Ontdek Nijmegen in 48 uur

Poort in Nijmegen, bij park
Poort in Nijmegen, bij park

In de provincie Gelderland ligt dichtbij de grens met Duitsland de stad Nijmegen. Deze stad is gelegen aan de oever van rivier de Waal en aan de voet van een stuwwal. De stad kent een lange en rijke geschiedenis die wel meer dan 2000 jaar terug gaat. Nijmegen kreeg rond het jaar 100 marktrechten, in het jaar 1230 werd het een vrije rijksstad, in 1402 werd het een Hanzestad en vanaf de komst van de Radboud Universiteit in 1923 mag Nijmegen ook een universiteitsstad genoemd worden. Omdat Nijmegen zo'n lange en rijke geschiedenis heeft is er veel te zien en te doen in de stad. Daarom leent Nijmegen zich prima om in 48 uur te ontdekken.

Heb je weinig kennis van Nederland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Overnachten

Omdat er in Nijmegen veel te zien en te doen is heb je eigenlijk wel minimaal 48 uur nodig om veel te kunnen zien. Een overnachting in de stad is daarom geen overbodige luxe. In Nijmegen zijn er diverse mogelijkheden voor een prettig verblijf. Zo heeft de stad een aanbod van diverse hotels, pensions, campings, bed&breakfasts, bungalows en particuliere adressen. De VVV van Nijmegen biedt meer informatie op het gebied van overnachten in de stad. Een aantal noemenswaardige hotels in het centrum zijn hotel Atlanta, hotel Belvoir, Hotel Courage, City Park Hotel en Mercure Hotel.

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Nijmegen is een prima mogelijkheid om mee te reizen. Er bevind zich een spoorlijn bij Nijmegen en er zijn vier stations, namelijk Nijmegen, Nijmegen Dukenburg, Nijmegen Heyendaal en Nijmegen Lent. Behalve vervoer per spoor is er ook een busnetwerk in de stad. Er rijden bussen naar diverse omringende plaatsen in de omgeving van Nijmegen en er is zelfs een verbinding met Duitsland. Door middel van de treinen en de bussen is de gehele stad Nijmegen prima te bereiken, maar in het centrum is alles ook prima te voet te bereiken. Vraag gratis een offerte aan

Bezienswaardigheden

Vanwege de rijke geschiedenis van Nijmegen zijn er nog veel bezienswaardigheden die stammen uit deze geschiedenis. Zo zijn er nog veel gebouwen en monumenten. Her en der zijn er in de stad nog diverse prachtige monumentale panden te vinden. Een aantal mooie gebouwen in de stad om eens te bezichtigen zijn de Sint-Stevenskerk, het Stadhuis, de Waag of de Barbarossaruïne en de Sint-Nicolaaskapel in het Valkhofpark. In dit park is tevens het Valkhofmuseum gevestigd. In dit museum is een collectie van Romeinse archeologie en moderne kunst te bezichtigen.

Behalve gebouwen en monumenten zijn er in Nijmegen ook een aantal prachtige parken. De bekendste is het Kronerburgerpark. De artiest Frank Boeijen heeft nog een liedje over dit park gemaakt. Vroeg stond het Kronerburgerpark vooral bekend als hangplek voor prostituees en drugsverslaafden. Maar tegenwoordig is dit een prachtig en modern stadspark waar je heerlijke kunt wandelen en genieten.

Behalve de bezienswaardigheden heeft Nijmegen op culinair gebied ook van alles te bieden. Zo zijn er diverse leuke restaurants en cafés waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje. Ook zijn er ieder jaar in Nijmegen een groot aantal evenementen, die vaak ook veel bezoekers trekken. Vooral de Nijmeegse Vierdaagse en de bijbehorende feesten is een ware publiekstrekker. Andere evenementen in en rond de stad zijn de Zevenheuvelenloop, de Batavierenrace en de Marikenloop.

Winkelen

Op het gebied van winkelen is Nijmegen ook een prima stad. Er is een grote diversiteit aan winkels te vinden, dus je kunt je hier wel vermaken. Uit een onderzoek van het CBS is zelfs gebleken dat Nijmegen op het gebied van winkels de grootste diversiteit van Nederland heeft. In het centrum vind je een variatie aan grote bekende winkels tot kleine speciaalzaken. Gecombineerd met de architectuur en de diverse eet- en drinkgelegenheden maakt winkelen tot een leuk dagje uit in Nijmegen. Er zijn door de VVV in Nijmegen zelfs een aantal winkelroutes opgesteld.

Dit alles bij elkaar maakt Nijmegen een leuke en uitdagende stad om in 48 uur te ontdekken!

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen