Tropische tuinen in Nederland

Paarse bloemetjes in tropische tuin
Paarse bloemetjes in tropische tuin

Als je houdt van tropische tuinen moet je zeker een bezoekje brengen aan de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest, wat ligt in de Noordoostpolder. Je kunt hier genieten van tropische sferen zoals de tropische warmte en vochtigheid. Je zult verstelt staat van de vele dieren, vijvers en planten die in dit park aanwezig zijn. Zelfs voor kinderen is dit een leuk dagje uit. Waar wacht je nog op? Ontdek de Orchideeën Hoeve!

Heb je weinig kennis van Nederland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

De Orchideeën Hoeve

Vroeger was deze hoeve een orchideeën kwekerij, maar de laatste jaren is het uitgegroeid tot een verblijfsaccommodatie waar mensen met en zonder kinderen zich prima kunnen vermaken. Er zijn 3000 soorten dieren, reptielen, vissen, planten, bomen en struiken te vinden in een van deze mooie tuinen. De tuinen zijn erg mooi ingericht en zelfs de temperaturen zijn er tropisch. Mede door deze hoge temperaturen en de vochtigheid kunnen de tropische planten overleven. De tuinen die het park heeft zijn gescheiden van elkaar en hebben elk zijn eigen vijvers met Koikarpers. Volwassenen, maar ook kinderen mogen de vissen voeren met een speciaal apparaat. Wanneer je er €0,50 in gooit, zal er een handjevol visvoer uit het apparaat tevoorschijn komen. Vooral de kinderen vinden dit erg leuk om te doen en de Koikarpers lijken er vrede mee te hebben. Dit kun je zien aan de vele dikke vissen die er rondzwemmen. In Azië staan deze Koikarpers bekent als de vissen die geluk brengen.

De Maleisische tuin

Met een oppervlakte van 2.000 m2 is de Maleisische tuin de grootste van de Orchideeën Hoeve. Er is een speciale brug aangelegd, waardoor mensen over het water heen kunnen lopen. Tevens kunnen zij zien hoe de mensen op het platteland in paalwoningen wonen. De sfeer is er precies hetzelfde als in de tropen. Er zijn vele zitbankjes geplaatst, zodat je overal even uit kunt rusten. Er zijn vele tropische vruchtbomen te zien zoals vijgen en mandarijnen. Erg leuk om te zien zijn de vele stromingen en watervallen die het water naar beneden laten kletteren. Een gedeelte van deze tuin is een wildtuin. Hier kun je zelfs slangen spotten aan de waterkant, maar gelukkig zijn deze niet gevaarlijk! Vraag gratis een offerte aan

De Taiwanese tuin

Deze tuin heeft erg veel weg van de tuin uit Maleisië. Er staan wat porseleinen kruiken, vissers, Boeddhabeelden en poortwachters afkomstig uit Taiwan, Vietnam, Thailand en Sri Lanka die bezichtigd kunnen worden. De sfeer is er erg goed en ook door deze tuin zul je uren kunnen wandelen. Het is erg leuk om te zien dat de planten hier erg opvallend zijn. Ook dit is aanrader om te gaan bekijken. Onderweg zie je diverse bankjes waar je even tot rust kunt komen en tegelijkertijd kunt genieten van een geweldig uitzicht op ikebana, bonsai en in mooie vormen gesnoeide bomen. Deze tuin is speciaal ingericht om te genieten van je welverdiende rust!

De Tropische tuin

Je zult hier verstelt staan van de mooie natuur die deze tuin je te bieden heeft. Deze tuin heeft niet alleen tropische planten, maar je kunt er ook genieten van boomstammen, beekjes en bruggetjes. Bij elkaar heeft de tropische tuin in deze categorieën 2500 verschillende soorten planten tot zijn beschikking. Tussen de tropische tuin en de Maleisische en Taiwanese tuin zit een wereld van verschil. Tevens is het in deze tuin ook erg heet en is het er zeer vochtig. Wanneer je door deze tuin loopt zal het net lijken of je echt in de tropen bent!

De Vlinder Vallei

Het leukste wat de orchideeën hoeve je te bieden heeft is de Vlinder Vallei. Vooral de kinderen zijn hier helemaal weg van. Je ziet er vlinders in verschillende vormen en afmetingen. Met een beetje geluk komt er een vlinder op je hand zitten. In de vallei zijn vele schalen met fruit te vinden, want de vlinders zijn gek op fruit. Doordat er veel weelderige begroeiing is, gaan er allerlei speciale soorten vlinders op bloemen zitten. Zeker een fotomoment waard! De meeste vlinders vind je tussen de opgestelde rotsen, maar er zijn er ook veel te vinden in de vlinder vallei. Kinderen zijn erg gek op deze tuin en willen hier graag rondrennen. Trek niet al te warme kleren aan, want het is ook hier tropische warm. Daarnaast wordt er ook steeds vocht te tuin in gesproeid om een tropische sfeer te creëren.

Overige

In de winkel kunnen er verschillende soorten orchideeën gekocht worden, maar ook planten, aardewerk en snuisterijen. Tevens is er een restaurant aanwezig waar je heerlijk kunt eten en drinken. In de Kwekerij kun je zien hoe de orchideeën worden gekweekt en hoeveel soorten er precies zijn. Voor de jongeren is er een speurtocht georganiseerd die langs de paden van het complex gaan. Zo zien zij alles van het park en leren ze een hoop over de planten en dieren die er leven. Er zijn diverse speeltoestellen opgesteld die variëren van speeltuintje tot springkussens.

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Gerelateerde artikelen