Meest unieke musea in Nederland

Hunnebed in Drenthe, Nederland
Hunnebed in Drenthe, Nederland

In Nederland bevinden zich meer dan 700 musea met de meest uiteenlopende onderwerpen en collecties. Zo heb je bijvoorbeeld in Appelscha, Friesland het Kookmuseum De Vleer waar je kennis kunt maken met de Nederlandse eetcultuur en eeuwenoude kookhistorie. In Borculo, Gelderland staat het Brandweer- en Stormrampmuseum waar o.a. de stormramp van Borculo wordt gedocumenteerd. Uiteraard zijn er nog veel meer unieke musea in Nederland waar jong en oud zich kan vermaken. Hieronder een kleine greep uit alle unieke musea in Nederland, verdeeld over 3 regio`s.

Heb je weinig kennis van Nederland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Unieke musea in Noord-Nederland

In de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland, Overijssel en Noord-Holland bevinden zich in totaal meer dan 310 musea waarvan de meeste in de provincie Noord-Holland. Niet verwonderlijk met Amsterdam als culturele hoofdstad van Nederland. Daar heb je o.a. het Diamant Museum die je meeneemt op een reis die 3 miljard jaar gelden begon. Het Hunnebedcentrum in Borger, Drenthe is een uniek museum in Nederland aangezien er verder geen Hunnebedden zijn in Nederland. In dit museum kun je ervaren hoe de Hunebedbouwers 5500 jaar geleden woonden en leefden.

Unieke musea in Midden-Nederland

In de provincies Gelderland, Utrecht en Zuid-Holland kun je kiezen uit bijna 270 musea. De provincie Zuid-Holland heeft de grootste museum-dichtheid van Nederland met ongeveer 130 musea. Panorama Mesdag in Den Haag is een van de meest unieke met het grootste schilderij van Nederland. De meest bekende musea van Gelderland zijn waarschijnlijk het Kröller-Müller Museum of het Openluchtmuseum maar er zijn ook veel onbekende musea die erg interessant zijn. Zo heb je in Ter Schuur het Oude Ambachten & Speelgoedmuseum en in Vorden het Heiligenbeeldenmuseum met een jaarlijks wisselend thema. Vraag gratis een offerte aan

Unieke musea in Zuid-Nederland

De provincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg herbergen in totaal bijna 160 musea waarvan de meeste zich in Noord-Brabant bevinden. Streekmuseum de Meestoof in Sint Annaland, Zeeland heeft o.a. een permanente tentoonstelling over de meekrapteelt en een boerenschuur met wagenmakerij en smederij. In Noord-Brabant vind je verschillende musea die een collectie voorwerpen herbergen die in de regio gevonden zijn zoals het Eicha Museum in Bergeijk met voorwerpen afkomstig uit de Brabantse Kempen. In Limburg kun je naar Museum De Kantfabriek waar je kennis kunt maken met de textielgeschiedenis van de streek.

Nederland Museumland

Nooit geweten dat er zoveel uiteenlopende musea zijn in Nederland en wil je er meer over weten? Koop dan de 19e editie van Nederland Museumland waarin je ongeveer 1.000 musea, kastelen, oudheidskamers en hortussen vindt. De musea in de gids zijn ingedeeld per provincie en achterin op naam gerangschikt, zo kun je makkelijk iets opzoeken. Naast alle praktische informatie zoals entreeprijzen en openingstijden staan er ook restaurant-tips in voor een compleet dagje uit.

ISBN 978 20 215 4929 3
Paperback, 448 pagina`s
Prijs: €14,95

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen