Pretparken in Nederland

Wildwaterbaan Toverland, pretpark Nederland
Wildwaterbaan Toverland, pretpark Nederland

Nederland heeft 7 grote pretparken die verspreid zijn over het land. Waar je ook woont, het is altijd dicht in de buurt van een pretpark. Doordat de pretparken allemaal iets unieks hebben, blijven ze de eigen doelgroep aantrekken. Zo staat Walibi bekend om zijn vele achtbanen, terwijl de Efteling bekend staat om het sprookjesbos. Zowel een kind als een volwassenen kan zich de hele dag vermaken in een van deze parken.

Heb je weinig kennis van Nederland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Drievliet

Een klein, maar gezellig familie park in Rijswijk, bij Den Haag. Zo kun je Drievliet het beste omschrijven. Het park heeft vele verschillende attracties zoals de Jungle River, het Spookslot, de Kopermijn, Twistrix en de Lunatic. Deze attracties zijn niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Het is een park waar je met de hele familie naar toe kunt gaan voor een dagje gezelligheid! Het park is geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. Gedurende de weekenden, feestdagen en zomervakanties is het park tot 18.00 geopend.

Duinrell

Kom naar Duinrell, daar kikker je van op! Wie kent dit kleine, maar gezellige pretpark nou niet? Het park staat vooral bekend om het Tikibad, waar de Splash één van de bekendste attracties is. Naast het zwembad heb je nog een kikkerachtbaan, waterspin en de Mad Mill. De kleinere kinderen kunnen zich zeker vermaken in dit leuke pretpark, vooral als Rick de Kikker en Lelie langs komen! Het pretpark is van 2 april t/m 31 oktober geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. Tijdens de vakanties is het pretpark geopend tot 18.00. Tevens kan er na sluitingstijd nog tot 22.00 uur gezwommen worden in het Tikibad. Vraag gratis een offerte aan

Efteling

Een van de bekendste pretparken in Nederland is de Efteling, dat al meer dan 50 jaar de mooiste sprookjes aan het publiek presenteert. Maar er is meer naast het sprookjesbos... Geniet o.a. van de spannendste attracties zoals de Python, Villa Volta en de Vogelrok, rustgevende attracties zoals de PandaDroom en de Droomvlucht en de feestattracties zoals het carnavalsfestival en de monsieur cannibale. De Efteling is één van de pretparken in Europa die het best bezocht word. Doordat het park is opgesplitst in 4 rijken, Marerijk, Ruigrijk, Reizenrijk en Anderrijk, kun je weten in welk rijk welke attracties staan. Jong en oud kan genieten van de attracties die de Efteling al jarenlang aanbied!

Hellendoorn

Een klein, maar leuk park is Avonturenpark Hellendoorn. Voor een gezellig dagje uit is dit het geschikte park voor gezinnen met wat jongere kinderen. De attracties die aanwezig zijn bestaan vooral uit o.a. de Tornado, Rioolrat, Avonturenslang, Canadian River en de Sungai Kalimantan. Voor kinderen zijn er ook diverse leuke attracties aanwezig zoals een Discoveryclub. Er kan met het hele gezin genoten worden van vele leuke shows. Hellendoorn is vanaf 2 april t/m 31 oktober geopend van 10.00 uur tot 17, 18 of 19.00 uur.

Koningin Juliana Toren

Het meest complete pretpark voor het hele gezin is toch wel de Koningin Juliana Toren. Of je nu jong of oud bent, er is altijd wat te beleven in dit park. Kinderen kunnen in attracties zoals een reuzenrad, glijbanen, kabelbanen en een ballenbad. Voor de wat oudere zijn er nog vele engere attracties. Dit pretpark is vernoemd naar een oude toren uit 1910. Als je hier op gaat staan heb je een schitterend uitzicht over de hele omgeving. Koningin Juliana Toren bestaat uit meer dan 50 attracties voor kinderen van 2 t/m 12 jaar oud. Het park is vanaf 28 maart t/m 1 november geopend van 10.00 uur tot 17.00/17.30 uur. Om 10.30 gaan pas alle attracties open.

Toverland

In het Limburgse Sevenum staat sinds 2001 het attractiepark Toverland. Het attractiepark biedt zowel rustige als uitdagende attracties aan voor het hele gezin. Het park is zowel buiten als binnen geschikt voor kinderen. In de Magic Forest hal staan diverse nieuwe attracties zoals de Log Flume, Kartbaan en de Boosterbike. In dit pretpark kun je de kinderen gerust rond laten lopen. Toverland is ook zeer geschikt om een kinderfeest te geven! Het park is het hele jaar geopend van 10.00 uur tot 18.00.

Walibi World

Walibi World is één van de grootste familieparken van Europa. Met 7 achtbanen zoals de Robin Hood, Superman en de El Condor, heeft het park de naam: De Rollercoaster capital of Europe gekregen. Vorig jaar is er een nieuwe achtbaan bijgekomen, genaamd de Goliath. Dit is een van de hoogste achtbanen van Europa. Wil je andere spanning voelen dan de achtbanen? Dan heeft Walibi nog de Excalibur, Tomahawk en de Space Shot. Andere aanraders zijn Merlin's Magic Castle en de waterattracties. Walibi World opent zijn duren van 10 april t/m 1 november. Het park opent altijd om 10.00, maar heeft verschillende eindtijden die schommelen tussen 17.00 uur en 24.00 uur.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen