Ontdek Haarlem in 48 uur

Ontdek Haarlem in 48 uur
Ontdek Haarlem in 48 uur

Met een oude binnenstad,33travel/"> gezellige restaurants en cafés, veel winkels, leuke markten en interessante bezienswaardigheden is Haarlem een perfecte stad voor een weekendje weg. Je kunt overnachten in een bed & breakfast of luxe hotel en zo het uitgaansleven van Haarlem proeven. Ontdek Haarlem nu in 48 uur met onderstaande tips.

Heb je weinig kennis van Nederland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Overnachten in Haarlem

Haarlem heeft een levendig uitgaanscentrum en wil je tot in de late uurtjes dansen en genieten, dan kun je beter een overnachting boeken in een van de vele hotels in Haarlem. Er zijn verschillende mogelijkheden, van een intieme bed & breakfast tot een luxe 4* hotel. In het centrum bevinden zich bijvoorbeeld het Ambassador City Centre Hotel en Amrath Grand Hotel Frans Hals. Ook buiten het centrum zijn voldoende overnachtingsmogelijkheden.

Openbaar vervoer

Haarlem ligt in Noord-Holland in de dichtbevolkte Randstad en is goed te bereiken met eigen auto en met openbaar vervoer. Er zijn twee spoorwegstations (Haarlem en Haarlem Spaarnwoude) en vele busverbindingen. Het busvervoer in en rondom de stad wordt verzorgd door vervoersbedrijf Connexxion. De Zuidtangent (lijn 300) is een snelle busverbinding die vanaf Station Haarlem o.a. naar Schiphol, Hoofddorp en Station Amsterdam Bijlmer ArenA rijdt. Vraag gratis een offerte aan

Bezienswaardigheden in Haarlem

- Maak de wandeling 'Met je neus omhoog' en ontdek de vele mooie gevelstenen die de stad rijk is. De wandeling begint bij het stadhuis van Haarlem en leidt je langs een aantal bijzondere gevels.
- Oktober = Kindermaand in Haarlem en dat al 15 jaar lang. In deze maand worden er verschillende activiteiten georganiseerd zoals kindertheatervoorstellingen, introductielessen van bijzondere sporten als sportklimmen en diverse workshops.
- Het Teylers Museum in Haarlem is het oudste museum van Nederland en werd opgericht in 1784. De zakenman Pieter Teyler van der Hulst liet veel van de pronkstukken uit de collectie na toen hij overleed. Naar eigen zeggen is dit museum het best bewaard gebleven openbare kennisinstituut ter wereld voor kunst en wetenschap uit de 18e eeuw.

Winkelen

Al een aantal jaren organiseert de stad Haarlem ShoppingNight. Op deze avond worden er modeshows gehouden, hebben vele winkels unieke aanbiedingen en in alle deelnemende straten hoor je gezellige muziek. Buiten deze avond is Haarlem het hele jaar door een uitstekende winkelstad. In de zogenaamde Monopoly-straten (Grote Houtstraat, de Barteljorisstraat en de Zijlstraat) vind je alle bekende winkelketens als Zara, H&M, V&D en Vero Moda. Wil je liever naar de minder bekende winkels dan moet je naar de Schagchelstraat, de Kleine Houtstraat, de Anegang, de Warmoestraat, de Koningstraat en de Gierstraat.

Markten in Haarlem

Iedere week worden er verschillende weekmarkten gehouden op de Grote Markt, deze vinden plaats op maandag van 11.00 tot 17.00 en op zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur. Op maandag kun je vooral veel stoffen vinden op de markt en op zaterdag zijn er meer kraampjes met vers eten en bloemen. Op de Botermarkt is iedere woensdag, vrijdag en zaterdag een markt. Daarnaast zijn er nog diverse seizoensmarkten zoals de Antiekmarkt (iedere 1e en 3 zaterdag van de maand in de maanden april tot oktober), de Boekenmarkt (iedere 2e zaterdag van de maand) en de Huis- en Tuinmarkt (iedere 4e zaterdag van de maand van eind april tot eind september).

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Gerelateerde artikelen