Festivalmaand in Den Haag

Klappend publiek bij (pop)festival
Klappend publiek bij (pop)festival

Den Haag is 'the place to be' tijdens de maand juni want dan staat de stad geheel in het teken van spectaculaire festivals! Tijdens dit Haagse festivalseizoen zitten Den Haag en haar badplaatsen Kijkduin en Scheveningen een maand lang vol met schitterende evenementen en festivals. Deze feestperiode wordt afgetrapt met het Royal Beach Concert op het strand van Scheveningen en het festivalgedruis wordt stijlvol afgesloten met Parkpop, het grootste gratis popfestival van Europa. De verschillende festivals zijn één voor één de reden om in de maand juni je agenda vrij te houden.

Heb je weinig kennis van Nederland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

The Hague Festivals

Den Haag wordt door The Hague Festivals de hele maand juni in vervoering gebracht. De stad zet tijdens deze periode van feest en festivals haar beste beentje voor en laat zien en horen wat zij allemaal te bieden heeft. Er worden evenementen op het gebied van muziek, entertainment en cultuur georganiseerd voor jong en oud. Van klassieke concerten, marcherende veteranen en jazzlegendes tot nachtelijk winkelen, rockbands, openluchttentoonstellingen en gratis popconcerten! Dus of je nu houdt van pop, jazz, wereldmuziek of rustig wilt genieten van een tentoonstelling, er is voor ieder wat wils tijdens The Hague Festivals.

Binnen The Hague Festivals vallen in totaal ruim twintig evenementen en festivals, zoals Festival Classique, Vlaggetjesdag, Nederlandse Veteranendag en Den Haag Sculptuur en nog veel meer. Hieronder een klein overzichtje van enkele grote namen onder de evenementen.

Royal Beach Concert

Dit concert markeert de start van het festivalseizoen in Nederland en is misschien wel Europa's meest gewaagde strandconcert. Tijdens het Royal Beach Concert is het centrale thema 'Greatest Hits'. Op dit concert komen vaak een aantal grote namen, zoals Bryan Adams, De Golden Earring en Elton John. Vorig jaar beleefde het Royal Beach Concert haar eerste editie op het strand van Scheveningen en zowel de gemeente Den Haag als de bezoekers waren lovend over de sfeer en organisatie. Met als hoofdact Bon Jovi trok de eerste editie van dit concert ruim 45.000 bezoekers. Vraag gratis een offerte aan

The Hague Jazz

Kleurrijkheid, intimiteit en een enorme muzikale verscheidenheid zijn belangrijke karakteristieken van The Hague Jazz Festival. Door het zeer uiteenlopende aanbod van internationale en nationale artiesten word je als het ware meegenomen op een fantastische muzikale reis. Vooral het gebruik van veel kleuren zorgt voor de intieme sfeer op het festival.

PopHotSpot Zomerfestival

De onbetwiste openlucht PopHotSpot in de Haagse binnenstad is de Grote Markt. Tijdens dit zomerfestival staan altijd bands en zangers van topkwaliteit op het podium. Dit is dé plek waar je kunt genieten van goede live popmuziek en je flink de beest uit kunt hangen in een lekker losse sfeer.

ShoppingNight

Tijdens dit evenement is er een mega catwalk van 45 meter lang waarop modellen, gedurende de hele avond, de laatste mode van bekende merken showen en tussen de modeshows door kun je genieten van leuke live optredens. Verspreid door Den Haag is er entertainment op het gebied van fashion en lifestyle en winkels, warenhuizen, bars en restaurants zijn tot middernacht geopend. Bij sommige winkels in de charmante binnenstad kunnen de kortingen tot wel 40 procent oplopen. Maar wie slim is, wacht tot het einde van de avond. Want de kortingen lopen per uur op, dus hoe later het wordt, hoe hoger de kortingen!

Parkpop

Traditiegetrouw is de laatste zondag van juni gereserveerd voor Parkpop, het grootste gratis popfestival in Europa! In de loop der jaren heeft dit festival een internationale uitstraling gekregen en is het uitgegroeid tot een festival met drie podia en trekt het jaarlijks honderdduizenden bezoekers. Dit festival gehouden in het Zuiderpark staat garant voor een dag vol leuke muziek, vol mensen en vol gezelligheid. Op het podium van Parkpop hebben al veel nationale en internationale sterren gestaan, onder andere Guus Meeuwis, Ilse DeLange, Marco Borsato, Robbie Williams, Sheryl Crow en Kim Wilde. Een bezoek aan dit schitterende festival is dus zeker een goede afsluiting van The Hague Festivals!

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen