest mee te nemen.

Valk

Lekker met z'n tweetjes genieten van een zeilweekend? Kies dan voor een Valk, dit is een open zeilboot welke geschikt is voor een actieve tocht en waar je zelfs in kunt slapen. Het is wel van belang dat een van de mensen aan boord kan zeilen. Kennis en ervaring is dus vereist. Heb je een strakke planning gemaakt, neem dan een Valk met buitenboordmotor. Als de wind wegvalt kun je toch op de bestemming komen. De Valk is de meest voorkomende boot op de Friese meren. Vraag gratis een offerte aan

Motorboot

Met een motorboot kun je overal naartoe, ook als er geen wind staat. Motorboten zijn er in allerlei formaten en prijsklassen maar sowieso beschik je over veel comfort. Voordeel van een kleinere motorboot is dat je op afgelegen plekjes kunt komen waar je in alle rust kunt genieten. Houdt er wel rekening mee dat je af en toe moet tanken, maar dat kan in de meeste watersportdorpjes.

Skûtsje

Voor groepen vanaf 12 personen is het huren van een Skûtsje aan te raden. Met een ervaren schipper ga je het water op en onderweg kun je hem/haar helpen met het hijsen van de zeilen of zelf achter het roer staan. Onderweg zul je kennis maken met de eeuwenoude Friese platbodem en ontdekken hoe het schippersbestaan er vroeger uitzag.

Zeiljacht

Met een zeiljacht kun je veel verschillende kanten op; zowel voor een sportieve tocht of een meerdaagse trip is het geschikt. Zelf als je een bezoek wilt brengen aan de Waddeneilanden is een zeiljacht geschikt. Door zijn grootte is een zeiljacht minder wendbaar dan een Valk en zeilervaring met een dezlfde soort jacht is dan ook essentieel. Voor jachten groter dan 15 meter is een vaarbewijs verplicht.

Wil je er een dagje of zelfs meer dagen op uit? Dan is het huren van een boot in Friesland een goede optie!

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Gerelateerde artikelen