De Waddeneilanden

Toren op een van de Waddeneilanden
Toren op een van de Waddeneilanden

Iedereen kent de mooie Waddeneilanden van Nederland, die bestaan uit Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Deze Waddeneilanden worden bij elkaar ook wel TVTAS genoemd. Wanneer je op vakantie gaat naar deze eilanden, wordt je omring door de prachtige zee. Je kunt er heerlijk tot rust komen en genieten van de dagelijkse dingen. Ga heerlijk met je honden naar het strand of ga lekker zelf uitwaaien. De Waddeneilanden hebben je zoveel moois te bieden! Zeker de moeite waard om ze te bezoeken!

Heb je weinig kennis van Nederland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Texel

Het grootste van de 5 Waddeneilanden is Texel, dat net voor de kust van Noord-Holland ligt. Doordat Texel zo groot is, biedt het veel afwisseling en één en al vertier. Je zult genieten van de prachtige natuurlijke omgeving die Texel je te bieden heeft. Texel is dan ook niet voor niets uitgeroepen tot Nationaal Park. Maar Texel heeft je nog zoveel meer te bieden naast rust en de mooie natuur. Het heeft 7 gezellige dorpjes, waar je heerlijk kunt rondwandelen, winkelen, een terrasje pikken of lekker kunt eten bij een van de restaurants!

Het strand van Texel is uitgesproken mooi. Het heeft een lengte van maar liefst 30 kilometer wat niet onderbroken wordt. Ga naar het levendige “De Koog” of kom tot rust bij “De Hors”. Er is voor ieder wat wils! Je zult er schone stranden met goed zwemwater tegenkomen en daarnaast wordt het goed bewaakt en heeft het vele voorzieningen! Je kunt er heel goedkoop met de boot komen en zelfs je auto kun je meenemen!

De natuur op Texel is zeer afwisselend. Van duinen, bos en heiden tot polders, strand, wad en heuvels. Je vindt het allemaal terug op dit schitterende eiland. Een aantal van deze duinen is uitgeroepen tot Nationaal Park, waaronder het Texelse duingebied, De Hors en De Slufter. Jaarlijks komen er vele trekvogels naar Texel toe, waardoor het eiland een van de grootste hoeveelheden vogelsoorten ter wereld heeft. Echt iets typisch Texels zijn de tuinwallen. Hier staan een groot aantal beschermde planten- en diersoorten. Tevens kun je in het voorjaar genieten van de vele lammetjes die net geboren zijn!

Hou jij van actief zijn tijdens je vakantie? Dat kan ook op Texel! Je kunt er heerlijk wandelen en fietsen door de prachtige natuur. Er zijn speciale wandelroutes aangelegd die je kunt volgen, zodat je niks hoeft te missen van de natuur. Als je van uitdagingen houdt, moet je zeker het 80 kilometer lange Texelpad lopen, wat je rond het eiland voert. Ook per fiets is deze tocht goed te doen! Een echte aanrader voor de fietsers is het fietspad aan de zeezijde van de Waddendijk volgen. Nog meer doen? Dan kun je naar het strand gaan om te vliegen, wind- en kitesurfen of te strandsurfen.

Vlieland

Wil jij echt een eilandgevoel hebben? Ga dan nu met de boot naar het prachtige eiland Vlieland! Dit eiland biedt je de rust en de ruimte die je nodig hebt op vakantie. Vlieland is kalm en onverstoorbaar, puur en natuurlijk. Echt een plek waar rustzoekers naar toe gaan! Je kunt het enige dorp van Vlieland omschrijven als schilderachtig. Je zult op Vlieland jachthavens, winkels, kwaliteitsrestaurants en fijne terrasjes tegenkomen. Authentiek Vlieland is helemaal bij de tijd!

Een klein eiland, wat toch een zeer mooi strand heeft. Het strand heeft een lengte van 12 kilometer en is zeer breed. Eindeloze en kale vlaktes, waar kom je dat nog in Nederland tegen? Je kunt hier de hoogste duin van de Waddeneilanden bezichtigen, die het ruige karakter van Vlieland bestempeld. Als je de top wilt bereiken, zul je een klim moeten maken van 40 meter. Bovenop deze top staat de mooie vuurtoren. Je zult genieten van het uitzicht en dat is precies waarvoor je gekomen bent!

Vlieland biedt je een ongerepte natuur, waar je de mooiste duinen, het Wad en het strand kunt bezichtigen. Geniet van de mooie natuur, de planten, de dieren en de uitgestrekte naald- en lofbos. Ben je nog geen echte natuurkenner? Dan kun je samen met de Staatsbosbeheer een prachtige tocht door de natuur maken. Iedereen waardeert de natuur van Vlieland!

Net zoals op Texel, kun je op Vlieland ook erg goed fietsen. Nergens anders kun je zo mooi genieten van de natuur als op Vlieland. Niemand zal je storen wanneer je heerlijk aan het wandelen of aan het fietsen bent. Fiets of wandel door de duinen, polders of uitgestrekte bossen. Wil je iets meer spanning? Ga dan paardrijden, windsurfen, vliegen of zeevissen. Kom helemaal tot rust op dit prachtige eiland! Vraag gratis een offerte aan

Terschelling

Al vanaf verre kun je de prachtige vuurtoren “De Brandaris” zien staan. Deze vuurtoren staat al 400 jaar op zijn plek en is nog steeds een mooi aanzicht voor toeristen. Er is veel leven op Terschelling door de gezellige restaurants, cafés en kroegjes. Tevens vinden er vele evenementen plaats op dit eiland! Als je houdt van uitgaan, is Terschelling de juiste plek! Toch kunnen ook rustzoekers er terecht, want maar liefst 80% van Terschelling bestaat uit unieke natuur. Met Europees natuurreservaat “De Boschplaats” als oogverblindend hoogtepunt, heeft Terschelling voor ieder wat wils!

Terschelling heeft een strand met een lengte van 30 kilometer en een breedte die kan oplopen tot 500 meter. Iedereen kan terecht op dit strand, omdat elk plekje zijn eigen toeristen heeft. Ga heerlijk relaxen bij een van de vele badstranden en geniet van een lekker ijsje of complete maaltijden. Hou je meer van stilte? Ga dan naar een van de afgelegen stranden en zwerf langs de vloedlijn, zonder last te hebben van andere toeristen!

De zuidhellingen in de Terschellinger duinpannen hebben een heus woestijnklimaat! Er groeien maar weinig planten, maar dat maakt het gebied nou zo uniek. Je vindt er strand, bos, duinen, heide, polder, Wad en schorren, zout en zoet water. Als je een echte vogelliefhebber bent, moet je hier zeker zijn geweest. Terschelling heeft vele vogels en dagvlinders die het eiland jaarlijks bezoeken. Daarnaast groeien er nog negen soorten orchideeën op dit eiland! Tel daarbij op de uitgestrektheid van het landschap en je bent verkocht!

Hou jij ook zo van lekker actief zijn op vakantie? Ga dan vliegeren, surfen, kitesurfen, strandzeilen of een huifkartocht maken op het Terschellinger strand! Maar vergeet zeker niet uw wandelschoenen! Het eiland beschikt over 250 kilometer wandel paden en onverharde wegen. Wanneer je echt niks wilt missen van het eiland, verken dan dit eiland op de fiets. Je zult niets hoeven te missen van dit prachtige eiland! Een echte aanrader is het buitendijkse fietspad. Verken de hele kustlijn van oost tot west.

Ameland

Deze prachtige sfeer en natuur kun je niet omschrijven! Tevens heeft Ameland een geschiedenis die meer dan honderden jaren teruggaat. Een van deze gebeurtenissen is de walvisvaart. Juist deze mooie geschiedenis geeft Ameland dat karakter. Je zult er vele monumentale panden tegenkomen die het gezicht van de dorpen bepalen. Als je een echte natuurliefhebber bent is Ameland de perfecte plek voor jou. Je zult niet uitgesproken raken over de schoonheid van de duingebieden zoals “Het Oerd” en “De Hon”.

Als je op zoek bent naar rust, ruimte, vrijheid en ontspanning, dan ben je in Ameland op de juiste plek! Het strand heeft een lengte van 29 kilometer waar je heerlijk over kunt wandelen. Wil jij ook genieten van een schitterend uitzicht? Beklim dan de 24 meter hoge duin en geniet van een onvergetelijk uitzicht! Om de honger te stillen, zijn er diverse strandpaviljoens waar je het hele jaar heerlijk kunt gaan eten!

Reeën komen alleen voor op Ameland, omdat hier de natuur ongerept, ruig en afwisselend is. Tijdens de wandeling zul je over het Wad, langs de kwelders en door de duinen wandelen. Het is zelfs mogelijk om tijdens je wandeling te genieten van bos, heide en weilanden! De vele duinen van Ameland hebben elk hun eigen verhaal. Sommige zijn eeuwenoud, zoals “Het Oerd, maar sommige zien er ook heel dagelijks uit zoals “De Hon”.

Als je naar Ameland komt, moet je zeker de vuurtoren hebben gezien. En hoe kun je dit nu beter doen dan op de fiets? Het 59 meter hoog lichtbaken bij Hollum behoort tot de sterkste van de wereld. Hier tussenin ligt 90 kilometer aan fietspaden! Tevens kun je op dit eiland wandelen. Bedenk je niet nog een keer en ga nu naar dit prachtige Ameland!

Schiermonnikoog

Het kleinste eiland van Nederland, maar is groots door de prachtige natuur! Laatst is dit eiland nog uitgeroepen tot “Mooiste plek van Nederland”. Daarnaast heeft het eiland de status van Nationaal Park. Schiermonnikoog beschikt over het breedste strand van Europa. Je zult verstelt staan van de onmetelijke zandvlakte, die je rust en ruimte biedt. Je zult er weinig entertainment vinden, maar je kunt er wel genieten van de mooi natuur! Het eiland is één groot kunstwerk!

Schiermonnikoog staat bekend om zijn brede zandstrand, die jaarlijks nog vele mensen imponeert. Het heeft namelijk een breedte van maar liefst 1 kilometer en dat groeit nog steeds! Dat komt doordat er continu zandbanken ontstaan die vastgroeien aan het strand. Je kunt er heerlijk genieten van je rust! Bovendien behoort het strand steevast tot de schoonste van Nederland!

Het grootste deel van Schiermonnikoog bestaat uit duinen en kwelders. De rest van het eiland bestaat uit strand, bos en polders. Het is een groot natuurgebied! Je zult er als vogelliefhebber verstelt staan hoeveel vogels dit eiland telt. Maar liefst 100.000 vogels komen jaarlijks naar dit eiland toe! Er groeien zelfs orchideeën hier! Om het nog mooier te maken: De helft van alle Nederlandse planten en bloemen groeien op Schiermonnikoog!

Ben je een echte wandelfreak? Kom dan eens wandelen op Schiermonnikoog. Vanaf de duintop heb je uitzicht op de kust van Friesland en Groningen. Tevens kun je ook erg mooi fietsen op het eiland. Daarom heeft het ook vele fiets- en wandelpaden laten aanleggen. Wat je zeker moet bezoeken is “De Balg” met de “Balgexpres”. Op deze enorme zandplaat van twee kilometer breed kun je regelmatig zeehonden zien liggen!

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen