De vele gezichten van Den Haag

Nieuwe kerk Den Haag, Nederland
Nieuwe kerk Den Haag, Nederland

“Oh, oh, Den Haag, mooie stad achter de duinen
De Schilderswijk, de Lange Poten en het Plein
Oh, oh, Den Haag, ik zou met niemand willen ruilen
Meteen gaan huilen, als ik geen Hagenees zou zijn”

Dit refrein, uit het bekende lied van Harry Jekkers, geeft weer dat men trots is op de stad Den Haag. De binnenstad van deze 'mooie stad achter de duinen' heeft een veelzijdig en typisch Haags karakter. De Haagse binnenstad wordt gesierd door prachtige oude woningen en paleizen, maar er is ook moderne architectuur te bewonderen, waardoor modern en klassiek hier in harmonie met elkaar verenigd zijn. Daarnaast zijn de verschillende straten, pleinen en markten ideaal om de echte Haagse sfeer te proeven.

Heb je weinig kennis van Nederland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Haagse historie

In de binnenstad van Den Haag kun je een groot aantal schatten van de Haagse cultuur waarnemen. Als je door de prachtige binnenstad wandelt, moet je goed rondkijken want dan zul je versteld staan van al het moois dat je ziet. Laat je verrassen door de schitterende gebouwen in diverse klassieke bouwstijlen en de gevels in Jugendstil. Je kunt in het Haags Historisch Museum, het Mauritshuis, het museum Bredius en in de Schilderijengalerij Prins Willem V vele pronkstukken bewonderen en ook het Binnenhof en de Gevangenenpoort zijn zeker de moeite waard om te bezoeken.

Winkelkwartier

Boetieks, winkels en warenhuizen: noem maar iets op en grote kans dat het aanwezig is in het winkelkwartier van Den Haag. De Spuistraat, de Venestraat, de Passage en de Haagsche Bluf zijn uitstekende plekken om je tassen te vullen met trendy spullen en in de Grote Marktstraat liggen alle grote warenhuizen op loopafstand van elkaar zodat je alles bij de hand hebt. Volle tassen zijn verzekerd na een middagje shoppen in het winkelkwartier! Vraag gratis een offerte aan

Chinatown

In het hart van het Haagse Chinatown liggen ontelbaar veel toko's, kleine eethuizen, dim sum restaurants en supermarkten waar de meest heerlijke Oosterse maaltijden, producten en kruiden te verkrijgen zijn. Het Rabbijn Maarsenplein is uitermate geschikt om verschillende Aziatische keukens, zoals Vietnamees, Japans en Koreaans, uit te proberen.

Exotisch

De omgeving van de Boekhorststraat en de Wagenstraat is goed te karakteriseren met het woord 'multicultureel'. Hier komen namelijk veel verschillende culturen samen en dat maakt het allemaal tot een exotisch geheel. Ambachtelijke Hollandse winkels zijn hier de buren van Aziatische toko's en Turkse en Marokkaanse winkels. Dit multiculturele wereldje is een prachtige verzameling van winkeltjes, kapperszaken, supermarkten en bakkerijen.

Terras & uitgaan

De binnenstad van Den Haag beschikt over een aantal gezellige pleinen die omringd worden door leuke restaurants en cafés. In het voorjaar en in de zomer kun je heerlijk een drankje drinken of lekker buiten eten op de terrassen die zijn uitgestalt op het Plein, de Grote Markt, de Plaats en het Buitenhof. Maar ook in de winter kun je genieten op het terras; dan zijn er zogenaamde winterterrassen waar het ook aangenaam vertoeven is.

Culinaire hemel

De Haagse Dunne Bierkade is de hemel op culinair gebied. Je kunt je buikje hier rond eten in onder andere Afrikaanse, Caribische en Franse restaurants of in een gezellige tapasbar. Een aantal bijzondere kroegen, zoals een bierspeciaalcafé, maken het plaatje helemaal compleet.

Kunst/mode, design & lifestyle

De Hoogstraat, de Plaats, het Noordeinde, de Frederikstraat en de Denneweg bieden in een
historische setting een grote verscheidenheid aan design, galeries, mode, interieur en kunst. Een goed indruk van de nieuwste trends wat betreft interieur en mode krijg je in het Hofkwartier en de Prinsestraat. Bij een bezoek aan de Schoolstraat kom je alles te weten op het gebied van skaten, muziek, gamen en reizen.

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Gerelateerde artikelen